«

»

Statiile de metrou JIULUI si PARC BAZILESCU

Share

Antreprenor: Asocierea SOMET SA, SCHINDLER SRL si TIAB SA

Beneficiar: Metrorex SA

Proiectant general: Metroul SA

 

Punerea in functiune a statiilor de metrou Jiului si Parc Bazilescu, din cadrul Magistralei 4, comple­teaza reteaua de metrou in cartierul Bucurestii Noi, zona deficitara la serviciile de transport in comun.

Lucrarile executate au extins Magistrala 4 de metrou cu 3,6 km si au cuprins:

• Statia Jiului;

• Interstatia Jiului – Parc Bazilescu;

• Statia Parc Bazilescu;

• Centrala de ventilatie PLS Pod Constanta.

La cele doua statii de metrou lucrarile au inceput in anul 1988, iar in octombrie 2010 au inceput lucrarile la calea de rulare, finisare si instalatii electrice.

Ambele statii au peron central, cu doua vestibule amplasate la cape­tele peroanelor, cu pasaje pietonale si cate doua accese.

Energia electrica necesara trac­­ti­unii este asigurata din substatia electrica a Statiei Jiului. Instalatiile de joasa tensiune sunt alimentate din tablourile generale de distributie, care la randul lor sunt alimentate prin intermediul transformatoarelor de statii.

Au fost executate instalatii complexe: electrice, sanitare, de ventilare, de automatizare si telemecanica, instalatii de comunicare.

Finisajele din spatiile publice au constat in:

• montaje moderne, rezistente la foc, la coroziune si antivandalism, usor de inlocuit si usor de intretinut;

• pardoseli din piatra naturala, pereti placati cu panouri metalice perforate din tabla emailata vitrificata, material incombustibil, tavane false din elemente liniare din aluminiu, balus­trade si maini curente din teava de inox etc.

Pentru o circulatie mai usoara de la nivelul peronului la cota trotuarului, statia este prevazuta cu lifturi la exterior si la interior. De asemenea, s-au montat escalatoare la ambele capete ale statiei.

Statiile sunt prevazute cu semnalistica de dirijare si informare a calatorilor, atat la interior cat si la exterior precum si cu benzi de directi­o­nare si sisteme de semnalizare speciala pentru persoanele cu handicap.

Prin lucrarile de buna calitate executate, cele doua statii de metrou raspund cerintelor moderne de ex­ploatare si de confort pentru public.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 84 – august 2012, pag. 5Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/08/05/constructii-pentru-romania-statiile-de-metrou-jiului-si-parc-bazilescu/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.