«

»

Topul celor mai puternici antreprenori ai Romaniei

Share

Schimbarea, dupa 1990, a sistemului economic a introdus, cu succes, spiritul concurential intre partenerii de afaceri, singurul capabil sa creeze cu adevarat si pe baze noi venitul national din care sa se asigure fondurile de dezvoltare in investitii, agricultura, constructii, infrastructura si cele care tin de forta de munca, sanatate si cultura.

Este evident, de la inceput, ca rolul determinant, ca motor al functionarii acestui sistem, il constituie fenomenul investitional, concretizat intr-o gama variata de constructii, cele care asigura dezvoltarea pe orizontala a intreprinderilor si societatilor comerciale, a valorificarii superioare a tuturor resurselor naturale si materiale de care dispune Romania.

Pentru anul 2011, IBC Focus, in functie de rezultatele financiare, a facut public TOPUL celor mai importante companii de constructii din Romania, prilej cu care putem aprecia cine a ajuns sa aiba succes in afaceri si sa devina societati reprezentative pentru sectorul de constructii, ca urmare a asi­gurarii, in activitatea lor, a exigentelor ce tin de organizare, functionare si eficienta.

32 de firme din vechiul top realizat in 2010 nu se mai regasesc in actualul clasament. Asadar, este bine sa stim ca exista firme performante in sectorul construc­tiilor, firme care au dat „viata“ numeroaselor cladiri cu destinatii dintre cele mai diverse din categoria constructiilor civile si industriale.

 

Top 10 antreprenori (in functie de cifra de afaceri realizata in anul 2011)

 

1. Strabag SRL              585,8 milioane lei

2. Vega 93 SRL                         361,2 milioane lei

3. Bog’Art SRL              325,3 milioane lei

4. Astaldi SPA Italia Bucuresti    330,1 milioane lei

5. Aedificia Carpati SA               310,9 milioane lei

6. Build Corp SRL                      268,7 milioane lei

7. Porr Construct SRL                233,3 milioane lei

8. Con-A SRL                            232,9 milioane lei

9. Alpine SA                              209,6 milioane lei

10. ACI Cluj SA                         188,7 milioane lei

 

Si cum orice competitie este benefica a sosit, poate, momentul sa-i incercam exigentele pentru a vedea unde ne aflam cu activitatea noastra.

Potrivit studiului realizat de IBC Focus cifra de afaceri cumulata a primilor 10 antreprenori in 2010 a fost de 2,674 mi­liarde lei, in scadere cu 746 milioane lei fata de cifra de afaceri inregistrata de primele 10 companii in 2009, Anul 2011 a insemnat un progres in ceea ce priveste volumul de afaceri realizat de primele 10 companii.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 87 – noiembrie 2012, pag. 13Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/11/11/topul-celor-mai-puternici-antreprenori-ai-romaniei/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.