«

»

ISC: Sistem informatic destinat „Managementului activitatii Inspectoratului de Stat in Constructii”

Share

Proiectul este cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013, cod SMIS – 27423.

Valoarea totala a proiectului este de 19.226.028,88 lei, din care:

• 16.342.124,55 lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila din Fondul Social European;

• 2.883.804,33 lei reprezinta contributia eligibila a solicitantului.

Obiectivul general al proiectului il constituie imbunatatirea calitatii si eficientei serviciilor publice oferite de Inspectoratul de Stat in Constructii, prin dezvoltarea si implementarea unui sistem informatic integrat de management.

Scopul proiectului este simplificarea procedurilor de lucru in cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii, prin crearea si utilizarea unui sistem informatic integrat de management, care va actiona in sensul diminuarii timpului de raspuns catre diferiti actori cu care institutia interacti­oneaza.

“O problema acuta existenta in starea actuala a serviciilor publice din Romania o constituie excesul de birocratie, resimtita de utilizatorii acestor servicii, cauzata in principal de neutilizarea la maximum a datelor avute la dispozitie, redundantelor unor proceduri administrative si problemelor de comunicare existente intre institutiile publice. Aceste bariere administrative constituie un obstacol major in dezvoltarea socio-economica a Romaniei”, a declarat dl Marian Bucur, secretar general al Inspectoratului de Stat in Constructii.

Avantajele implementarii siste­mului informatic integrat de management al activitatii Inspectoratului de Stat in Constructii constau in capa­citatea de imbunatatire a activitatii  institutiei, cresterea productivitatii angajatilor, folosirea judicioasa a resurselor umane si materiale, imbunatatirea procesului decizional, ceea ce conduce la o eficienta crescuta a institutiei, obtinerea unor importante beneficii tehnice si economice care decurg din cunoasterea operativa si accesarea usoara a unui volum foarte mare si diversificat de informatii din domeniul de activitate, cresterea substantiala a eficientei operationale, reducerea costurilor operationale.

Proiectul este implementat de Inspectoratul de Stat in Constructii in perioada 31 ianuarie 2012 – 30 ianuarie 2013, iar locul de des­fasu­rare al proiectului este Munici­piul Bucuresti.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 84 – august 2012, pag. 32Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/08/06/isc-sistem-informatic-destinat-managementului-activitatii-inspectoratului-de-stat-in-constructii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.