«

»

INJECTOFORAJ DRILLING TOOLS: Instalatii de foraj pentru diametre mici si medii

Share

Comacchio Srl, cu sediul in Riese Pio X (TV), se situeaza printre primele companii la nivel national si international in ceea ce priveste productia de instalatii de foraj pentru diametre mici si medii. Compania, ale carei unitati de productie acopera o suprafata totala de aproximativ 20.000 mp, din care 10.000 dedicati zonei de productie si 1.500 pentru birouri, a sarbatorit, in 2011, 25 de ani de activitate.

 

Comacchio Srl a fost fondata in anul 1986 in localitatea Castello di Godego, in provincia Treviso (Italia) ca o afacere de familie. Motivati de o pu­ternica pasiune pentru mecanica si de experienta acumulata in ingi­nerie ca angajati, fratii Renzo, Pasqualino si Patrizio Comacchio decid sa porneasca o afacere proprie care, initial, s-a axat pe executia de grupuri mecanice si accesorii de precizie pentru diversi clienti. In anii urmatori, datorita increderii clientilor proveniti din sectorul de foraj, firma a creat un produs propriu, lansand pe piata, in anul 1989, prima instalatie de foraj sub brandul Comacchio.

Acesta a fost inceputul unui drum marcat de multe succese si o constanta evo­lutie tehnologica, ce au facut din Comacchio Srl un punct de referinta pentru acest sector la nivel international.

In anul 1997 s-a rea­lizat prima instalatie de foraj destinata pietei externe. Din acel moment creste­rea a fost permanenta, Comacchio atingand in urmatorii ani o cota de export de 85% din cifra de afaceri, insemnand aproape 1.900 de masini vandute in toata lumea, direct sau prin intermediul retelei sale de distribuitori si agenti, care acopera, in prezent, 37 de tari de pe toate continentele.

Cresterea productiei a impus construirea noului sediu din Riese Pio X unde, in anul 2003, a fost transferata compania de la vechiul sediu din Castello di Godego. O investitie curajoasa care a marcat un punct de ras­cruce in dezvoltarea Comacchio Srl, care in urmatorii trei ani isi dubleaza cifra de afa­ceri si ajunge in prezent la un numar de 69 de angajati.

Comacchio Srl este sinonim cu calitatea, siguranta si inovatia. Orice masina care paraseste fabrica din Riese Pio X este rezultatul unui proces de productie desfasurat la inalte standarde de calitate ince­pand de la proiectare, bazata pe informatizare, pana la testul de veri­ficare efectuat fiecarei instalatii de foraj pentru a controla, analiza si asi­gura utilajelor calitate si siguranta.

Politica versatila si orientata catre client a dus, cu trecerea anilor, la o puternica fidelizare a clientilor, multumita si unei asistente post vanzari de inalt nivel, ceea ce garanteaza, daca este necesar, interventii intr-un timp foarte scurt, oriunde pe glob. O filozofie comerciala care are ca obiectiv maxima satisfactie a cli­entului, incepand cu momentul comen­zii, pana la punerea in functiune si intretinerea masinii. De asemenea, compania se concentreaza si pe formarea de operatori si mecanici de intretinere pentru care sunt organizate cursuri speciale de formare.

Punctul de forta indiscutabil, la nivel de proiect si productie, este capacitatea tehnicienilor si comerciantilor Comacchio de a intelege in profunzime toate problemele si exigentele de santier exprimate de clienti.

Cererile acestora sunt apoi prelu­crate pentru a crea solutii personalizate si inovatii tehnice, acoperite, in unele cazuri, de brevete internationale concepute de Comacchio Srl, ceea ce situeaza produsul nostru pe locurile fruntase ale sectorului. Din totdeauna aproape de problemele reale ale forajului, Comacchio Srl este mereu in cautarea de solutii inovatoare, care sa faciliteze activitatea operatorilor si sa imbunatateasca, in mod direct, mediul de lucru si siguranta impo­triva accidentelor. Nu intamplator compania este lider in sector la utilizarea instrumentelor cu comanda radio aplicata masinilor de foraj.

 

PRODUSE

Pentru a satisface, in conditii opti­me, toate solicitarile clientilor, Comacchio dispune de o gama de peste 50 de modele de instalatii de foraj, de diferite dimensiuni.

Produc­tia se axeaza, in principal, pe 4 tipuri de instalatii de foraj:

 

Linia MC

Linia de baza de instalatii de foraj pe car senilat, compusa din masini cu intrebuintari multiple de diferite dimensiuni: de la masini modulare pentru aplicarea pe schele de dimensiuni reduse pana la instalatii de foraj pentru piloti de diametru mediu ce ajung la 40 tone.

Datorita performantelor lor, instalatiile acopera intreaga gama de lucrari de specialitate, cum ar fi: consolidari, ancoraje, lucrari geo­tehnice, puturi de apa si geotermie.

In cadrul liniei MC au fost elaborate unele modele pentru utilizari specifice, in mod particular seriile GEO si GT.

Seria GEO (Geotehnica) cuprinde masini de foraj hidra­ulice senilate specifice pentru geotehnica: son­daje geognostice, foraje ambientale, carotaje etc.

Seria GT (GeoTermal) grupeaza instalatii de foraj hidraulice senilate pentru foraje dedicate insta­larii in subsol de sonde GeoTermice.

 

Linia MC-T

Instalatii de foraj hidraulice multifunctionale instalate pe camion si destinate, in principal, executiei de lucrari geotehnice si puturi de apa.

 

Linia MC-E

Instalatii de foraj hidraulice montate pe excavatoare senilate. Acestea sunt utilizate, in principal, la lu­crari de consolidare si ancoraje.

 

Linia MC-S

Linie de instalatii de foraj hidra­ulice speciale, proiectate si fabricate pentru a satisface cerinte specifice.

 

Fiabilitatea si siguranta masi­nilor Comacchio Srl sunt garantate de un proces de fabricatie care incepe cu atenta selectie a materiilor prime si prevede un control detaliat in toate fazele, asigurat de certificarile CE, in conformitate cu normele specifice obligatorii pentru produsele comer­cializate in UNIUNEA EUROPEANA: o garantie suplimentara de calitate si seriozitate.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 80 – aprilie 2012, pag. 10Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/03/31/injectoforaj-drilling-tools-instalatii-de-foraj-pentru-diametre-mici-si-medii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.