«

»

BAUMIT: Programul Baumit Life – o noua lume de culori pentru fatade

Share

Baumit a creat, prin programul Life, o noua lume de culori pentru fatade. Din aceasta primavara, 888 de nuante si instrumente moderne de lucru alcatuiesc un paletar complex, flexibil si inovativ – cel mai extins sistem de colorare pentru fatade din Europa.

Timp de mai bine de trei ani, expertii din tarile in care Baumit este reprezentata au fost solicitati sa analizeze cerintele si tendintele ce caracterizeaza aceste piete si sa elaboreze, pe baza tendintelor interne, o solutie inovatoare, un nou sistem de culori.

Pentru a oferi beneficiarilor, aplicatorilor si comerciantilor de materiale pentru constructii o lume de culoare, un nou paletar de culori si cele mai moderne mijloace de lucru, au mai fost invitati specialisti recunoscuti inter­national in domeniul „culorilor si tendintelor”: arhitecti, manageri de produs si numerosi clienti, scopul fiind acela de a estima tendintele coloristice in domeniul fatadelor pentru urmatorii ani.

Rezultatul a fost surprinzator: aceste tendinte coloristice in Europa sunt aproape identice in mai multe tari. S-a nascut, astfel, Baumit Life, cel mai vast si inovator sistem de culori pentru fatade din Europa, cuprinzand 888 de culori.

Life consta din 94 de culori principale, intense, avand, fiecare, opt grade de nuantare. Sase nuante de alb si 36 nuante pentru tencuielile mozaic intregesc sistemul de culori.

Pe langa selectia cuprinzatoare de culori, instrumentele suplimen­tare de lucru completeaza oferta de servicii, oferta care mai cuprinde paletare personalizate pentru diverse categorii de clienti, programe de comparare si alegere a culorilor pe internet, aplicatii portabile de scanare si masurare a tonalitatii si intensitatii culorilor precum si dotari pentru sprijinul consilierilor de colo­rare la punctele de vanzare.

 

MINICENTRU PROPRIU DE CONSILIERE PENTRU COLORARE

Unul dintre cele mai importante „instrumente” de lucru cu clientii este minicentrul de consiliere pentru co­lorare, care va beneficia din partea partenerului local si de prezenta unui consilier specializat Life.

In acest fel, LifeCenter va da posi­bilitatea comer­ciantilor mari, din mai multe orase, sa acorde consultanta la nivel profesional in domeniul colorarii. Pe aceasta cale, clientii pot alege, compara sau combina culorile, creandu-si, in acelasi timp, o imagine reala asupra finisajelor.

Adrian Albulet, consilier pentru proiecte in cadrul Baumit Romania, vede in noul minicentru de consiliere Life avantaje importante in domeniul customer relationship management.

„Pana acum comandam mostre de finisaje pentru a putea oferi clientului o imagine clara asupra culorii si structurii. Acest lucru nu va mai fi necesar, deoarece avem acum la indemana mai multe mostre reale de culori, structuri decorative si modele de tencuieli mozaic pentru exemplificare, putand, astfel, sa alcatuim pe loc combinatii armonizate pentru clientii nostri. Aceasta simplifica discutia de consultanta si econo­miseste timp pretios atat pentru noi, cat si pentru clienti”.

 

PALETARE DE CULORI ADAPTATE GRUPURILOR TINTA

Cautand sa dezvolte instrumente personalizate de lucru pentru programul Life, Baumit si-a pus mereu intrebarea: cum poate sprijini clientii pentru a-si configura fatadele intr-un mod cat mai original, cat mai fidel gustului individual, pentru a fi cat mai bine integrat in mediul construit sau natural? Pe acest criteriu, Baumit pro­pune forme diferite de alcatuire a paletarelor dedicate fie­carei categorii de clienti facand, astfel, mai flexibila alegerea culorilor.

Intr-un paletar usor de manevrat, Taste of Life ofera o selectie de 88 de culori in tendintele actuale, armonizate si prezentate, la care se adauga 20 de combinatii cromatice, aplicate pe 10 modele de fatade, in diferite stiluri si caractere, destinate sa stimuleze creativitatea beneficia­rilor si sa asigure o alegere rapida si cu stil a culorilor.

