«

»

HEXADOME CONSTRUCT: Gama de produse CLIMATDOME

Share

HEXADOME a lansat gama de produse CLIMATDOME care propune solutii de reducere a factorului solar si de imbunatatire a izolatiei termice, punand accent, in acelasi timp, pe aportul de lumina naturala.

La HEXADOME, convingerile noastre se alatura opiniilor expertilor de a face din lumina naturala si, implicit, lumina zenitala, centrul de dezvoltare a solutiilor ecologice originale pentru a oferi confort si economie de energie.

Cantitatea de lumina prezenta la zenit este de trei ori mai mare decat cea disponibila la orizont, astfel ca iluminatul natural al cladirilor, prin acoperis, reprezinta o solutie extrem de eficienta.

Scopul CLIMATDOME – Sa acoperi, la maximum, nevoile de iluminare ale unui imobil cu lumina naturala, nu inseamna a face concurenta iluminatului artificial care va fi intotdeauna necesar, ci dimpotriva, se bazeaza pe interesele proprietarului sau ale locatarului unui imobil in ceea ce priveste costurile energetice de exploatare, a caror evolutie se anunta exponentiala pentru anii care urmeaza.

Toate simularile realizate pe constructii-tip conduc la aceeasi concluzie: utilizarea produselor Climatdome pentru a profita de lumina zenitala contribuie la o economie substantiala de energie (iluminat artificial, incalzire, aer conditionat).

Cele mai bune solutii depind, in mod esential, de tipologia cladirii si locatia acesteia. Pentru a alege cea mai buna solutie, produsele Climatdome se caracterizeaza, in functie de sistemul energetic de referinta FLU (F – factor solar, L – lumina, U – coeficient de transfer termic Urc), ale carui valori sunt interdependente, astfel ca imbunatatirea uneia dintre aceste componente are un impact imediat asupra celorlalte.

Parte a grupului ADEXSI, HEXADOME CONSTRUCT comercializeaza in Romania gama de produse CLIMATDOME pentru a raspunde noilor asteptari legate de mediu si problematica energetica.

 

HEXASTEEL THERM – Confort termic pentru cladirile standard si HQE (Cladiri de inalta calitate in ceea ce priveste impactul asupra mediului).

• Factor solar clasa C (factor solar cuprins intre 0,4 si 0,6)

• Eficienta luminoasa clasa C (Suprafata de Lumina Eficienta

intre 0,8  si 1,2 m2)

• Transfer termic clasa D (transfer termic intre 1,8 si 2,4 W/m2 0K)

 

HEXASTEEL THERM RPT – Performanta termica pentru cladirile BBC (cladiri cu un consum mic de energie) si pentru cele cu energie pozitiva.

• Factor solar clasa C (factor solar cuprins intre 0,4 si 0,6)

• Eficienta luminoasa clasa C (Suprafata de Lumina Eficienta

intre 0,8 si 1,2 m2)

• Transfer termic clasa B (transfer termic intre 0,6 si 1,2 W/m2 0K)

 

HEXASTEEL SHED – Aport de lumina si reducere a factorului solar.

• Factor solar clasa A (factor solar cuprins intre 0 si 0,2)

• Eficienta luminoasa clasa D (Suprafata de Lumina Eficienta

intre 0,4 si 0,8 m2)

• Transfer termic clasa D (transfer termic intre 1,8 si 2,4 W/m2 0K)

 

HEXASTEEL BSL – Cel mai bun compromis intre eficienta luminoasa si reducerea transferului termic.

• Factor solar clasa B (factor solar cuprins intre 0,2 si 0,4)

• Eficienta luminoasa clasa C (Suprafata de Lumina Eficienta

intre 0,8 si 1,2 m2)

• Transfer termic clasa C (transfer termic intre 1,2 si 1,8 W/m2 0K)

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 86 – octombrie 2012, pag. 30Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/10/11/hexadome-construct-gama-de-produse-climatdome/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.