«

»

BAUER GROUP: Utilaje si tehnologii pentru foraj

Share

BAUER GROUP este un concern international, cu sediul central in loca­litatea bavareza Schrobenhausen. Cotat la bursa din 2006, Bauer Group are in componenta sa peste 100 de companii subsidiare, in intreaga lume, cu trei directii principale de activitate:

• constructiile de fundatii speciale (BAUER Spezialtiefbau GmbH);

• fabricatia de utilaje pentru teh­nologia fundatiilor speciale (BAUER Maschinen Group);

• prospectarea si exploatarea re­surselor minerale (BAUER Resources GmbH).

BAUER Maschinen Group este lider de piata in dezvoltarea si produce­rea de utilaje specifice tehnologiei fundatiilor speciale si exploatarii resurselor minerale.

BAUER Maschinen GmbH produce in fabricile sale din Schrobenhausen, Aresing si Edelshausen, seria de utilaje BG de foraj rotativ pentru piloti, seria TBA pentru foraje la mare adancime (max. 7.000 m), unitati cu graifere si cu freze pentru executie de pereti diafragma, macarale pentru fundatii speciale, vibratoare de adancime, precum si intreaga gama de scule si accesorii pentru foraje.

Tot la Schrobenhausen isi desfa­soara activitatea si firma RTG Rammtechnik GmbH, producatoare a utilajelor din seria RG specializate pentru instalarea de palplanse prin intermediul unor capete hidraulice vibratoare.

Pentru instalarea de palplanse si piloti metalici din beton sau din lemn se pot folosi si alte metode, precum cele oferite de firmele grupului FAMBO din Suedia si PILECO din S.U.A.

Ciocanele hidraulice FAMBO se pot monta, prin intermediul unui mast propriu, pe bratul unui excavator, fiind actionate de la instalatia hidraulica a acestuia.

Ciocanele Diesel PILECO sunt montate pe mastul unei masini de foraj tip BG sau al unei masini pentru palplanse RTG. De asemenea, pot fi suspendate in carligul unei macarale.

Energia dezvoltata de ciocanul Diesel este transferata pilotului metalic pentru infigerea acestuia in sol.

KLEMM Bohrtechnik GmbH este unul dintre cei mai cunoscuti producatori de utilaje pentru foraje de ancorare, foraje de micropiloti sau pentru injectii de beton la presiuni inalte.

De curand, firma KLEMM a dezvoltat si o gama de utilaje de foraj pentru cap­tarea energiei geotermale.

HAUSHERR System Bohrtechnik GmbH este specializata in fabricatia de utilaje hidraulice de foraj pentru explozii in cariere si exploatari miniere de suprafata.

PRAKLA Bohrtechnik GmbH este specializata in fabricatia de utilaje de foraj mobile montate pe sasiuri de camion, destinate forajelor la mare adancime pentru executia de puturi de apa, pentru prelevare de probe destinate studiilor geotehnice precum si pentru foraje de captare a energiei geotermale.

Firma ABS Trenchless GmbH produce instalatii pentru foraje orizontale de subtraversare si pentru reabi­litarea retelelor de conducte subterane.

Utilajele ABS executa foraje de subtraversare pentru instalarea conduc­telor noi de gaz sau apa si a retelelor de cabluri electrice.

Utilajele RBS asigura inlocuirea rapida si sigura a vechilor conducte de gaz, apa sau canalizare, prin tragerea, in interiorul acestora, a conductelor noi, fara a fi necesara decopertarea lor.

MAT Mischanlagentechnik este specializata in dezvoltarea si produc­tia unei game complete de instalatii si echipamente pentru preparare, ames­tec, injectare si denisipare a fluidelor de foraj.

In acest an, intreaga gama de utilaje BAUER va fi prezentata la doua expo­zitii importante:

• UTICAM CONSTRUCT 2012 – care se va desfasura in perioada 25-29 aprilie la Bucuresti, langa complexul comercial Baneasa.

• BAUER IN-HOUSE 2012 – expozitia anuala de utilaje si tehnologii de foraj BAUER, ce se va desfasura anul acesta in perioada 4-7 mai la sediul BAUER din Schrobenhausen, in Germania.

Daca doriti sa participati la oricare dintre aceste expozitii, va rugam sa va adresati firmei TRACTOR PROIECT COMERT din Brasov, reprezentanta comerciala BAUER in Romania.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 80 – aprilie 2012, pag. 34Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/03/31/bauer-group-utilaje-si-tehnologii-pentru-foraj/

3 pings

 1. sc boshmobel prodimpex srl a spus:

  ma intereseaza un utilaj de forare de mare adincime pentru instalati geotermale de asemeni participarea la o expozitie de utilaje de foraj

  1. Pop valer a spus:

   Bună, sunt interesat de un utilaj de forat performant, vă mulțumesc!

 2. Stefan Patroi a spus:

  Buna ziua,vin din partea companiei Doru&Stelica Trans Srl, si am observat ca va ocupati cu forajele la mare adancime! Eu detin un parc de 25 camioane de la 30tone -85tone . Trailere si platforme noi. Avem 13 ani experienta in domeniu ,preturi accesibile si competitive pentru serviciile prestate! Nicio datorie la stat ,punctuali, intelegatori si seriosi! Astept un raspuns la nr 0738664437pe wattsapp,pagina Facebook unde postam transporturile DS Transporturi Agabaritice ! Multumim,astept un replay.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.