A fi sau a nu fi? Aceasta-i intrebarea. Castigator sau perdant? O intrebare plina de incertitudini si un raspuns pe masura privind „soarta“ votului din 9 decembrie a.c., o piatra de incercare pentru „a fi sau a nu fi“ democratie in Romania revolutionara de dupa 1990.
Aburii fierbinti ai disputei electorale tind deja sa sufoce si sa deruteze vointa electoratului, chemat, inca o data, sa-si spuna deschis parerea.
Romanii acestor meleaguri se tem desigur de o noua interventie „democratica“ a „romanilor UE“ pentru a ne feri de puci si atentat la statul de drept. Prin tot felul de mijloace, pentru a preintampina si elimina orice abatere de la ordinele mai marilor de la UE ii sfideaza pe cei 7,4 milioane de romani care vor o alta „dictatura“ in Romania, cea cu adevarat a democratiei si adevaratei justitii. Acestia il asigura in continuare pe prea umilul lor preferat ca si pe mai departe soarta Romaniei nu va incapea pe mainile unor „NEPOPULARI“.
Pe plan intern se reiau infricosarile actualei opozitii ca daca nu va fi ea la putere tara va fi din nou (ca in 2004 si 2009) tinta reinvierii comunismului, a mineriadelor, a lui Iliescu, a Rusiei etc.
Slogane vechi, in timpuri ceva mai noi, pentru ca, din `90 pana in prezent, aceste asa-zise pericole au intrat de acum in ridicol.
Cine sunt noii comunisti? Cei vechi sau cei metamorfozati in democrat-liberali reuniti frateste in Romania dreapta?
Oricum, loteria la care vom fi supusi in 9 decembrie este o lupta crancena intre ei si „ceilalti“, unii dintre cei prezenti plini de aceleasi metehne ca si predecesorii lor.
Cum s-ar spune, vom alege, poate, tot un rau, dar speram sa fie unul mai mic decat cel al ultimilor 8 ani.
Asadar, alegeti castigatorul sau castigatorii!
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns