«

»

RICCINI: o istorie cu radacini in viitor

Share

ricciniIn acest numar al revistei, INJECTOFORAJ DRILING TOOLS SRL isi propune sa va faca o scurta prezentare a firmei RICCINI si a produselor sale, urmand ca intr-un numar viitor sa va facem o prezentare mai ampla.

 

RICCINI a fost fondata in anul 1952 de fratii Marzilio, Andrea si Mario pentru a produce tuburi din beton pentru statii de epurare.

Adaptandu-se la cerintele pietei, si beneficiind de seriozitatea si capa­citatea sa tehnica, din anul 1970, firma a inceput sa produca tuburi si racorduri din materiale plastice.

Din acea perioada, dezvoltarea comerciala, tehnologica si de productie a fost constanta si regulata: de la primele tuburi din clorura de polivinil (PVC) pentru constructii, la sfarsitul primului sfert de secol de functionare, RICCINI a introdus in fabricatie tuburi corugate din polietilena cu densitate mare (PEHD) pentru cabluri electrice (CORRUGAR).

Cu aceeasi regularitate a crescut numarul clientilor, al angajatilor si cifra de afaceri. Rezultatele economice bune au permis alocarea unor impor­tante fonduri cercetarii, dezvoltarii tehnologice, reinnoirii instalatiilor de productie, ancorand definitiv istoria noastra in viitor.

In 1994, cresterea semnificativa a cererii de tuburi corugate din PEHD a permis infiintarea a doua unitati de productie la mica distanta de sediul din Ponte Felcino (PG).

Consideratii similare au condus in 2001 la inaugurarea unei a treia uzine, dedicate productiei de tuburi din PE pentru transportul apei potabile si a gazelor sub presiune (POLIER, POLIER BD si POLIER GAS), in zona industriala din Ponte San Giovanni (PG).

Noul mileniu a adus noi succese si noi exigente de sistem si logistica: in 2003, pe o suprafata de 130.000 mp, din care 9.000 acoperiti, s-a transferat in localitatea San Martino in Campo (PG), productia de tuburi POLIER, POLIER BD si POLIER GAS.

In 2006, la San Martino in Campo, a inceput productia inovatorului tub KINGCOR, cu perete structurat din polipropilena (PPHM), pentru canalizare, ceea ce plaseaza RICCINI in prima linie a sectorului la nivel national; in perioada 2008-2009 s-au transferat la noua locatie liniile de productie pentru tuburi  CORRUGAR si noile linii pentru fa­bricarea produselor de top, cum ar fi: ECOPOZZO, tubul pentru puturi atoxic si ecocompatibil din PPHM, TriPPlo+ tubul cu inalta rezistenta din PPHM cu perete cu triplu strat  pentru canalizare, CUPLAJ TEHNIC SIMPLE CROWN, conexiune universala cu inalta rezistenta hidra­ulica si DRENOFILTER, tubul corugat pentru drenaj, capitonat cu filtru sintetic, in prezent bine cunoscute si apreciate pe piata.

 

TUBURI DIN POLIPROPILENA CU PERETE STRUCTURAT, PENTRU CANALIZARE

KINGCOR este un tub inovator, realizat exclusiv din amestecuri pe baza de polipropilena (PPHM), conform normativei UNI EN 13476, pentru sisteme de canalizare subterane.

 

TUBURI CU INALTA REZISTENTA DIN POLIPROPILENA, CU PERETE TRIPLU STRAT, PENTRU CANALIZARE

TriPPlo+ este un tub de inalta rezistenta, realizat exclusiv din amestecuri pe baza de polipropilena (PPHM), in conformitate cu normativa  UNI EN 13476 pentru sistemele de canalizare subterane. TriPPlo + este potrivit pentru instalarea la -10 0C si este perfect conec­tabil la sisteme de conducte, precum KINGCOR sau realizate din materiale diverse.

 

CUPLAJE TEHNICE SIMPLE CROWN

Cuplaje tehnice universale din polipropilena folosite la conectarea conductelor de canalizare, la puturi, la constructia conductelor de scurgere, la inspectii liniare etc. Disponibile pentru conexiuni cu diametru extern DN / OD 160 mm sau cu diametru interior DN / ID 200 mm pe conducte / puturi de diametre interne sau externe de la 250 mm la 1.200 mm.

 

TUBURI PENTRU PUTURI DE APA ECOPOZZO

Tub din polipropilena, non-toxic, pentru lucrari de captare si transportul apei sau fluidelor subterane. Ecologic si fara substante toxice pentru sanatatea umana, este disponibil in versiuni cu jonctiune cu filet „pahar” (cu filet format in pere­tele tubului) sau cu jonctiune „pahar“ neteda (pentru ancorarea prin intermediul unor suruburi sau nituri). Este potrivit pentru utilizarea chiar si la temperaturi foarte ridicate (folosit cu succes in mai multe puturi cu apa termala, la 95 0C) si se caracteri­zeaza prin performante fizice si mecanice excelente.

 

PUTURI DE INSPECTIE

Puturi de inspectie, realizate din tuburi de polipropilena (PPHM). Gama de diametre disponibile, (600 mm, 800 mm, 1.000 mm)  poate fi utilizata cu un numar mare de combinatii posibile, pentru conducte cu diametre de intrare/iesire de la 200 mm la 600 mm, cu  variate configuratii standard ale fundului.

 

TUBURI CORUGATE DIN POLIETILENA

Tub corugat din polietilena pentru sisteme de canalizare civile si industriale, in conformitate cu UNI EN 13476-1. Este disponibil in seriile SN4 KN/m2 si SN8 KN/m2, cu diametre de la 125 mm la 630 mm, in bare de 6 m.

 

Din ianuarie 2013, produsele firmei RICCINI sunt comercializate de SC INJECTOFORAJ DRILLING TOOLS SRL, cu sediul in Soseaua Berceni nr. 1270A, Jud. Ilfov, Romania, Tel./Fax: 004 021-361.27.83, 004 037.810.53.62, Mobil: 0721.840.654, unde va asteptam cu orice informatii despre toate aceste produse.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 89 – ianuarie-februarie 2013, pag. 12

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/02/08/riccini-o-istorie-cu-radacini-in-viitor/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.