«

»

ELPRECO: Sistemul de zidarie cu rosturi subtiri – BCA Elpreco

Share

Elpreco este, de 50 de ani, unul dintre liderii pietei romanesti in domeniul materialelor de constructii – un nume cu traditie – fiind un reper al industriei de profil. Preocuparea permanenta pentru dezvoltare a facut din Elpreco o firma dinamica si activa.

 

Adaptandu-se continuu la cerin­tele pietei, Elpreco a dezvoltat sisteme complete si performante, precum:

• Sistemul de zidarie: BCA, mortare, amorse, tencuieli si unelte;

• Sistemul de invelitoare: tigla din beton si diverse accesorii pentru acoperis;

• Sistemul de pavaj: pavele, borduri, jgheaburi si jardiniere;

• Sistemul de canalizare: tuburi si camine din beton.

Acestea acopera principalele nevoi ale clientilor, fie ei mari constructori, mici meseriasi, autoritati locale sau persoane fizice, contribuind, totodata, la imbunatatirea calitatii constructiilor.

Dezvoltarea sistemului de zidarie cu rosturi subtiri Elpreco a urmarit oferirea unei solutii mai eficiente decat sistemul clasic.

Avantajele folosirii acestui sistem sunt:

• Excelenta izolare termica si fonica;

• Produs ecologic ce asigura un microclimat interior sanatos;

• Reducerea semnificativa a consumului de mortar;

• Timp redus de realizare si efort fizic mai mic;

Betonul Celular Autoclavizat (BCA) este un material ecologic pentru constructii, obtinut dintr-un amestec de nisip, ciment, var, ghips si apa.

In functie de grosime, BCA-ul se utilizeaza ca material de zidarie sau de izolatie.

BCA-ul Elpreco este caracterizat prin proprietati izolante termice si fonice de exceptie, avand un coeficient de transfer termic foarte bun, comparativ cu alte materiale de zidarie.

Utilizarea acestuia impreuna cu mortarele care alcatuiesc sistemul de zidarie cu rosturi subtiri – Elpreco Fix, Spritz si Flex – permite reali­zarea unor cladiri eficiente din punct de vedere energetic, cu costuri reduse de incalzire, asigurand economii substantiale in timp, precum si un microclimat interior placut si sanatos.

Gama de mortare cuprinde:

• Elpreco Fix – mortar uscat, gata preparat, folosit in strat subtire pentru zidirea blocurilor de BCA;

• Elpreco Spritz – amorsa de ciment pentru egalizarea absorbtiei si imbunatatirea aderentei, aplicabila manual sau mecanizat, la exterior, inaintea tencuirii;

• Elpreco Flex – tencuiala minerala de tip var-ciment, cu aplicare manuala sau mecanizata, pentru interior si exterior, aplicabila pe zidarii din BCA.

Utilizarea mistriei cu zimti, la realizarea peretilor din zidarie cu rosturi subtiri, permite distribuirea uniforma a mortarului in strat subtire cu o grosime de maxim 3 mm, ducand  la scaderea semnificativa a consumului de mortar.

Dimensiunile blocurilor de BCA ajuta la o constructie rapida a zidurilor, economisind, astfel, timp si bani, permitand realizarea cladirilor intr-un timp mult mai scurt.

Lucrabilitatea deosebita a BCA-ului duce la economii de mate­riale. BCA-ul poate fi taiat foarte usor la dimensiunile dorite, in functie de necesitati, minimizand pierderile si reducand impactul asupra mediului. De asemenea, se pot realiza rapid lacasurile necesare montarii dozelor electrice, precum si canalele pentru pozarea cablurilor electrice.

Precizia dimensionala ridicata a blocurilor de BCA face posibila obtinerea unui grad ridicat de finisaj inca din faza de realizare a zidariei.

Toate aceste avantaje recomanda sistemul de zidarie Elpreco pentru o multitudine de utilizari, precum locuinte, cladiri administrative si de birouri, spitale, scoli, hale industriale etc.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 83 – iulie 2012, pag. 28Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/07/02/elpreco-sistemul-de-zidarie-cu-rosturi-subtiri-bca-elpreco/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.