«

»

TRACTOR PROIECT COMERT: CENTRUL PENTRU APLICATII – Solutia optima pentru fiecare client

Share

Timp de mai bine de 50 de ani, numele FUCHS a fost sino­nim cu conceptia inovativa in domeniul manipulatoarelor pentru materiale.

Cu un design specific, mereu orientat spre eficienta si productivitate, masinile TEREX-FUCHS pot fi intalnite peste tot in lume: in centre pentru fier vechi si reciclarea materialelor, in fabrici de prelucrare a lemnului, in combinate siderurgice, precum si in porturi fluviale si maritime.

 

Gama de incarcatoare manipulatoare produse in prezent la TEREX-FUCHS este rezultatul unor preo­cupari permanente pentru a raspunde tuturor cerintelor pietei. Totusi, pentru o mai buna adaptare la cerintele specifice ale fiecarui client, s-a dezvoltat un nou departament, denumit Centrul pentru aplicatii, unde specialisti cu multa experienta ofera solutii tehnice pentru cele mai diverse aplicatii, asa cum rezulta din solicitarile clientilor. Astfel, o masina standard de orice marime poate fi furnizata si intr-o varianta modificata, cu un sasiu inferior mai mare, sau cu un sistem de rulare pe senile, in locul celui standard pe roti.

O astfel de masina are o stabilitate marita, putand lucra, de pilda, cu un brat mai lung, sau cu echipamente de lucru de mai mare capacitate.

Pentru incarcarea navelor in porturi fluviale si maritime se pot aplica solutii diferite pentru imbunatatirea regimului de lucru. Intre solutiile aplicate amintim: folosirea unui brat de ridicare curbat, deplasarea pe verticala si inspre fata a cabinei si mai ales plasarea sasiului superior pe un pilon, sau, dupa caz, folosirea unui sasiu inferior de mai mare capacitate.

In imaginile prezentate se pot vedea: un incarcator MHL350D cu sistem de rulare pe senile si doua variante derivate din incarcatorul MHL360D, un MHL365 cu sasiu inferior marit de MHL380 si un MHL365 cu pilon, cu inaltimea de 1,4 m (foto 1 – 3).

In foto 4 va prezentam o varianta a modelului MHL380D cu pilon si bratul principal curbat, care asigura accesul optim in cala unor nave de mare capacitate.

Tot in porturi se pot aplica si alte solutii, precum plasarea sasiului superior si a echipamentului de lucru ale masinii TEREX-FUCHS pe un cadru inalt ce ruleaza pe sine si pe sub care poate trece trenul cu vagoanele din care se descarca marfa.

In cazul in care se lucreaza intr-un punct fix, in port sau intr-un centru de procesare a fierului vechi, de exemplu pentru alimentarea unei ghilotine si/sau prese de balotat de mare capacitate, se pot folosi variantele fixe ale incarcatoarelor TEREX-FUCHS, din seria AHL care, fiind actionate electric, sunt mai ieftine si nepoluante (foto 5).

De asemenea, oricare dintre ma­sini poate fi echipata cu tipul de graifer adecvat materialului manipulat, sau cu carlige de sarcina si foarfece hidraulice de capacitati diferite.

Pentru configurarea masinii dorite va recomandam sa va adresati la TRACTOR PROIECT COMERT Brasov, distribuitorul autorizat TEREX-FUCHS in Romania.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 79 – martie 2012, pag.26Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/03/18/tractor-proiect-comert-centrul-pentru-aplicatii-solutia-optima-pentru-fiecare-client/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.