«

»

BAUDER: PORTOCALIUL noul VERDE! Creativitate pe acoperis

Share

Mai mult decat orice alta forma de acoperis, acoperisurile terasa ofera proiectantilor si arhitectilor spatiul necesar pentru o amenajare diversificata. Aceasta diversificare in amenajare impune, insa, cerinte foarte ridicate in ceea ce priveste termoizolatia si hidroizolatia.

Bauder, prin produsele sale, este partenerul care poate sa garanteze o siguranta pe termen lung atat pentru constructiile noi cat si pentru renovari.

 

Un sistem de acoperis sigur, cu o garantie extinsa de la Bauder, consta in folosirea urmatoarelor materiale:

Bauder Super AL-E, bariera de vapori de calitate ridicata;

Bauder PIR, termoizolatie cu performante ridicate;

BauderTHERM UL 50, primul strat de hidroizolatie de cea mai buna calitate;

BauderSMARAGD, membrana strat de inchidere de calitate superioara.

Cerintele privind proiectarea si executia acoperi­surilor terasa cresc in permanenta. Alaturi de alegerea materialelor corespunzatoare, hotaratoare pentru durabilitatea hidroizolatiei este si executia. Executia trebuie facuta cu firme autorizate si certificate, la un standard de performanta care garanteaza un nivel ridicat al calitatii.

Garantia pe termen lung a acoperisului este asigurata si printr-o inspectie si intretinere regulata. De aceea, acoperisurile terasa trebuie verificate cel putin o data pe an.

Materiale Bauder utilizate

Bauder Super AL-E – o membrana bariera de vapori, de calitate ridicata, cu armatura formata dintr-o combinatie de poliester-aluminiu si voal din fibra de sticla; ea este optima pentru suprafetele din beton. Membrana se sudeaza termic pe toata suprafata, care, in prealabil, a fost tratata cu amorsa bituminoasa Bauder Burkolit V.

Bauder PIR MF – o termoizolatie din spuma poliuretanica dura care corespunde cerintelor ridicate privind economisirea energiei si protectia mediului. Bauder PIR ofera cele mai bune performate de izolare in comparatie cu termoizolatiile obisnuite. In acest proiect, s-au folosit placile de grosime 200 mm cu muchiile faltuite, de greutate redusa si rezistente la compresiune ridicata, ideale pentru o aplicare rapida si sigura. Voalul mineralic caserat pe suprafata placii este ideal pentru membranele rapid termosudabile.

BauderTHERM UL 50 – o membrana pentru primul strat de hidroizolatie care castiga in executie datorita timpului redus de topire; benzile THERM de pe partea inferioara si zonele caserate cu nisip asigura o egalizare controlata a presiunii vaporilor si impiedica formarea de pungi de aer.

BauderSMARAGD – o membrana pentru stratul de inchidere avand rezistenta impotriva strapungerii radacinilor. Calitatea bitumului polimer este peste cerin­tele normelor. Partea inferioara a membranei consta dintr-un mixt de bitum aditivat cu SBS care ofera o flexibilitate la rece de pana la -40 °C. Partea superioara este aditivata cu APP si asigura stabilitatea la cald in cazul verilor toride.

Acoperisul verde, de tip intensiv, ofera suprafete amenajate circulabil combinate cu o vegetatie apropiata naturii si o intretinere redusa.

Materiale folosite la inverzirea acoperiSului

Peste stratul de inchidere al hidroizolatiei BauderSMARAGD se pot folosi urmatoarele materiale:

Bauder Tennfolie PE02 – un strat de separatie din polietilena;

Bauder Schutzvlies SV 600 – un strat de protectie folosit impotriva deteriorarilor mecanice;

Bauder DSE 20 – este elementul de dren si retinere a apei rezistent la compresiune;

Bauder Filtervlies 125 – un voal de filtrare, care impiedica colmatarea stratului de dren cu particule fine din substratul pentru vegetatie;

Bauder LBB-I – este substratul pentru vegetatie, un mixt din materiale minerale – lava, sisturi ardezie, piatra ponce – si parti reduse de materie organica ce ofera plantelor conditii ideale pentru dezvoltare.

Toata aceasta „investitie“ a fost realizata pentru a avea un acoperis durabil, sigur si cu un consum redus de energie (Lucrare de referinta: Altenpflegeheim St. Monika, Stuttgart).

Pentru informatii detaliate, suport tehnic si configurari de sisteme de acoperis cu vegetatie nu ezitati sa ne contactati la coordonatele de mai jos.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 80 – aprilie 2012, pag. 48Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/03/31/bauder-portocaliul-noul-verde-creativitate-pe-acoperis/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.