«

»

In pregatire, o lucrare despre generatiile de constructori!

Share

In general, odata cu inaintarea in varsta si in special in perioada de pensie, unii oameni de diferite profesii, pentru a-si pastra exercitiul intelectual, gasesc de cuviinta ca este laudabil sa consemneze date si fapte deosebite care caracterizeaza viata si activitatea unor persoane ce au lasat ceva valoros in urma lor.

 

Un asemenea om, cu preocupari intelectuale, si-a propus sa scoata la finele lui 2012 un volum dedicat persona­litatilor din constructii (arhitecti, proiectanti, cadre didactice, ingineri, manageri etc.).

Autorul se numeste ing. Ioan Tescaru din Bacau si are in lucru cartea „Personalitati in constructii – realiza­rile lor si amintiri“.

Cartea o scrie dupa 60 de ani de la intrarea sa in Facultatea de Drumuri si Poduri din cadrul Institutului de Constructii Bucuresti (promotia 1951).

Autorul intentioneaza sa cuprinda in aceasta carte in special date despre Institutul de Constructii, invatamantul tehnic, Facultatea de Drumuri si Poduri, despre profesorii din perioada 1951 – 1956 precum si despre inginerii constructori din transporturi, drumuri, poduri si cai ferate.

Dl. Ioan Tescaru spune ca oamenii fac adevarate pelerinaje in lume pentru a vedea locuri minunate, constructii celebre: cai ferate, sosele, drumuri de tot felul, poduri, viaducte, podete, toate cu farmecul lor.

Dl. Ioan Tescaru va roaga si asteapta sa primeasca de la dumneavoastra alte informatii si fotografii care sa scoata in evidenta contributia constructorilor romani la procesul de creare si modernizare a edifi­ciilor privind infrastructura transporturilor si a celor cu destinatie productiva, social-administrativa, cultural-sportiva etc. Legatura pentru detalii se poate face la tel. 0234 522 483 sau 0762 606 292 sau e-mail: tescaru.ioan@yahoo.com.

Prezentarile personalitatilor din acest volum vor cuprinde o fisa personala cu poza si date cat mai multe despre personalitatea respectiva si lucrarile realizate.

Pana acum autorul a primit lucrari de la specialistii din cercetare, invatamant universitar, proiectare, executie si asteapta de la dumneavoastra alte prezentari inclusiv despre cei ce nu mai sunt printre noi dar care au facut ceva deosebit in activitatea lor.

Asadar, dl. Ioan Tescaru va invita sa deveniti coautori ai lucrarii sale aflate in pregatire.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 82 – iunie 2012, pag. 12Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/06/01/in-pregatire-o-lucrare-despre-generatiile-de-constructori/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.