«

»

STIHL: Activitatea STIHL Romania este eficienta cu Microsoft Dynamics NAV

Share

LLP Dynamics Romania are in portofoliul sau primul proiect de Microsoft Dynamics NAV din Romania. Implementarea de la STIHL Romania a avut loc in anul 1997, cei peste 14 ani de utilizare a sistemului fiind o marturie a capacitatii de adaptare a acestei solutii ERP la cerinte de business tot mai complexe.

 

Infiintat in 1926, grupul STIHL are, in prezent, 8.000 de angajati la nivel global si peste 35.000 de distribuitori autorizati, in peste 160 de tari. STIHL este unul dintre liderii pietei de echipamente si articole pentru padure si gradinarit, dedicate profesionistilor si pasionatilor, echipamentele oferite de aceasta companie fiind recunoscute printr-un inalt nivel de calitate si fiabilitate.

In anul 1997, grupul STIHL a luat decizia de a deschide o filiala in Romania, decizie urmata de implementarea solutiei ERP Microsoft Dynamics NAV.

 

Solutia ERP trebuia sa raspunda cerintelor STIHL Romania si sa ofere un suport consistent la nivel de grup, prin optimizarea fluxurilor logis­tice si financiare, permitand, totodata, integrarea facila cu diverse sisteme existente la nivel de grup.

STIHL Romania a inregistrat o evolutie deosebita pe piata din Romania. In acest context, scalabilitatea solutiei ERP implementate a fost o cerinta intrinseca in procesul de alegere a unei astfel de aplicatii.

Microsoft Dynamics NAV era, in 1997, un produs flexibil, care putea fi adaptat pentru a raspunde cerintelor unor implementari complexe. Initial a fost implementata versiunea pentru sistemul de operare MS-DOS, ulterior realizandu-se upgrade-ul la o versiune pentru Windows.

„In cei peste 14 ani de utilizare, sistemul Microsoft Dynamics NAV si-a demonstrat capacitatea de a raspunde diverselor provocari de business”, declara Ionut Anton, IT Manager – STIHL Romania.

Microsoft Dynamics NAV a permis realizarea unor adaptari, un numar mare din functionalitatile acestei solutii fiind modificate pentru a raspunde cerintelor STIHL.

„Am apreciat posibilitatile de personalizare si capa­citatea solutiei Microsoft Dynamics NAV de a fi integrata cu diverse alte aplicatii“, a adau­gat Ionut Anton.

Pe partea de logistica, sistemul a contribuit la automatizarea fluxurilor de distributie.

Solutia implementata la STIHL a permis utilizarea codu­rilor de bare pentru operarea stocurilor in depo­zit, comenzile si facturile fiind gestionate automat in depozit.

Microsoft Dynamics NAV a oferit suportul pentru dezvoltarea canalului de parteneri STIHL din Romania, con­­tribuind la fluidizarea intregului proces de distributie.

Sistemul a integrat si functiona­litati de service, apte sa raspunda modelului de afaceri orientat pe parteneri din cadrul companiei.

Modulele financiar-contabile au fost, in totalitate, adaptate cerintelor legislative din Romania. In plus, a fost posibila integrarea cu diverse aplicatii existente la nivelul grupului STIHL, aplicatii care asigura consolidarea informatiilor financiare pentru intreaga companie.

Sistemul permite folosirea arhitecturilor moderne si face posibila utilizarea serviciilor Web pentru integrarea cu aplicatii intr-un mediu ete­rogen din punct de vedere al tehnologiilor folosite.

Microsoft Dynamics NAV integreaza functii puternice de raportare oferind acces la rapoarte in timp real, iar managerii STIHL Romania au o imagine de ansamblu asupra principalilor indicatori economici.

„Suntem foarte multumiti de Microsoft Dynamics NAV. De ase­me­­nea, am apreciat stabilitatea solutiei si capacitatea acesteia de a fi adaptata cerintelor companiei noastre“, a conclu­zionat Ionut Anton, IT Manager – STIHL Romania.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 80 – aprilie 2012, pag. 68

 

LLP Dynamics Romania
Tel.: 021 224 55 16
E-mail: rocontact@llpdynamics.com
Web: www.llpdynamics.comDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/03/31/stihl-activitatea-stihl-romania-este-eficienta-cu-microsoft-dynamics-nav/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.