«

»

Sluga la mai multi… stapani!

Share

ciprian_enacheSe zice ca schimbarea stapanilor este bucuria nebunilor. Speram ca in cazul constructorilor acest lucru sa nu se adeve­reasca in sensul ca niste noi stapani ar fi bine sa plece urechea la nevoile si greutatile cu care ei se confrunta de cativa ani. Drept pentru care stopand risipa si mai ales FURTUL sa relanseze investitiile pe coordonatele cerute de redre­sarea economica atat de zdruncinata de cei care s-au perindat ineficient pe la gestionarea treburilor tarii.

Pana in 1990 eram slugi la un stapan. Dupa, ne-am „rasfatat” si am ajuns slugi la mai multi stapani. La cei din tara si mai ales la cei din strainatate.

Pe primul loc, la mare distanta de urmatori se afla TANTI UE si UNCHIUL SAM, doi prieteni care-si vor binele lor si nu al nostru. Noi cu austeritatea, ei cu bunastarea pe spatele nostru si asa incovoiat de datorii si slugarnicii.

Noii alesi si guvenanti se pare ca au inteles ca slugile au fost doar oamenii de rand si nu ELITA POLITICA ROMANA cea care se lafaie intr-un dezmat nerusinat ignorandu-i pe cei multi.

Stapanul care ne dirijeaza in tot ceea ce facem este binecunoscutul FMI. Miliardele de euro pe care trebuie sa le achitam in primul rand lui, dar si altora… infometati de bani, bunuri si servicii reprezinta o grea povara pentru noi si generatiile ce vor urma. Pentru ca de fapt noi, ca slugi, am ajuns sa fim o piata de desfacere si totodata furnizoare de materii prime. Astea sunt si metodele cu care „binefacatorii” ne tin in… sah de ani buni incoace.

Se poate face ceva pentru schimbarea pozitiei in care ne aflam?

Da. Cu conditia existentei unui buget care prevede la capitolul cheltuieli numai cele necesare si utile pentru ca in urmatorii ani sa scapam de pozitia de slugi la tot felul de stapani. In acest sens, armata de consilieri, ministri si tot felul de tuteri de la toate nivelurile statale trebuie sa gaseasca metodele cele mai bune, mai urgente si mai neiertatoare de stopare a furturilor sub orice forma ar fi ele, sa recupereze ceea ce altii si-au insusit fraudulos din bogatia nationala si alinierea neconditionata la exigentele unei reale economii de piata. Lucru pe deplin posibil daca se va merge pe cale constructiilor si nu a intamplarii, pe redobandirea puterii economice proprii printr-o valorificare corespunzatoare a potentialului material si uman de care dispunem.

Numai asa vom avea locuri de munca, vom construi si vom scapa din postura de sluga.

Atentie, deci, guvernanti: investitii si iar investitii!

In concluzie, stapanul atotstiutor al treburilor romanesti, azi si intr-o lunga perspectiva, ramane FMI in ciuda faptului ca ne-am conduce singuri.

Stapanii nu s-au schimbat si noi, „nebunii“, nu avem de ce ne bucura! Poate doar „Actualii“, unsii de ieri, alaltaieri.

 
Autor:
Ciprian Enache

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/02/08/sluga-la-mai-multi-stapani/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.