«

»

Bosch isi extinde fabrica din Romania

Share

Este vorba despre o investitie de 43 milioane de euro concretizata in extinderea centrului de productie pentru industria auto de la Blaj.

In aceasta unitate de productie vor fi produsi, incepand din 2013, senzori de turatie a rotilor si senzori de turatie a arborelui cotit destinati industriei auto.

Lucrarile de constructie incep in primavara anului 2012. Pe noua supra­fata construita, de circa 21.000 de metri patrati, vor fi create, pana in 2013, aproximativ 300 de noi locuri de munca iar pana in 2020, numarul angajatilor, implicati in productia de senzori de turatie a rotilor si senzori de turatie a arborelui cotit, va ajunge la circa 1.000.

Noua unitate de productie va apartine, din punct de vedere organizatoric, de divizia Sisteme de Control al Sasiului din cadrul Bosch, divizie care produce componente si sisteme de siguranta auto pasiva si activa, dar si sisteme de asistare a soferului.

Divizia dispune de peste 35 de centre la nivel mondial si are circa 16.000 de angajati.

Pana in prezent, unitatea de productie Bosch Rexroth din Blaj, care functioneaza din 2007, a produs tehnica liniara utilizata in ingineria mecanica. In aceasta fabrica lucrea­za acum 580 de angajati.

Grupul Bosch este, de asemenea, reprezentat in Romania in alte doua locatii. In Bucuresti, Bosch este prezent cu o societate de distributie scule electrice, sisteme de incal­zire, sisteme de securitate, sigu­ranta si comunicatii si echipamente auto pentru piata de aftermarket, iar in Timisoara se afla un centru de comunicare.

Numarul total de angajati ai concernului Bosch este in Romania de circa 1.400 de persoane.

 

Grupul Bosch este un lider global in furnizarea de tehnologii si servicii. Conform rezultatelor preliminare, in anul fiscal 2011 cei peste 300.000 de angajati au generat vanzari de 51,4 miliarde de euro, in domeniile constructiei de autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum si echipamentelor pentru constructii.

Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele peste 350 de filiale si companii regionale din peste 60 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, Bosch este reprezentat in aproximativ 150 de tari. Aceasta retea internationala de dezvoltare, productie si vanzare reprezinta fundatia cresterii continue a concernului german.

Bosch a cheltuit in 2011 peste 4 miliarde de euro pentru cercetare si dezvoltare si a inregistrat peste 4.100 de patente pe plan international. Prin toate produsele si serviciile sale, Bosch sporeste calitatea vietii, oferind solutii care sunt atat inovatoare, cat si utile.

Compania a fost infiintata in 1886 la Stuttgart de catre Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanica fina si inginerie electrica”. Structura speciala a proprietatii Robert Bosch GmbH asigura libertatea antreprenoriala a grupului Bosch, permitand companiei sa planifice si sa faca investitii semnificative pentru asigurarea viitorului sau.

92% din actiunile Robert Bosch GmbH sunt detinute de fundatia caritabila Robert Bosch Stiftung GmbH. Majoritatea drepturilor de vot sunt detinute de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial. Functiile de conducere antreprenoriala a grupului sunt indeplinite de acest trust. Restul de actiuni sunt detinute de familia Bosch si de Robert Bosch GmbH.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 80 – aprilie 2012, pag. 50Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/03/31/bosch-isi-extinde-fabrica-din-romania/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.