«

»

Prea multa minte strica? Dar prea… putina!?

Share

Intrebarile din titlu ridica, la randul lor, numeroase alte­le, in functie de situatiile prin care am trecut sau trecem de 22 de ani incoace.

Si asta pentru ca Romania a descoperit si are, dupa `90, o grupa aparte a oamenilor in mijlocul carora convietuim.

Nu va spun o noutate, ei sunt „baietii destepti”, care fac si desfac orice numai in favoarea lor sa fie si nici pe departe ceva si pentru cei pe care ii fraieresc.

Baietii destepti credeti ca sunt cu adevarat asa ceva?

Ne intrebam pentru ca, potrivit „doctului” natiunii noastre, scoala n-a scos decat „tampiti”, grup din care face parte in mod deosebit si autorul acestei constatari pentru ca el a… absolvit chiar mai multe asemenea scoli din care au iesit tampiti!

Un paradox!?

Cum se face atunci ca, totusi, tinerii romani bine instruiti castiga olimpiade internationale in diferite specialitati, ramanand apoi in tarile respective unde scolile lor nu scot „tampiti”?

Si atunci noi cum de avem „baieti destepti” mai la tot pasul, indivizi care, in alta parte, n-ar avea loc decat la… racoare?

Ei, aici este aici. Aceasta categorie sunt rodul direct al „scolilor de partid“ specializate in aparitia celor instruiti si favorizati sa pradeze tot ceea ce le iese in cale. Nu conteaza, bani sa iasa, bani care alimenteaza teschereaua partidelor.

Ce poate fi mai la vedere decat aparitia unei armate intregi de „oameni politici”? Cei care, de fapt, nici nu trebuie sa stie cu ce se… mananca o astfel de „meserie” dar, sub plapuma politicului, isi ascund si apara imensele averi acumulate din potentialul tarii.

Din cauza practicilor veroase ale acestora, Romania nu numai ca n-a progresat potrivit destinului sperat dupa `90, dar situatia jalnica in care a ajuns in special in ultimii 8 ani, a dus la disperare scotand in strada in plina iarna, mii, zeci de mii de oameni care au solicitat „debarcarea” marinarului de pe nava cotrocenista si a papusii sale clujene, concomitent cu alegeri anticipate.

Potrivit cererilor manifestantilor, opozitia de pana atunci a creat destul de rapid conditiile prin care sa se atace structurile mafiote incepand cu cel mai inalt scaun. Asa s-a facut ca au cazut unii dintre „capii”… baietilor destepti tocmai cand, cu totii, se pregateau de noi si noi restrictii pentru cei… „nedestepti”.

Incrancenarea ulterioara a actualei opozitii s-a desfasurat cu cele mai „moderne”… arme, pornind de la insulte, neadevaruri, pana la interceptari ale convorbirilor telefonice, furnizate cu prioritate presei subordonate tocmai de cei care prin lege trebuie sa le protejeze pana la pronuntarea justitiei.

Si pentru ca „moda” portocalie este o „moda” omnipre­zenta, cea a dosarelor o domina pe mai departe cat e frunza si iarba.

Este greu de priceput ca, in loc de paine, portocaliii ne ofera continuu… circ.

P.S.: Pana la inchiderea editiei de fata nu au aparut rezultatele finale ale referendumului si nici validarea sau nevalidarea lui. Asa ca raman doua variante: ori ne spalam cu EL pe cap pe mai departe, ori ii dam cu flit pentru ca L-am ciuruit!

Rusine totusi celor care, desi „nemultumiti“, nu au votat. Astia sunt de fapt conationalii nostri!

 

Autor:
Ciprian EnacheDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/08/05/prea-multa-minte-strica-dar-prea-putina/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.