«

»

Willbrook Platinum – Cladire de birouri si centru de conferinte

Share

Antreprenor: BOG’ART SRL Bucuresti

Investitor si beneficiar: Willbrook Construct

Proiectant general: Alpha Studio / Graphtech SRL

Proiectant structuri: Popp si Asociatii SRL

Consultant: Baran Romania / Carlyle Properties

Subantreprenori: Bitea Construct SRL – Instalatii; Alusystem – Pereti cortina si tamplarie exterioara de sticla; Floris Construct – Confectii metalice; NM Construct – Hidroizolatii

 

Willbrook Platinum, cel mai modern centru de afaceri verde din Bucuresti, este amplasat pe Sos. Bucuresti-Ploiesti, pe un teren de 26.611 mp, inconjurat de Padurea Baneasa.

Constructia, cu suprafata desfa­su­rata de 65.000 mp, este alcatuita din doua cladiri cu regim de inaltime S+P+5E, unite printr-un coridor spatios.

Infrastructura este de tip cutie rigida, cu radier general de 1 m grosime, care se sprijina pe 353 piloti, peste care este realizata hidroizolatia termosudabila, protejata de o sapa armata de 5 cm.

Peretii exteriori sunt din beton armat, de 40 cm grosime, iar in interior, nuclee si pereti lamelari din beton armat, dar si stalpi din beton armat, cu armatura rigida (BAR).

Suprastructura este realizata in sistem mixt: structura metalica pentru stalpi si grinzi, structura din beton armat pentru nuclee, lamele, placi, precum si stalpi din beton armat cu armatura rigida (BAR).

Cele doua corpuri principale au grupate etajele de birouri (37.000 mp). Parterul, retras si finisat in culori mai inchise, creeaza senzatia de plutire a corpurilor principale in raport cu terenul pe care este asezata constructia. La intersectia dintre volumul etajelor si parter, pe intreg peri­metrul, este amplasata o copertina, care are rolul de a servi drept parasolar in dreptul principalelor accese in cladire. Totodata, copertina subliniaza separarea, la nivel functional, intre cele doua parti ale edificiului: Parter – zona publi­ca (unde sunt sali de conferinte, ballroom, food-court, health-center) si Etaje – zona de birouri.

Lobby-ul central si scarile secundare, dispuse eficient pe etaj, facili­teaza impartirea si amenajarea spatiilor de birouri in functie de necesitatile specifice ale fiecarui chirias.

La partea superioara, deasupra cornisei cladirii, a fost gandit un sistem de gard „verde” pentru integrarea obiectului de arhitectura in cadrul sitului, util, totodata, pentru mascarea instalatiilor montate pe acoperisul cladirii.

Ansamblul este prevazut cu sistem de recirculare a apelor gri, sistem de incalzire a apei cu panouri solare, iar aprovizionarea cu apa se face, partial, dintr-un put de mare adancime.

Cladirea este dotata cu trei bazine de retentie pentru alimentare cu apa, ape gri si stingere incendii, o centrala termica, post Trafo, 7 chillere, doua dry coolere, doua statii de pompare si 19 centrale de tratare a aerului. Echipamentele au fost alese astfel incat sa respecte principiile cladirilor verzi, ansamblul fiind in curs de certificare LEED-Green Building.

Functionalitatea cladirii este usor de monitorizat, fiind dotata cu sistem BMS.

Prin realizarea unor lucrari complexe, implicand coordonarea multor specialitati, punand in opera finisaje pretioase cu grad deosebit de ridicat de dificultate la montaj, BOG’ART si-a reconfirmat la Willbrook Platinum renumele de antreprenor, care are ca motto „Excelenta in constructii”.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 88 – decembrie 2012, pag. 47Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/12/03/willbrook-platinum-cladire-de-birouri-si-centru-de-conferinte/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.