«

»

HIDROCONSTRUCTIA SA: Activitatea laboratoarelor SC HIDROCONSTRUCTIA SA – Responsabilitate si Calitate

Share

„Mai aproape de adevar inseamna mai departe de eroare si foarte departe de greseala perceputa ca repetare a erorii.“

 In cei peste 60 de ani de activitate, SC Hidroconstructia SA a amenajat principalele bazine hidrografice din tara, executand, atat in tara cat si in strainatate (Algeria, Iran, Germania), baraje, aductiuni si centrale hidroelectrice, in diferite solutii constructive. Complexitatea amenajarilor hidroenergetice a impus abordarea intregii game de constructii executandu-se, pe langa cele cu specific hidroenergetic, lucrari civile si industriale, drumuri si poduri, lucrari edilitare, exploatari de cariere si balastiere, reparatii de utilaje, confectii metalice, prefabricate din beton armat.

Verificarea calitatii materialelor puse in opera este asigurata de laboratoarele proprii, care au fost infiintate odata cu inceperea lucrarilor. Toate laboratoarele sunt autorizate de Inspectoratul de Stat in Constructii – ISC si majoritatea sunt acreditate de catre Asociatia de Acreditare din Romania – RENAR, conform certificatului cu numarul LI 878 din 22.12.2010 pentru multiple analize si incercari, pe materiale, elemente componente si lucrari, in toate fazele de executie. Prin acreditarea RENAR laboratoarele poarta logo-ul MLA, devenind opozabile in toate tarile UE, EFTA, America de Nord, precum si in spatiul Asia-Pacific si Africa de Sud.

Avand in vedere conceptul privind libera circulatie a marfurilor pe Piata Unica Europeana, SC Hidroconstructia SA si-a propus participarea, in mod direct, prin obtinerea notificarii la Bruxelles, ca organism de certificare a produselor cu functia de laborator de incercare cu numarul unic de identificare 1832 pentru urmatoarele produse: cimenturi obisnuite, cimenturi speciale, cimenturi de zidarie, cimenturi calciu – aluminoase, pardoseli – materiale de sapa de pardoseala.

In cursul celor peste 60 de ani de activitate a laboratoarelor s-au pus in opera aproximativ 540,8 mil. m3  umpluturi, respectiv 42,7 mil. m3 betoane turnate, pentru care s-au efectuat, anual, in jur de 192.625 incercari pe betoane si materiale componente si 5.355 incercari pe umpluturi.

Personalul din laboratoare, care efectueaza incercarile, este calificat, cu experienta si abilitate si, in general, cu vechime mare in activitatea de laborator. Personalul tehnic este absolvent al unei universitati tehnice, are instruirea si experienta adecvata, precum si cunostinte pentru efectuarea incercarilor, avand competenta sa supravegheze si sa supervizeze activitatea din laboratoare. Pentru a mentine nivelul ridicat de pregatire al personalului de laborator sunt alocate anual resurse pentru instruirea, calificarea  si perfectionarea acestuia.

In cadrul sucursalelor SC Hidroconstructia SA functioneaza 11 laboratoare centrale si 21 laboratoare de santier. Activitatea acestora se concretizeaza prin efectuarea de incercari pe:

Activitatea laboratoarelor este un instrument de diagnosticare, realitatea devenind partenerul nostru direct.

 SC Hidroconstructia SA ureaza tuturor colaboratorilor si beneficiarilor multa sanatate si cat mai multe realizari in Noul An!

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 88 – decembrie 2012, pag. 6

 

Autor:
ing. Daniela ENEDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/12/03/hidroconstructia-sa-activitatea-laboratoarelor-sc-hidroconstructia-sa-responsabilitate-si-calitate/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.