«

»

Programul Baumit Life – o noua lume de culori pentru fatade

Share

Baumit se situeaza, de mai multi ani, pe locul intai in domeniul productiei de materiale pentru constructii datorita inovatiilor sale de top, cum sunt Baumit open KlimaFassade (primul sistem compozit integrat de termoizolatie, care permite respiratia peretelui), Baumit KlebeAnker (lipire in loc de dibluire), Baumit NanoporTop (fatade curate si frumoase pentru un interval dublu de timp), produs inovator in tehnologia fatadelor. Astfel, in spiritul strategiei sale „Idei cu viitor”, Baumit face un pas important prin extinderea colectiei de culori „Colours of more emotion” si crearea celui mai inovator si vast sistem de culori pentru fatade de pe piata: Baumit Life.

Inovatia anului 2012, Baumit Life, cel mai vast sistem de culori pentru fatade din Europa, se lanseaza la capatul a trei ani de activitate de cer­cetare si dezvoltare. Mai multi experti din tarile in care Baumit este reprezentata au fost solicitati sa analizeze ceri­n­­tele ce caracterizeaza aceste piete si sa elaboreze, pe baza tendintelor interne, o solutie inovatoare, un nou sistem de culori.

In acelasi scop, au mai fost invitati si specialisti recunoscuti, la nivel international, in domeniul „culorilor si tendintelor”, cum ar fi arhitecti si mana­geri de produs precum si numerosi clienti. Toti au avut rolul de a estima tendin­tele coloristice in domeniul fata­delor pentru urmatorii ani. Rezultatul a fost surprinzator: tendin­tele coloristice din Europa sunt aproape identice in mai multe tari.

Pentru a dezvolta noul sistem de colorare, Baumit a cooptat Color Group Marketing din Statele Unite ale Americii, cea mai importanta asociatie de designeri specializati in domeniul culorilor, organizatie care numara peste 1.600 de membri si care s-a remarcat, de-a lungul activitatii sale, printr-o rata a succesului mai mare de 90% in predictia tendintelor coloristice pe termen mediu.

In urma mai multor analize si interpretari, bazate pe prognoza evolutiei preferintelor in alegerea culorilor pentru urmatorii 3 ani, acestia au facut o selectie a acelor culori si a tonalitatilor acestora, care ar raspunde cel mai fidel aspiratiei de a imbunatati, in viitor, functionalitatea, echilibrul si confortul vietii beneficiarilor produselor Baumit, destinate arhitecturii fatadelor sau designului interior.

Astfel a fost creat Baumit Life, cel mai vast sistem de culori pentru fatade din Europa.

Noul paletar pune la dispozitia clientilor 888 de nuante pline de ima­ginatie, ce au la baza 94 de culori princi­pale, intense, nuantate fiecare in cate 8 tonalitati calde sau pastelate, stralucitoare sau inchise, la care se adauga 6 tonuri de alb si 36 de finisaje mozaic.

Life nu este numai cel mai vast sistem de culori pentru fatade din Europa, ci si cel mai inovativ. Un suport modern si complex pe tema culorilor, incluzand noutati asupra tendintelor, aplicatii de comparare si selectie a culorilor sau recomandarea unor combinatii decorative pentru fatade, in diverse stiluri, toate intregind pachetul on-line. Pe www.baumit.com se gaseste intreaga paleta de culori Life, cu cele 888 culori, gata pentru a fi descarcate si aplicate.

 

Baumit International, producator de materiale pentru constructie si parte a grupului austriac Schmid Industrie Holding, a realizat in 2011 un plus la cifra de afaceri de 6,3% (cca. 50 mil. euro), atingand un total de 840 mil. euro.

O contributie semnificativa la dezvoltarea, per total pozitiva, a Baumit International a adus-o „Good Old Europe”, Europa Centrala si de Vest, dupa cum declara domnul Robert Schmid, admi­nistrator al Baumit Beteiligungen GmbH.

In Romania, marca Baumit a patruns inca din anul 1995, in acest moment fiind una dintre cele mai prestigioase si bine clasate in cadrul industriei producatoare de materiale pentru constructii.

Marca Baumit este considerata pionierul sistemelor termoizolante pentru fatade, fiind prima care a introdus pe piata romaneasca ideea de termo­izolare a fatadelor, idee concre­tizata in rezultatele care isi au inceputurile euro­pene inca din anii ‘80.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 81 – mai 2012, pag. 4Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/05/10/programul-baumit-life-o-noua-lume-de-culori-pentru-fatade/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.