«

»

ICECON: Organism notificat pentru emiterea Agrementului Tehnic European in Romania

Share

INSTITUTUL DE CERCETARI PENTRU ECHIPAMENTE SI TEHNOLOGII IN CONSTRUCTII ICECON S.A. continua lunga traditie de 62 de ani de cercetare stiintifica in constructii din Romania, in domeniul tehnologiilor si al echipamentelor pentru mecanizarea lucrarilor si instalatiilor.

ICECON S.A. reprezinta o noua forma de organizare structurala a institutelor fiind primul institut de cercetare privat in domeniul constructiilor.

 

Domeniul de activitate:

• Cercetare si dezvoltare – inovare: produse de constructii, tehnologii, echipamente, echipamente inglobate in constructii, protectia mediului, reciclarea deseurilor in constructii;

• Reglementari tehnice in constructii (normative, ghiduri, specificatii tehnice, manuale, proceduri) in conformitate cu cerintele documentelor europene in domeniul constructiilor si cercetare prenormativa in constructii, standardizare;

• Atestarea conformitatii produselor de constructii, prin emiterea Agrementelor Tehnice Nationale si a Agrementelor Technice Europene.

 

Prin Ordinul nr. 208 din 01.02.2012 al MDRT, INSTITUTUL DE CERCETARI PENTRU ECHIPAMENTE SI TEHNOLOGII IN CONSTRUCTII ICECON S.A. a fost desemnat in vederea notificarii la Comisia Europeana si la statele membre ale Uniunii Europene ca organism autorizat sa elaboreze agremente tehnice europene in domeniul produselor pentru constructii.

 

Notificarea organismului ICECON S.A. la Comisia Europeana si la statele membre s-a realizat de catre MDRT, in calitatea sa de autoritatea romana de notificare in domeniul produselor pentru constructii, in conformitate cu Articolul 10 al Directivei 89/106/CEE, folosind instrumentul de notificare electronica dezvoltat si gestionat de catre Comisia Europeana. Valabilitatea desemnarii in vederea notificarii s-a acordat pentru o perioada de 5 ani de la data publicarii ordinului in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Notificarea s-a publicat in 24 februarie 2012 pe web-site-ul NANDO si s-a solicitat statutul de membru EOTA.

 

Nominalizarea INSTITUTULUI DE CERCETARI PENTRU ECHIPAMENTE SI TEHNOLOGII IN CONSTRUCTII ICECON S.A. ca membru al Organizatiei Europene pentru Agremente Tehnice (EOTA) a avut loc in cadrul celei de a 75-a sedinte a Comitetului Executiv al EOTA si a 43-a sedinta Plenara a EOTA, organizate la Edinburgh in 26-27 mai 2012.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 86 – octombrie 2012, pag. 38

 

Autor:
dr. ing. Aurora CIOC – director executiv ICECON S.A. BucurestiDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/10/11/icecon-organism-notificat-pentru-emiterea-agrementului-tehnic-european-in-romania/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.