«

»

Sobolani si… gunoaie!

Share

Sobolanii sunt niste animale dizgratioase care ne intuneca privirea dar, mai ales, ne fac sa ne para rau ca suntem impreuna pe aceeasi planeta.

La inceput, sobolanii au fost si ei niste mici soricei dar, pe masura ce s-au straduit si iata, au si reusit, si-au marit nu numai dimensiunile ci si nesatul cu care produc stricaciuni deloc de neglijat.

Stricaciunile sunt cele care afecteaza existenta unei vieti tihnite, a unui trai social normal fiind, mai mereu, in alerta ca se poate si mai rau.

Ei, sobolanii adica, pe langa vicierea si infestarea naturii in care traim si muncim, ne irita si ne pun intr-o situatie de teama pentru viata noastra.

Cu scuzele de rigoare, facand analogie, cuvintele de pana acum prefateaza si situatia in care ne aflam, dupa 1990 incoace, cu deosebire pe cea din ultimii ani, cand ni s-a promis ca o sa „traiti bine” si am ajuns unii dintre noi sa nu mai traim deloc.

Recenta cifra de aproape 100.000 de decedati, pana acum in 2012, difuzata prin presa ne arata ca soarta a fost cumplita. Aceasta stare spune totul despre ceea ce ne-au dorit binefacatorii nostri portocalii care, intre timp, au incercat, prin schimbarea culorii, sa stearga indignarea populara adresata cu vehementa in iarna acestui an.

Dar, asemenea dorintei lupului din poveste, trucul nu a reusit. Sobolanii nostri, insa, au iesit pe mai departe la drumul mare facand pe nevinovatii. Indarjirea cu care recentii votanti le-au dat cu flit, alungandu-i, in buna parte, peste „bordul” tenacelui corsar de pe corabia pierzaniei, ar trebui sa le fie o lectie usturatoare.

Am spus ca in buna parte pentru ca unii dintre vechii sobolani, schimbandu-si culoarea, s-au strecurat si continua sa se strecoare si in randurile noii puteri. Acestia gasesc „intelegere”, cu totul si cu totul nejustificata din partea celor care, mai ieri, ii infierau fara menajamente. Sau este vorba de proverbul „fa-te frate cu dracul pana treci puntea”?

In situatia actuala este clar ca vechii sobolani, de care credeam ca vom scapa odata cu recentele alegeri, se baga si in gaura de sarpe pentru a rontai in continuare din cascavalul tarii, alaturi de noii veniti la putere, care acum sunt in stadiul de soricei.

La inceput, de „ochii lumii”, noii veniti vor face cateva lucruri de fatada menite sa pacaleasca in continuare imensa masa a prostilor. Speram ca viitorul sa ne contrazica. Pana atunci, insa, tenacele… Mesia, situat in fruntea unui partid zis „al poporului”, care a ocupat locul trei, adica al bronzului, in destule pozitii administrative ale tarii, promite imbecililor tot felul de enormitati.

Daca cei „versati” in mituirea electoratului ofereau galeti, biciclete, alimente, bani etc. noii infometati au dat necajitilor felii de cozonac, colaci si alte… „bunataturi” de o asemenea valoare, beneficiarii nestiind, deocamdata, cu cine au de-a face.

Pe scurt, impacarea intre sobolani si aparitia altora noi nu ne va fi benefica. Noii diriguitori ai tarii nu trebuie sa mai fie din categoria celor… reevaluati pentru ca tot ceea ce doreste lumea acum este ca asteptarile oamenilor sa nu ramana pe mai departe un deziderat.

 

Autor:
Ciprian EnacheDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/07/02/sobolani-si-gunoaie/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.