«

»

TRACTOR PROIECT COMERT: Instalatii pentru foraje de ancorare, foraje de micropiloti si imbunatatirea portantei solului prin injectii de beton

Share

Firma germana KLEMM Bohrtechnik, componenta a grupului BAUER din anul 1998, este lider in dezvoltarea si fabricarea de utilaje pentru tehnologia fundatiilor specia­le in constructii, in special pentru foraje de ancorare, foraje de micropiloti si pentru imbunatatirea capacitatii por­tante a structurii solului prin tehnologia „jet grouting“.

Raspunzand cerintelor actua­le pri­vind resursele energe­tice alternative, KLEMM a dezvoltat si o serie de utilaje noi, specializate pentru foraje geotermale.

 

Pentru a raspunde cerintelor diverse ale clientilor, KLEMM a dezvoltat o gama diversificata de produse, atat din punctul de vedere al marimii utilajelor (cu greutati de exploatare cuprinse intre 2 t si 32 t), cat si in ceea ce pri­veste configuratia tehnica a acestora.

Fiind concepute in constructie modulara, masinile KLEMM pot fi astfel configurate incat sa raspunda exact necesitatilor tehnologice ale fiecarei aplicatii. Mobile si cu sistem de rulare pe senile, masinile KLEMM pot fi dotate cu:

• masturi de diferite marimi, de la cele mai mici pentru lucrul in spatii inchise, la cele foarte inalte, cu posibi­litatea aplicarii de extensii pentru marirea adancimii de foraj la forajul dintr-o singura trecere, folosit in teh­nologia „jet grouting“.

• capete hidraulice de foraj de diferite tipuri:

– capete de rotire (seria KH), pentru foraj netubat, sau tubat in „sistem duplex“, cu rotire simultana, in acelasi sens, atat a coloanei de sapare, cat si a coloanei de tuburi. Cupluri de lucru de pana la 50 daNm;

– capete de rotire cu percutie, (seria KD) pentru foraje tubate sau netubate, utilizate mai ales pentru forajele de ancorare. Greutatile pisto­nu­lui sunt cuprinse intre 3,5 kg si 28 kg;

– capete de foraj duble, care pot fi compuse din doua capete de rotire sau dintr-un cap de rotire si unul roto-percutor. Se folosesc la foraje tubate, avand o eficienta marita fata de „sistemul duplex“, in acest caz sensurile de rotire, al coloanei de sapare si al celei de tuburi, fiind diferite;

• grupuri hidraulice de putere, integrate pe sasiul utilajului de foraj, sau independente, actio­nate de la distanta, pentru cazuri in care spatiul in care se executa forajul este limitat. Puterea furnizata de grupurile hidra­ulice este cuprinsa intre 37 kW si 181 kW.

• scule si accesorii de foraj pentru foraje de ancorare, injectii si foraje de micropiloti. Sisteme de inmaga­zinare si manipulare a prajinilor si tuburilor de foraj.

 

Utilajele de foraj seria KR

Mai bine de 1.500 de unitati de foraj KLEMM lucreaza in intreaga lume, in toate tipurile de foraje, pentru ancorare, injectii la presiuni inalte, investigarea solului, pentru micropiloti, foraje de puturi pentru drenaje, sau foraje geotermale.

Utilajele de foraj din seria KR pot fi clasificate functie de tipurile de lucrari executate astfel:

• Utilaje pentru foraje verticale

Sunt incluse aici in special forajele de micropiloti, in spatii libere, nelimitate.

• Utilaje pentru foraje in spatii limitate

Pentru foraje in spatii limitate, precum incinte inchise sau sub poduri, se utilizeaza masini KLEMM special concepute, cu masturi de mica inaltime si cu grupuri hidraulice de putere separate, comandate de la mare distanta.

 

Utilaje de foraj pentru aplicatii universale

Utilajele care intra in aceasta categorie au o cinematica de pozitionare  spatiala a mastului care permite foraje pentru ancore la orice unghi, fara a fi necesar sa se miste masina; in acelasi timp mastul poate fi pozitionat si vertical, pentru foraje de piloti, sau orizontal, pentru foraje orizontale.

• Utilaje pentru sistemul de injec­tii la presiuni inalte „jet grouting“

Metoda consta in executia unui foraj de pana la 36 m adancime si destructurarea solului forat prin injectarea la presiune foarte inalta (700 bari) a unei suspensii de ciment prin duzele speciale, existente la baza coloanei de foraj (sistem intr-o faza). Injectia suspensiei poate fi insotita de un jet de aer comprimat (sistem in doua faze) sau si de un jet de aer si de unul de apa (sistem in trei faze).

• Utilaje pentru foraje geotermale

Firma KLEMM a dezvoltat, din fami­lia masinilor standard, masini specializate pentru foraje de captare a energiei geotermale.

 

Echipamente de foraj atasabile pe excavator

– pentru foraje de ancorare, cu acti­onare de la instalatia hidra­ulica a excavatorului.

 

Scule si accesorii

• sape si prajini de foraj;

• sisteme de alimentare cu prajini si tuburi de foraj, dispuse in magazii speciale, montate pe utilajul de baza;

• macarale auxiliare de lucru, montate pe masina de baza, pentru ma­nipularea prajinilor si tuburilor de foraj.

 

Pentru informatii complete pri­vind alegerea si configurarea unui utilaj de foraj KLEMM, puteti sa va adresati societatii TRACTOR PROIECT COMERT Brasov, distribuitor autori­zat pentru Romania.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 86 – octombrie 2012, pag. 24Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/10/11/tractor-proiect-comert-instalatii-pentru-foraje-de-ancorare-foraje-de-micropiloti-si-imbunatatirea-portantei-solului-prin-injectii-de-beton/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.