«

»

POLYGLASS: A inceput productia membranelor sintetice MAPEPLAN® PVC si MAPEPLAN® TPO/FPO

Share

Din anul 2009, grupul italian POLYGLASS®, cel mai mare producator de membrane hidroizolatoare din Italia si unul dintre liderii mondiali in domeniu, face parte din familia MAPEI® Group (Italia), la randul lui unul dintre cei mai mari jucatori mondiali in productia de adezivi si produse pentru constructii.

Unirea celor doua forte a reprezentat o buna oportunitate a momentului, care a stimulat cresterea grupului MAPEI® pe pietele in care activeaza.

Prin intermediul MAPEI® Group, POLYGLASS® si-a largit gama de produse din segmentul de hidroizolatii existente, produse dezvoltate in urma unor cercetari tehnologice in care Grupul MAPEI® exceleaza.

 

POLYGLASS® Group activeaza pe piata de aproape 40 de ani iar, in prezent, se afla in topul celor mai per­formante companii specializate in cer­cetare, dezvoltare, productie de membrane bituminoase, membrane sintetice si sisteme de hidroizolatii pentru industria de constructii. Are o cifra de afaceri anuala de 150 de milioane de euro, o productie de peste 60.000.000 mp/an realizata in 5 fabrici din Italia si Statele Unite ale Americii si exporta in peste 50 de tari din intreaga lume.

Mapei® a inceput activitatea acum 75 de ani in Italia, astazi fiind unul dintre liderii mondiali in productia de adezivi si materiale pentru constructii, inregistrand o cifra de afaceri anuala de peste doua miliarde de euro. Grupul are 58 de unitati de productie cu 6.100 de angajati care livreaza peste 20.000 tone de produse zilnic. Cele 1.500 de produse sunt distribuite la aproximativ 50.000 de clienti, in peste 30 de tari, de pe toate cele 5 continente.

La scurt timp dupa integrarea in cadrul grupului si bazandu-se pe expe­rienta tehnologica si de cercetare a MAPEI®, POLYGLASS® a lansat si perfectionat noi produse care revo­lutio­neaza piata membranelor hidroizolatoare: membrane autoadezive ADESO®, membrane ultrausoare REOXTHENE® si membrane reflective POLYREFLECT®.

Demonstrandu-si angajamentul sau pentru dezvoltarea grupului si largirea gamei de produse, ca urmare a unei investitii de peste 10 milioane de euro, in 2011, a fost pusa in functiune o linie noua pentru producerea de membrane sintetice tip MAPEPLAN® PVC-P si TPO/FPO, prin tehnologia exclusiva de multi-extrudare. Acestea au garantata o durata de viata mai mare si performante superioare. Una dintre cele mai importante caracteristici ale membranelor MAPEPLAN® este lucrabilitatea si sudabilitatea superioara.

Sudarea termica se bazeaza pe un efect de fuziune si unire a lanturilor moleculare si ofera rezistenta la pa­trunderea apei si la stres mecanic.

Cu membranele sintetice PVC/P sau TPO/FPO MAPEPLAN® se pot realiza sisteme de impermeabilizare pentru acoperisuri total ermetice, pentru fundatii sau subsoluri, imper­meabilizari de bazine, rezervoare sau alte lucrari hidraulice, precum si pentru piscine.

MAPEPLAN® este, de asemenea, disponibil in versiunea „smart withe”, caz in care partea superioara a membranei este alba, culoare care garanteaza un grad de reflexie solara mare. Aceasta suprafata reduce temperatura de la suprafata acoperisului cu 50% si, in consecinta, temperatura interioara a cladirii, mentinandu-le pe ambele constante.

Chiar daca abia au fost introduse pe piata in Romania, membranele sintetice MAPEPLAN® au fost foarte bine primite de clientii nostri, realizandu-se pana acum cateva lucrari importante dintre care:

• Extindere Aeroportul International „Henry Coanda” Otopeni cu MAPEPLAN® TM 15 (TPO/FPO);

• Complex Comercial CARREFOUR Botosani cu MAPEPLAN® M 15 (PVC-P);

• Extindere Aeroportul International Iasi cu MAPEPLAN® M 15 (PVC-P).

 

Certificarile UNI EN ISO 9001: 2008, UNI EN ISO 14001: 2004 si marcarea produselor conform regulamentelor EN 13707, EN 13969 si EN 13956 precum si certificarile BBA (British Board of Agreements) sunt dovada angajamentului POLYGLASS® pentru imbunatatirea continua a performantelor produselor si pentru prevenirea poluarii mediului si protectia sanatatii si securitatii la locul de munca. Procesele de productie POLYGLASS® respecta mediul incon­jurator si adopta criteriul de durabilitate.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 80 – aprilie 2012, pag. 66Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/03/31/polyglass-a-inceput-productia-membranelor-sintetice-mapeplan-pvc-si-mapeplan-tpofpo/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.