«

»

Am intalnit si firme… fericite!

Share

De obicei, la 31 decembrie al fiecarui an se trage linie si se aduna rezultatele activitatii desfasurate de o firma sau alta pentru perioada anterioara, datele finale aparand, insa, dupa primul trimestru al anului urmator.

In acest context, Grupul de firme Carpatcement furnizoare de ciment, betoane si agregate a prezentat, recent, intr-o confe­rinta de presa, rezultatele obtinute in 2011. Pe ansamblu, rezultatele au fost bune, in ciuda crizei care a afectat investitiile, cu deosebire pe cele privind infrastructura rutiera si feroviara unde produsele Carpatcement sunt, in general, destul de solicitate.

Sa parcurgem, deci, impreuna cu dl Florian Aldea – directorul Grupului Carpatcement rezultatele pe 2011 pentru a vedea in ce masura managementul Grupului Carpatcement a influentat pozitiv desfasurarea unei activitati competente si eficiente.

 

Diviziile de ciment, betoane si de agregate ale grupului Carpat­cement, membru al grupului international HeidelbergCement, au obtinut in 2011 cresteri ale volu­melor de vanzari de 7%, 20% si respectiv 35%, comparativ cu perioada similara a anului 2010.

Faptul ca, in pofida unui context de piata inca nefavorabil, am reusit sa obtinem cresteri semnificative ale volumelor de vanzari pentru toate cele 3 divizii, dovedeste ca grupul Carpatcement detine o pozitie solida de piata si continua sa fie un lider al sectorului materialelor de constructii din Romania. Avem incredere ca evolutia viitoare a celor trei divizii va fi sustinuta si de tendinta de revenire a pietei locale a materialelor de constructii care a inceput, deja, sa dea usoare semne de imbunatatire. Evolutia ar putea sa se inscrie pe o directie constanta de crestere economica, in cazul in care va exista stabilitate macro-econo­mica si poli­tica si daca vor fi demarate masu­rile de relansare economica anuntate de autoritati.

Rezultatele pozitive obtinute de Carpatcement, la nivel local, se inscriu in linia generala de crestere inregistrata la nivel international de Grupul HeidelbergCement. In acest sens, in anul trecut, Grupul a reusit sa obtina o crestere de 10% a veniturilor, ajungand pana la o valoare de 12,9 miliarde de euro.

La nivel de vanzari, Heidelberg­Cement a obtinut o crestere peste medie a volumului acestora, respectiv: de 12% pentru divizia de ciment, de 6% a volumului de vanzari pentru cea de agregate si o crestere de 12% pentru divizia de betoane.

Pe langa aceste aspecte pozitive, grupul HeidelbergCement si-a men­tinut pozitia solida prin aplicarea mai multor tipuri de masuri strategice: cresterea eficientei in privinta redu­cerii costurilor interne, continuarea consolidarii pozitiei Grupului in cadrul pietelor aflate in dezvoltare, continuarea cresterii capacitatilor de productie sau construirea unor noi fabrici (precum cea de la TulaCement din Rusia, inaugurata vara trecuta, unitate care are o capacitate de pro­ductie de 2 milioane de tone; moara de ciment construita in Bangladesh, care are o capacitate de 0,8 milioane de tone).

Grupul Carpatcement a conti­nuat sa inves­teasca in activitati de modernizare a unitatilor sale de lucru si sa finali­zeze amplele pro­iecte lansate in trecut prin dublarea capacitatilor de productie.

In 2009, spre exemplu, in plina criza financiara, grupul Carpatcement a investit aproximativ 100 mili­oane de euro in activitati de extin­­dere si de modernizare in cadrul celor trei fabrici de ciment.

O alta investitie importanta a constat in cresterea capaci­tatii de livrare a fabricii de la Bicaz, proiect finalizat in luna iunie a anului trecut.

In afara investitiilor realizate in dotarea punctelor de lucru cu cele mai moderne tehnologii si in diversificarea portfoliului de produse s-au alocat resurse financiare si pentru protejarea mediului inconjurator.

Din 1998 si pana in prezent, grupul de companii a investit in protectia mediului peste 30 de milioane de euro, dintre care aproximativ 7 milioane de euro au fost alocati in combustibili alternativi. Datorita acestor investitii in instalatii de co-incinerare, Carpatcement a ajutat la conservarea resurselor naturale neregenerabile si la eliminarea si valorificarea unei cantitati mari de deseuri din mediul inconjurator.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 81 – mai 2012, pag. 36Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/05/10/am-intalnit-si-firme-fericite/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.