«

»

Meandrele coabitarii!

Share

ciprian_enacheLa inceputul lui decem­brie 2012, odata cu alegerile parlamentare, aproa­pe toata suflarea romaneasca spera sau, mai mult, credea, ca in sfarsit ziua cea mare a sosit in sensul ca lucrurile vor lua o noua turnura in ceea ce priveste prezentul si viitorul tarii.

S-au vazut unele intentii si s-au luat unele masuri ca atare in ceea ce priveste intregirea salariilor si pensiilor pentru traitorii acestor meleaguri. Un lucru laudabil pentru ca s-a demonstrat ca nu aici erau resursele acoperirii „gaurilor negre” din bugetul tarii, un buget devenit, in ultimii 8-9 ani, sacul de unde se alimentau prin furt marile averi ale unui grup restrans de… „oameni de afaceri”. Afaceri din bugetul tarii si nu din tranzactii private.

In loc sa continue consecvent promisiunile electorale actualii guvernanti au cam „redus motoarele” ajungand sa mai carpeasca pe ici pe colo cate ceva. Si aceasta pentru ca, desi au in jur de 70% majoritate in Parlament, nu iau „taurul de coarne” si sa adopte unele legi si normative care sa dea alta configuratie redresarii starii din economie.

De ce?

Simplu! Butoanele la structurile Justitiei si Serviciilor se afla in mana si la dispozitia aceluiasi OM, cel care ne-a adus in starea actuala. Nu a sosit oare momentul ca aceste organe sa fie urgent depolitizate si ca atare sa fie cu adevarat independente?

De aceea, in momentul de fata, s-a ajuns la stadiul in care guvernantii actuali sunt la mana si vointa aceluiasi OM, intrucat cam pentru orice se cere avizul Cotroceniului!?

Si-atunci? Atunci lucrurile vor fi „cosmetizate” sa le fie bine si unora si altora!

In concluzie, pana cand aceasta neproductiva coabitare? Si inca o data, de aceasta coabitare avem noi nevoie in acest moment, sau de altceva? Ceva pentru care romanii au iesit in strada unde au cerut nu orice, ci masuri si fapte care sa nu insemne ceea ce s-a facut, ca fiind „schimbarea… schimbarii”!?

 P.S. Apropo de bugetul european! „La pomul laudat (UE) sa nu te duci cu sacul”, zice proverbul. S-a dus OMUL si-a obtinut NIMIC!

Coabitarea, bat-o vina…!?

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 90 – martie 2013, pag. 3

Autor:
Ciprian Enache

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/03/01/meandrele-coabitarii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.