Easy Life este paletarul complet, destinat profesionistilor, arhitecti si constructori si cuprinde cca. 100 de pagini, in care se regasesc nuantele intense Style si cele opt tonalitati gradate derivate din acestea. Mozaicul si structurile decorative sunt cuprinse in format tiparit. Easy Life are un format usor de manevrat si flexibil, destinat lucrului curent pe santiere sau la punctele de vanzare.

Cel mai complex dintre paletarele din sistemul coloristic Life este Big Life. Ambalajul impozant din alumi­niu ii confera prestigiul cautat in birourile de arhitectura si la firmele mari de constructii. Extensiile pentru cele mai importante programe de arhitectura sunt disponibile si in format electronic, in memoria USB integrata. Big Life prezinta culorile principale Style pe o singura pagina, iar cele opt tonalitati derivate pe pagini separate. In anexa in format tiparit sunt cuprinse, de asemenea,  mozaicul si structurile decorative.

Paletarul usor de manevrat si practic Mosaik Life inlocuieste toate mapele cu mostre de culori folosite pana in prezent. Fiind usor de parcurs si atractiv, acesta pre­zinta, in forma naturala, toate culorile tencuielilor pentru soclu – MosaikTop – si structurile tencuielilor decorative. Profesionistii din constructii au, astfel, la indemana un mijloc eficace si practic de lucru cu beneficiarii lor.

 

MICROSITE BAUMIT LIFE

Pentru internet, Baumit a realizat un foarte inovativ microsite Life. Publicul isi poate face o impresie asupra tuturor posibilitatilor de a folosi culorile din programul Life, le poate combina si alege variante de stiluri sau poate gasi, repede si eficient, o nuanta corespondenta Life, pentru o culoare a unui alt producator sau pentru o culoare Baumit din paletarele anterioare.

Un mare avantaj pentru comertul cu materiale de constructii il constituie faptul ca, prin microsite-ul Life, clientul se poate informa usor si complet, inainte de a lua o decizie finala. Astfel, el va merge la orice partener Baumit cu o imagine mai bine conturata asupra dorin­telor sale, iar discutia finala va avea loc mai aproape de asteptarile sale.

 

ORICE CULOARE CU COLOUR-SEARCH

O noutate pentru comertul cu materiale de constructii este componenta de suport on-line pentru clienti, Colour-Search sau „cautarea culorii”.  Clientii au posibilitatea de a introduce orice nuanta de culoare de la orice producator, obtinand un echi­valent in paletarul Baumit Life, cu un grad de acuratete de pana la 100%. Totodata, comerciantul poate sa comande imediat culoarea la Baumit, un avantaj oferit clientilor si un avantaj fata de concurenta. In acest fel, Baumit pune un accent important pe consilierea in domeniul culorii, realizata si in showroom-urile partenerilor comercianti, care au, prin traditie, multi clienti din categoria meseriasilor. Pentru acestia determinarea rapida si cat mai exacta a culorii prin Colour-Search va asigura un beneficiu de timp si calitate.

 

CE INSEAMNA PROGRAMUL BAUMIT LIFE

Toti partenerii comerciali ne-au confirmat ca noul program de culori – Baumit Life – are un bun potential de piata, in contextul in care clien­tului particular ii este acordata o asistenta mai consistenta si mai aplicata la alegerea culorilor fatadei, prin mijloace profesionale de customer relationship management.

„Prin Baumit Life dorim sa oferim cea mai mare paleta de culori pentru fatade existenta pe piata. Astfel, vom da fiecarui client posibilitatea sa sublinieze caracterul unic al casei sale. De asemenea, intentia Baumit a fost aceea de a fi prezent pe piata materialelor pentru constructii cu cele mai importante mijloace de consultanta. Faptul ca am reusit ne bucura, desigur, foarte mult.” mentioneaza Laurentiu Lupusor, director general al Baumit Romania.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 82 – iunie 2012, pag. 4Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/06/01/baumit-programul-baumit-life-o-noua-lume-de-culori-pentru-fatade/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.