«

»

Dinastia… neamului prost!

Share

Ce frumos se intrezarea, ca va fi, viata noastra dupa jertfa din decembrie ’89? Un vis caruia ii inchinam toate spe­rantele ca ea poate fi si alta in afara celei socialiste, cea plina de promisiuni pentru un trai fericit, lipsit de griji ma­teriale si spirituale.

Din pacate, a ramas doar un vis, pentru ca toate cele ce-au urmat parca n-au nimic comun cu fericirea pe care o astepta fiecare dintre noi de la noua societate. El, visul, a fost si ramane un cosmar greu de inchipuit si, mai ales, de suportat.

Argumente sunt suficiente pentru a certifica aceasta stare de fapt, fie si daca ne referim doar la cateva dintre ele. De altfel, bine cunoscute, pentru ca le-am si le parcurgem independent de vointa noastra. Miscarile de strada, incepute in ianuarie a.c. in peste 60 de orase ale tarii, confirma faptul ca oamenilor societatii civile le-a cam ajuns cutitul la os.

Inainte de ’89 nu era permis sa nu muncesti. Astazi, „someria“ este in plina floare pentru ca s-a distrus „averea” pe care o ctito­risem toti prin munca a peste 30-40 de ani. Tot ce avea tara a fost instrainat pe cel putin doua cai: furtul preponde­rent indigen si vanzarea, pe nimic, catre straini, a principalelor resurse si obiective economice. A raspuns sau raspunde cineva pentru un ase­me­nea comportament antistatal si, nu in ultima instanta, anti national si anti uman?

Nu, n-a raspuns si n-o sa raspunda atata timp cat treburile tarii au intrat pe mana unor smecheri, „colegi” ai interminabilelor fraude din avutul statului.

Stat care, asa praduit cum este, tot mai constituie terenul pe care-si disputa interesele lor private. Daca mai punem la soco­teala si tentantele sume europene destinate tarii, putem intelege si mai bine lupta acerba de a fura si din acestea tot ceea ce se poate fura.

UE „s-a prins”, insa, de ce sunt in stare… romanii si-a inceput sa ceara socoteala de felul in care se cheltuie si, mai ales, ce corespondent fizic sau spiritual au respectivii bani. Si aceasta, si pentru ca banii aveau cu prioritate destinatia investitiilor, deci a oferirii locurilor de munca menite sa diminueze impresionantul numar de someri.

Exista vreun vinovat? Eu zic ca exista mai multi, suficienti pentru a constitui chiar o dinastie lacoma la nesfarsit, care isi bate joc prin opulenta, rapacitate, sfidare si jignire de cei care, prin munca lor, prin taxele si impozitele platite, le asigura banii pe care ei ii fura, depasind cu mult limita bunului simt.

Si daca spuneam de dinastie, ca s-o deosebim de altele, i-am zice fara sa gresim ca este „dinastia neamului prost”.

Neam prost care, prin smecherii si inginerii financiare, a adus tara, si cu deosebire pe oameni, in situatia ca acestia nu au nicio speranta ca vor apuca ziua de maine, neamul prost fiind, de fapt, o… „tagma a jefuitorilor“.

Asa ca nu ar trebui sa mai treaca mult timp si aceasta „dinastie a neamului prost” sa treaca acolo unde-i este locul: la cosul de gunoi.

Apropiindu-se alegerile, CEL care uita de la mana pana la gura spunea in Parlament la inceputul lunii martie a.c. ca este o datorie a LUI si a celor alesi, ca de la 1 iunie salariile bugetarilor sa revina la nivelul celor „ajustate“ cu luni in urma, cand spunea tot EL ca numai asa Romania va invinge criza. Care criza, si ea, cand este, cand nu este! Dupa interese, mon cher! Nimic n-a catadicsit sa spuna Jucatorul, ce soarta vor avea pensionarii. Sau astia pot muri… sanatosi? Sanatosi sa fie, insa, doar pana ce vor vota!

Sa vedem, cum si cu cine? Sa nu cumva cu EL si ai LUI pentru ca nu mai vrea sa fie, pe mai departe, „umilit“. Desi stiti bine ca EL s-a „ales“ si s-a „reales“ tocmai pentru a fi umilit!?

Ce popor ingrat fata de Cel care a facut atata „bine“ oamenilor si tarii spunandu-le „sa traiti bine“!

Rusine sa ne fie… !

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 80 – aprilie 2012, pag. 3

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/03/31/dinastia-neamului-prost/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.