«

»

Viitorul la rascruce?

Share

Zicala binecunoscuta spune ca „schimbarea stapanilor este bucuria nebunilor”.
Instalarea unui nou Guvern in tara noastra speram sa bucure pe toata lumea si nu numai pe… nebuni!
Nu de alta dar din ’89 incoace mai toti au dorit din tot sufletul sa scape de nebunii postdecembristi, care au considerat avutia tarii si a poporului, drept o „mana cereasca” pentru parvenirea fara oprelisti.
Asa s-a intamplat ca, totul si toate, au fost obiectul lor de capatai concretizat in furtul nemasurat al „baietilor destepti”, cei care s-au intrecut unii pe altii pentru a-si agonisi orice si oricat nu ca la maraton, adica timp indelungat, ci pe suta de metri.
Aceasta intrecere nesportiva a dus la adevarate „patimi romanesti” indurate, pe nedrept, de foarte multi nevoiasi.
Sigur, lumea in general si cei de varsta a treia in special, sunt cei patiti din plin dupa ’89 incoace, dar spera ca „performantii portocalii” odata aruncati peste bordul „jucatorului national”, sa restituie ce-au furat si nu numai ei, ci si cei care, chipurile, ii schimba acum pe naraviti. Ar fi un act de dreptate pentru ca si inlocuitorii de azi au in „carca” lor destui baroni, gropari ai interesului national, cei care, de fapt, au dat „startul” noii doctrine de trecere de la socialism la capitalism. Daca ei nu incepeau jaful national poate ca nu ar fi deschis apetitul de parvenire a atator „infometati” din restul partidelor care nu apucasera sa fure din tentantul cascaval constituit inainte de ’89.
De aceea nu trebuie sa ne bucuram de noii inscaunati pana nu vedem daca „blana ursului din padure” si mai ales naravul lui s-au… schimbat odata cu accederea la putere.
Pentru ca, inca din start, unii dintre noii guvernanti au, deja, in CV-ul lor pete de nesters, ceea ce ne face sa avem rezerve.
Nu de alta, dar sa nu avem de-a face, in continuare, cu aceleasi metehne portocalii pentru ca atunci nu facem altceva decat sa schimbam magarul cu asinul iar situatia sa ramana, de fapt, aceeasi, sau, ce-i mai rau, sa se adanceasca in detrimentul celor care sperau si spera la o viata normala si mai ales decenta.
Spun aceasta pentru ca, inca de pe acum, promisiunile „certe” facute inainte de caderea vechiului Executiv incep sa devina mult mai atenuate, lasand impresia ca situatia concreta lasata de predecesori nu prea le permite mare lucru. Aceasta n-ar trebui sa fie o scuza pentru ca exista resurse care pot aduce o imbunatatire a situatiei. Si prima dintre resurse este STOPAREA FURTULUI, cancerul postdecembrist.
In prezent, cel mai important lucru obtinut odata cu venirea la putere a noilor ministri este ca vom fi scutiti sa mai vedem in continuare acele figuri sinistre care, pe fondul asa-zisei modernizari a tarii au instaurat furtul, coruptia si nesimtirea. Este vorba despre mult prea indelungata guvernare a micii papusi cotroceniste si desigur, de scurta prezenta ungureana care a fost, de fapt, un guvern „capra” pana la instalarea noului Executiv.
Nu putem fi pe deplin linistiti, pana cand nu vom vedea „mugurii” redresarii nationale cu oameni noi in ganduri si fapte pentru a ne face sa credem ca visul urat de pana acum are premise sa redreseze si nu sa continue sau sa accentueze situatiile care ne-au facut sa regretam ca n-am ramas ceea ce eram inainte de ’89. Culoarea portocalie sa ramana proprie fructelor respective si nu sa se schimbe cu alta la fel de dezamagitoare. De fapt, asta vrem de la noii inscaunati si nu continuarea insusirii bunului national in detrimentul celor care prin munca il alimenteaza.
P.S. 10 iunie – o zi memorabila?
Poate! Totul este sa stim ce vrem si mai ales ce votam!
Pentru ca, altfel, ajungem de unde am plecat sau mai rau.
Doamne ajuta-ne!

Autor:
Ciprian EnacheDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/06/01/viitorul-la-rascruce/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.