«

»

MAPEI: Aniversare – 75 de ani

Share

In februarie 2012 compania MAPEI a sarbatorit, in toata lumea, 75 de ani de la fondarea sa.

Aniversarea a fost celebrata in cadrul unor momente speciale, organizate la teatrul Scala din Milano, unde apro­ximativ 2.500 de persoane au fost invitate la spectacolul de opera Aida de Verdi, pus in scena cu aceasta ocazie in 19 si 21 februarie 2012.

 

Conceputa ca o mica afacere de familie, specializata in productia de vopsele, MAPEI – nume care provine din abrevierea cuvintelor in limba italiana „Materiali Auxiliari Per Edilizia e Industria” (Materiale Auxiliare pentru Constructii si Industrie) – a fost fondata in data de 12 februarie 1937 la Milano, la initiativa lui Rodolfo Squinzi.

Pe parcursul anilor, firma a evoluat si a devenit, prin eforturi sustinute, un grup puternic, un lider mondial in domeniul produselor chimice si al adezivilor pentru constructii.

Oportunitatea de internationalizare a brandului a aparut in 1976, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Montreal, atunci cand s-au utilizat adezivii MAPEI pentru realizarea pistei olimpice.

In 1984 s-a construit prima fabri­ca pe continentul american, in Phoenix (Arizona), urmata, la inceputul anilor ‘90, de extinderea prezentei pe alt continent, prin deschi­derea unei unitati productive in Asia, la Singapore, expan­siunea fiind continuata apoi, treptat, pe tot globul.

In prezent, MAPEI numara 59 de fabrici, 68 de filiale si 7.500 de angajati, care reali­zeaza o gama de 1.400 de produse, inregistrand, in 2011, o cifra de afaceri de 2,1 miliarde de euro.

In cei 75 de ani de existenta ai companiei, reprezentantii MAPEI au investit, permanent, in cercetare, in dezvoltarea de produse si tehnologii noi, eforturi reflectate in calitatea materialelor de constructii oferite, datorita carora au castigat increderea consumatorilor.

Compania MAPEI porneste, pretutindeni in lume, de la aceleasi valori solide: flexibilitate, inovatie si diversitate. Acestea nu sunt simple concepte notate pe o foaie de hartie, ci modelul dupa care o lume unita construieste mai departe viitorul.

Anual, investitiile in cercetare reprezinta cca. 5% din cifra de afaceri a companiei la nivel global, respectiv, in 2011, aproximativ 100 milioane de euro. Din totalul numa­­rului de angajati, 12% il formeaza personalul departamentului Cercetare & Dezoltare, iar 70% din activitate este directionata spre dezvoltarea de produse eco-sustenabile, in cele 18 laboratoare proprii. Trendul eco nu este considerat doar o „moda“, ci o necesitate, o alegere strategica pentru mediul inconjurator si individ, dar si pentru dezvoltarea grupului.

In Romania, MAPEI a sarbatorit anul trecut cinci ani de activitate, reusind sa se pozitioneze, in aceasta perioada, in topul firmelor de profil, impunandu-se pe piata locala, prin valorile transmise. In aceasta perioada MAPEI a furnizat in tara noastra o bogata gama de produse. Ele se regasesc, pe scara larga, in diversele constructii la care folosirea lor a insemnat calitate, durabilitate si eficienta.

Performantele produselor MAPEI reprezinta cea mai buna carte de vizita a firmei in competitia destul de dura cu furnizorii de produse similare pe piata romaneasca. In acelasi timp, este imbucurator faptul ca arhitectii, proiectantii si constructorii pot conta in proiectele lor pe o gama de produse competitive.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 80 – aprilie 2012, pag. 38Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/03/31/mapei-aniversare-75-de-ani/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.