«

»

IRIDEX: Hidroizolarea fundatiilor pentru instalatii eoline cu membrana bentonitica VOLTEX

Share

Sistemul Voltex, larg utilizat cu succes in intreaga lume, a fost mai putin cunoscut in Romania pana acum 4 ani cand a fost lansat pe piata de compania Iridex Group Plastic. Beneficiile deosebite ale Sistemului Voltex au fost facute cunoscute specialistilor si profesionistilor cu experienta din domeniul constructiilor prin prezenta constanta la targurile de profil cu larga audienta, organizarea unor seminarii de amploare, sustinute de oficiali ai firmei producatoare CETCO si de specialisti din cadrul Iridex Group Plastic. Acest sistem remarcabil de hidroizolatii cu membrana Voltex a devenit, in scurt timp, cunoscut si apreciat datorita calitatii, usurintei si rapiditatii de aplicare, necesarului redus de echipamente si resurse umane, concomitent cu reducerea costurilor si a duratei de executie.

Domeniile de aplicare tipice ale sistemului VOLTEX sunt hidroizolatiile verticale si orizontale la elementele structurale ale fundatiilor supuse continuu sau intermitent la presiunea hidrostatica. Aplicatiile tipice includ pereti cortina, plafoane acoperite cu pamant, radiere, tuneluri si zone aflate la limita de proprietate. Aplicatiile la limita de proprietate si in sisteme „top-down“ includ piloti secanti sau izolati, pereti mulati, planplanse metalice, pereti torcretati, pereti de sprijin pentru stabilizarea solului. Pentru ape subterane contaminate sau sarate se utilizeaza Voltex CR cu bentonita de sodiu rezistenta la ape contaminate. Voltex CR rezista la niveluri ridicate de contaminanti cum ar fi nitrati, fosfati, cloruri, sulfati, hidroxid de calciu si solventi organici.

Sistemul Voltex nu are nevoie de amorse, adezivi, flacara, aer cald sau zidarie de protectie. La hidroizolatiile subradier se poate elimina sapa de egalizare doar printr-o compactare corespunzatoare a terenului de fundare la un minim de 85% Proctor modificat. Se elimina, de asemenea, si necesitatea unei sape de protectie.

Membranele Voltex se desfasoara pur si simplu pe suport, se suprapun 10 cm si se fixeaza mecanic prin cuie si saibe sau prin capsare, din 30 in 30 cm, si suporta fara probleme solicitarile inerente in conditii de santier. Membranele Voltex se autosudeaza prin simpla hidratare naturala formand o hidroizolatie continua si se autorepara in cazul deteriorarilor accidentale. Lucrarile pregatitoare sunt minime, productivitatea este extrem de ridicata iar membrana se adapteaza cu usurinta tuturor configuratiilor, fiind ideala pentru aplicatii la limitele de proprietate: piloti, pereti mulati, sisteme de sprijinire etc.

 

Avantajele sistemului Voltex

• Se poate instala, practic, pe orice vreme si pe suport ud

• Se aplica rapid si usor – se pozeaza, se suprapune, se fixeaza mecanic

• Nu necesita primeri sau adezivi

• Nu necesita beton de egalizare

• Nu necesita sapa de protectie

• Suprafetele necesita o pregatire minima

• Membrana Voltex este flexibila si se muleaza usor la detalii

• Se poate instala cu usurinta in sistem „top-down“, pe piloti, palplanse, pereti mulati, pe orice tip de sprijinire

 

Beneficiile sistemului Voltex

• Bariera la apa, vapori, gaze

• Ofera solutii unice de instalare la limitele de proprietate

• Se autoetanseaza si se autorepara

• Aderenta excelenta la beton

• Blocheaza patrunderea apei

• Reduce costurile

• Reduce semnificativ durata de executie

• Membrana este rugoasa si rezistenta la traficul de santier

• Nu necesita o calificare speciala a aplicatorilor

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 88 – decembrie 2012, pag. 12

 

Autori:
Cristian Tanase,
Alin Murariu – Iridex Group PlasticDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/12/03/iridex-hidroizolarea-fundatiilor-pentru-instalatii-eoline-cu-membrana-bentonitica-voltex/

2 pings

 1. Adrian Litvac a spus:

  De ce nu publicati niste preturi informative/aproximative?
  Multi ingineri „fug”de voi inchipuindusi ca sunteti nemaipomenit de scumpi!
  Aveti niste liste de preturi pe care le puteti trimite prin email?
  Multumesc

 2. Alin Murariu a spus:

  Buna ziua,

  Datorita faptului ca solutiile pentru astfel de aplicatii au un anume grad de specificitate, nu avem preturi fixe. Fiecare oferta este personalizata in functie de specificul lucrarii. Va rugam sa ne transmiteti o cerere de oferta de fiecare data cand aveti o solicitare concreta iar specialistii nostri vor raspunde prompt.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.