«

»

MEVA: Statie de epurare realizata cu sisteme complexe de cofraje MEVA inaugurata de prim-ministrul Victor Ponta

Share

La 15 octombrie 2012 a fost inaugurata noua statie de epurare a apelor uzate din municipiul Slatina, in prezenta Prim-ministrului Romaniei, domnul Victor Ponta, cat si a Ministrilor Mediului, doamna Rovana Plumb, si Economiei si Comertului, domnul Daniel Chitoiu.

La reabilitarea si extinderea statiei de epurare la o capacitate de 71.000 P.E. s-au folosit sisteme complexe de cofraje proiectate si livrate de Societatea comer­ciala MEVA Sisteme de cofraje SRL.

Inginerii societatii MEVA au trebuit sa gaseasca solutii pentru realizarea intr-un timp cat mai scurt a peretilor din beton pentru decantor, a bazinului pentru namol, precum si a rezervorului metantanc, aceste structuri constituind cele mai mari provocari din punct de vedere tehnic. La cofrarea diferitelor structuri au fost folosite patru sisteme diferite de cofraje pentru diafragme si plansee.

Pentru obiectivele rectangulare s-a utilizat siste­mul StarTec cu o suprafata cofrata de peste 5.500 mp, pentru un volum de turnare care a depasit 1.000 mc de beton. De asemenea, a fost folosit si sistemul StarTec Poligonal, pentru o suprafata de peste 4.800 mp, la un volum de turnare de peste 900 de mc de beton. Pentru cofrarea planseelor la inaltimi mari s-a utilizat esafodajul MEP, montat la o inaltime de 11,5 m. De asemenea, s-au folosit console cataratoare KLK de peste 600 metri lineari. La realizarea peretilor s-a ales varianta optima pentru calitate, folosin­du-se placa cofranta patentata alkus, din polipropilena si aluminiu, cu 7 ani garantie.

Proiectarea statiei de epurare a fost realizata de societatea Diering Engineering & Consulting SRL, iar antreprenor general a fost Hochtief Solutions AG. Beneficiarul final al lucrarii este Compania de Apa Olt S.A. Obiectivul de investitii de circa 15 mil. Euro face parte din proiectul „Extinderea si reabilitarea siste­melor de apa si apa uzata in judetul Olt”, a carui va­loare totala este de 72,78 mil. Euro (292,62 mil. Lei, plus TVA), din care valoare eligibila conform POS Mediu este de 71,76 mil. Euro (288,50 mil. Lei, plus TVA). Acest proiect este finantat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operational Sectorial „Mediu” 2007-2013, Axa1.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 87 – noiembrie 2012, pag. 14Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/11/11/meva-statie-de-epurare-realizata-cu-sisteme-complexe-de-cofraje-meva-inaugurata-de-prim-ministrul-victor-ponta/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.