«

»

SCHIEDEL: Sisteme moderne de cosuri de fum

Share

Cosurile de fum sunt componente importante ale unei instalatii de incalzire, avand rolul de a evacua, in deplina siguranta, deasupra acoperisurilor constructiilor, fumul si gazele de ardere toxice provenite din diferite surse de caldura.

 

Ca urmare a solicitarilor intense la care sunt supuse cosurile de fum (temperaturi ridicate ale gazelor de ardere, socuri termice cauzate de aprinderea accidentala a funinginii, condens acid, inghet-dezghet, vant, cutremur), acestea trebuie sa corespunda unor conditii foarte severe de functionalitate si durabilitate.

Nerespectarea unor asemenea conditii cauzeaza deteriorarea cosu­rilor de fum, numeroase incendii si intoxicari cu monoxid de carbon, soldate cu pagube materiale importante si pierderi de vieti omenesti.

Avand in vedere importanta evacuarii eficiente a gazelor arse, proiectarea, executarea si mentenanta acestor elemente de constructii se vor realiza numai de catre specialisti, iar materialele folosite trebuie sa fie de calitate corespunzatoare, adica sa dispuna de declaratie de conformitate, din care sa rezulte ca sunt adecvate utilizarii in acest scop.

Compania Schiedel, fondata in anul 1946, facand parte din grupul de firme Monier, este cel mai important producator si distribuitor de sisteme de cosuri de fum din Europa, oferind solutii sigure si fiabile de evacuare a gazelor arse.

Aceste tipuri de cosuri de fum reprezinta, atat din punct de vedere conceptual, cat si al materialelor utilizate, un nivel ridicat de performanta, ele corespunzand celor mai exigente norme tehnice europene.

Ca o consecinta a activitatii continue de dezvoltare, paleta de produse Schiedel cuprinde sisteme de cosuri de fum pretabile la toate tipurile de surse de caldura (cu arzator atmosferic – sobe, centrale termice pentru locuinte unifamiliale, seminee; cu camera de ardere in suprapresiune; cazane de ultima generatie – centrale termice de apartament „turbo”, cazane cu condensare).

Din punctul de vedere al materialelor din care se realizeaza peretii canalului de fum, cosurile de fum Schiedel se impart in sisteme cu tubulatura de samota si sisteme din otel inoxidabil, aplicabile atat pentru constructii noi, cat si pentru reabilitarea cosurilor de fum existente dar degradate.

Alegand un sistem de cos de fum Schiedel, proprietarii constructiilor vor beneficia de multiplele avantaje ale acestuia.

Astfel, tirajul optim asigu­rat inseamna functionarea sursei de caldura la randamentul maxim si, implicit, un consum mai redus de combustibil, respectiv costuri mai mici pentru confortul termic si prepararea apei calde. Anumite tipuri de cosuri de fum pot asigura, prin canale distincte, inclusiv alimentarea cu aer din exterior a apa­ratelor termice, aerul rece necesar arderilor nepa­trunzand in nicio incapere a casei.

Prin rezistenta la soc termic si etanseitatea corespunzatoare la gazele de ardere, cosul de fum va functiona in deplina siguranta, fiind eliminat riscul incendiilor si intoxicarilor cu monoxid de carbon.

Calitatea superioara a materialelor confera sistemelor de cosuri de fum rezistenta la atacul acid al condensului. Ca urmare a durabilitatii cosului, a fost eliminata complet necesitatea reparatiilor ulterioare montajului.

Accesoriile disponibile si diferitele variante de cap de cos asigura o functionare ireprosabila a sistemului de evacuare si un aspect estetic superior.

Datorita prefabricarii elementelor componente, montajul cosului de fum a devenit facil, iar consumul de manopera si timpul alocat punerii in opera s-au redus simtitor.

In conditiile optarii pentru un sistem complet de cos de fum Schiedel, intreaga familie va beneficia, pe termen lung, de confortul termic si siguranta caminului, producatorul acordand o garantie de 30 de ani pentru cosurile de fum cu tubulatura de samota si 10 ani pentru cosurile de fum executate din otel inoxidabil.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 86 – octombrie 2012, pag. 36Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/10/11/schiedel-sisteme-moderne-de-cosuri-de-fum-2/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.