«

»

HAUSHERR System Bohrtechnik: Foraje in cariere si mine de suprafata

Share

Firma Hausherr System Bohrtechnik, cu sediul in localitatea germana Unna din Westfalia, dezvolta si produce instalatii si echipamente de foraj pentru utilizare in cariere, exploatari miniere de suprafata, precum si in ingineria fundatiilor speciale si in explorarea resurselor minerale.

Incepand cu 1 iunie 2009, Hausherr System Bohrtechnik este membra a Grupului BAUER si beneficiaza de toate avantajele unui management modern si performant si de oportunitatile unei piete internationale extinse, cu participare la proiecte de anvergura, in care Grupul BAUER este angrenat peste tot in lume.

 

Cu o experienta de peste 60 de ani si o dezvoltare constanta, produsele HAUSHERR sunt o garantie a calitatii, fiabilitatii si competitivitatii. Totodata, ele raspund tuturor cerin­telor actuale pe plan interna­tional privind ergonomia, siguranta in ex­ploatare si protectia mediului.

Gama de produse Hausherr cuprinde:

• Masini hidraulice pentru foraj rotativ si foraj cu ciocan de fund

– cu greutate de exploatare de la 3,5 tone pana la 40 tone – Seria HBM.

• Masini hidraulice pentru foraj cu ciocan de fund

– cu greutate de exploatare de la 7 tone pana la 25 tone – Seria HSB.

• Utilaje hidraulice de foraj universale

– foraje pentru explorari de supra­fata, puturi de apa, captarea energiei geotermale si chiar pentru prelevare de probe. Sunt utilajele cu greutati de exploatare de la 2,5 tone la 12 tone, seriile HBM 20, HBM 40 si HBM 50.

• Accesorii de foraj

– tuburi de foraj (prajini), sape de foraj, dispozitive pentru montare / demontare tuburi de foraj.

• Compresoare

– cu surub, modulate, montabile pe masinile de foraj, avand presiuni de lucru de la 7 bari la 25 bari si de­bite de la 10 m3/min la 30 m3/min.

 

 Seria HBM – foraj rotativ si cu ciocan de fund

Masinile Hausherr din seria HBM pot fi folosite pentru foraje de gauri pentru explozii in cariere sau pentru foraje de explorare si exploatare in mine de suprafata.

Fiind dotate cu cap hidraulic de rotire, ele pot executa foraje rotative, dar si foraje cu ciocan de fund (DTH). Trecerea de la un sistem la altul este rapida si usor de realizat.

Toate masinile (cu exceptia HBM 60) au sasiul superior rotitor, cu un unghi de 900. Acest lucru ii permite masinii o poziti­o­nare paralela cu peretele carierei, la o distanta sigu­ra fata de acesta.

Fiecare masina are un compresor de aer integrat, o magazie de prajini si o cabina de rezistenta, de tip FOPS.

Cabina ergonomica, pre­surizata, cu aer conditionat, asigura atat protectie cat si confort si vizibilitate perfec­ta operatorului.

Sursa de putere a ma­sinilor este asigurata de motoare diesel, marca CATERPILLAR, astfel dimen­sionate incat sa asigure o rezerva de putere suficienta.

Optional, masinile pot fi actionate si electric.

Daca este necesar, sistemul de rulare pe senile poate fi inlocuit cu unul pe roti.

Masinile mari in echipare standard, iar cele mici si medii optional, sunt dotate cu sisteme puternice de colectare a prafului.

Principalele caracteristici ale ma­si­nilor HAUSHERR din seria HBM sunt urmatoarele:

Greutate (t): 16 t – 40 t

Putere motor (kW): 186 kW – 470 kW

Diametru foraj (mm): 76 mm – 203 mm

Adancime foraj (m): 36 m – 56 m

Seria HSB – cu ciocan de fund

Masinile Hausherr din seria HSB pot fi folosite pentru foraje de gauri pentru explozii in cariere si in orice lucrari de exploatari miniere la supra­fata.

Metoda specifica de foraj este forajul cu ciocan de fund (DTH).

Toate modelele din aceasta serie sunt in masura sa execute operatiuni de foraj orizontal (modelul HSB 3000 cu unele restrictii).

Modelul HSB 2000, chiar in echi­pare standard, are sasiul superior rotativ si permite pozitionarea masinii paralel cu peretele carierei, la o distanta de siguranta.

Modelul HSB 2000R are o cinematica spatiala, care ii permite sa execute foraje in toate directiile si la unghiuri diferite.

Cu exceptia modelului HSB 100, toate masinile sunt dotate cu compresoare de aer integrate, cu magazie de prajini si cu cabine de rezistenta de tip FOPS / ROPS.

Ca si pentru modelele HBM, ma­sinile din seria HSB sunt dotate cu motoare CATERPILLAR, astfel dimen­sionate incat sa asigure o rezerva de putere suficienta.

Toate modelele din seria HSB au sistemul de rulare pe senile oscilant, (+/-100), ceea ce le confera o foarte buna capacitate de trecere pe cele mai dificile terenuri.

Principalele caracteristici ale masinilor HAUSHERR din seria HSB sunt urmatoarele:

Greutate (t): 7,5 t – 25 t

Putere motor (kW): 36 kW – 354 kW

Diametru foraj (mm): 85 mm – 203 mm

Adancime foraj (m): 27 m – 45 m

 

Utilaje hidraulice de foraj universale

Masinile universale de foraj Hausherr, cu greutati de exploa­tare de la 2,5 la 12 tone, cu seriile HBM 20, HBM 40 si HBM 50, sunt destinate pentru foraje la explorari de suprafata, puturi de apa, cap­tarea energiei geotermale si chiar pentru prelevare de probe.

Odata cu utilajele complexe de foraj, firma HAUSHERR ofera si intreaga gama de scule si accesorii necesare in procesele tehnologice de foraj:

• tuburi de foraj

• sape de foraj

Pentru detalii tehnice si pentru o oferta personalizata privind produsele HAUSHERR, va puteti adresa firmei Tractor Proiect Comert, distribuitor autorizat pentru Romania al BAUER Maschinen Group.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 87 – noiembrie 2012, pag. 28Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/11/11/hausherr-system-bohrtechnik-foraje-in-cariere-si-mine-de-suprafata/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.