«

»

Si a fost… AMBIENT EXPO si CONSTRUCT EXPO 2012

Share

Au intrat deja in istorie AMBIENT EXPO si CONSTRUCT EXPO, doua mari expozitii cu tematica din sectorul constructiilor, evenimente organizate in perioada 29 martie – 1 aprilie 2012 de catre Centrul Expozitional ROMEXPO. Ele reprezinta manifestari expozitionale de referinta pentru industriile de constructii si amenajari interioare si exterioare din Romania. Dupa unele constatari inregistrate pe parcursul acestor evenimente incep sa se… decanteze primele concluzii. La ele se refera d-na Mariana Suciu – director general ROMEXPO.

 

Evenimentele au reunit cei mai importanti jucatori de pe piata utilajelor si echipamentelor de constructii, precum si com­paniile producatoare, importatoare sau distribuitoare de sisteme si decoratiuni pentru amenajari interioare si exterioare.

Organizatorii considera ca targul CONSTRUCT EXPO 2012 a reprezentat un “spectacol” oferit de prezenta unor utilaje-gigant, utilaje aflate in cadrul expozitiei, pe platforma exterioara ROMEXPO. Aici au fost prezentate: camioane de constructii, betoniere, excavatoare, macarale pe senile, freze pentru foraje, concasoare, buncare mobile, mala­xoare, containere si multe alte utilaje si accesorii pentru constructii, iar cei interesati au avut posibilitatea de a asista si la demonstratiile live pregatite de expozantii acestei editii.

In acelasi timp, CONSTRUCT EXPO 2012 a reprezentat si un punct de atractie atat pentru antreprenori, cat si pentru cei care au dorit sa admire timp de patru zile cele mai puternice utilaje de constructii din Romania. Zeci de branduri si expozanti atat din tara, cat si din strainatate, au depus toate eforturile pentru a impresiona cu cele mai inovatoare tehnologii, toate oferite la preturi speciale doar pe perioada CONSTRUCT EXPO, preturi promotionale menite sa incurajeze participarea ofertantilor si beneficiarilor la editiile viitoare.

CONSTRUCT EXPO 2012 a atras un numar record de vizitatori din toate ramurile industriei de constructii: constructori, developeri, retaileri, arhitecti, producatori interesati atat de premierele internationale din domeniu cat si de stabilirea si dezvoltarea de noi relatii de afaceri.

In premiera pentru Romania, CONSTRUCT EXPO 2012 a gazduit CONCURSUL EUROPEAN AL MONTATORILOR DE PARDOSELI, concurs la care au participat reprezentanti din 6 tari: Germania, Austria, Italia, Cehia, Polonia si Romania, iar cele doua tematici de concurs au fost:

• Pardoseli elastice, care au constat in executarea a trei montaje: linoleum, mocheta si pardoseala PVC;

• Pardoseli din lemn unde lucrarea respectiva a constat in executarea unui montaj de parchet masiv impreuna cu finisajele aferente.

In acelasi timp, AMBIENT EXPO 2012 a adus in fata specialistilor si vizitatorilor noi solutii in domeniul amenajarilor interioare si exterioare concretizate prin cele mai noi produse si inovatii din domeniu:

• cel mai frumos semineu, care a primit premiul Pulchra, Italia;

• leduri organice cu o durata de viata de peste 16 ani, care asigura o reducere a consu­mului de energie cu 75% fata de ledurile normale;

• usi de garaj care capteaza energie solara prin intermediul tehnologiei celulelor fotovoltaice;

• noi sisteme de iluminare fara leduri pentru ambientare interioara;

• acoperisuri de piscine care pot acoperi o suprafata de pana la 1.600 mp, echivalentul unui teren de tenis;

• editii limitate de mozaicuri artistice lucrate manual;

• mozaicuri realizate din diferite mixturi de piatra / sticla / metal;

• peste 1.000 de modele de design in piatra.

Produsele expuse s-au adresat tuturor categoriilor de vizitatori: de la cel mai ieftin semineu de pe piata, articole si produse de decor interior accesibile tuturor, pana la produse al caror design poarta numele unor renumite case de creatie (covoare si perdele Guy Laroche, Roberto Cavalli, Pierre Cardin, usi cu foita de aur si cristale Swarovski sau o cada de vibromasaj in valoare de 20.000 Euro).

Cele doua evenimente s-au bucurat de o semnificativa crestere atat in ceea ce priveste numarul de vizitatori (peste 15.000 persoane), cat si prezenta companiilor expozante (aproxi­mativ 300, din 22 de tari), bucurandu-se, totodata, de o intensa mediatizare in randul principalelor canale de comunicare: radio, tv, online, presa de specialitate si de larg tiraj.

In aceeasi perioada, la ROMEXPO, s-au desfasurat si:

EXPO FLOWERS & GARDENS – expozitie internationala de flori, amenajari peisagistice si de gradinarit;

ANTIQUE MARKET (I) – targ de obiecte de arta si antichitati;

TARG DE PRODUSE TRADITIONALE (III) – Targ de produse cu specific romanesc.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 81 – mai 2012, pag. 56Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/05/10/si-a-fost-ambient-expo-si-construct-expo-2012/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.