«

»

Gulgutierii!

Share

ciprian_enacheO specie de oa­meni, traitori printre noi, care una spun si alta fac. Mai pe roma­neste, gargara­gii. Ca asa este in tara in care inca mai existam. Vorbe dulci, de „suflet” s-ar zice, dar amagitoare pentru marea ma­sa de creduli.

Ei au aparut si s-au dezvoltat pe aceste meleaguri, ca urmare a „pregatirii” lor in a zice orice cu scop final de inselatorie.

Unii dintre ei nu sunt oameni de rand, ci unii „sus pusi” ca urmare a unor situatii si stari conjuncturale (pro­teste, nemultumiri etc.).

Pe plan macro politic si economic ei, gulgutierii, au profitat si profita de ceea ce naivii au crezut in demersul lor spre mai bine. Mai bine pentru ca dupa 23 de ani s-au cam lamurit si saturat de vorbe-n vant pe ici pe colo, cu precadere la TV. Spun la TV, pentru ca oamenii obisnuiti isi ocupa timpul fara mare cheltuiala uitandu-se la TV pentru ca banii sunt din ce in ce mai putini. Ei asculta si se minuneaza de ce fac sau mai mult nu fac gulgutierii.

Sa ai 70% putere legislativa si sa nu intreprinzi mai nimic dupa atata timp este egal cu… neseriozitatea pusa in evidenta ca „arama” pe fata.

Situatia dezastruoasa din constructii este graitoare pentru felul in care a ajuns tocmai prin discordanta intre ceea ce se spune si ceea ce se face. Si aceasta pentru ca in principal se discuta acum despre justitie si nu despre constructii. Cu toate acestea, nimic, dar nimic nu s-a facut nici pentru a se umbla putin la structura justitiei, justitie puternic politizata in ultimii 9 ani, locul de unde se poate „frana” orice intreprindere de schimbare a atator nereguli pe toate planurile, nereguli care „stimuleaza” permanent hotia, furtul si batjocorirea oamenilor cinstiti. Constructorii o simt pe pielea lor prin lipsa de investitii si neincasarea banilor pe lucrarile efectuate. Este de neinteles dar si de neadmis ca sub ochii tai, cel aflat la conducerea treburilor tarii deci, sa stea pasiv si sa nu intreprinda nimic pentru a inlatura teatrul din justitie, unde „merituosii” rotiti mai ceva ca inainte de `89 raman „imuni” pentru nenumaratele lor erori trecute si prezente.

Cum de se admite ca unul si acelasi OM de 9 ani incoace, vajnic si vesnic politruc sa-si indeplineasca toate dorintele sfidand pe oricine si orice? Nu se mai termina odata cu… coabitarea?

Aceasta „impacare” cu starea de fapt a actualilor aflati la putere este un semn de neputinta sau de nepricepere in treburile de edil a unei societati umane?

Cine ii impiedica pe guvernantii si politicienii din fruntea tarii sa curme cat mai curand aceasta pagubitoare stare de lucruri in special pentru cei aflati in productie, constructii, transporturi, educatie, sanatate etc., cei care isi irosesc timpul in mod neproductiv afectand starea generala a natiunii noastre?

Circul ambulant privind situatia din justitie, circ gene­rat si intretinut la cel mai inalt nivel, provoaca nu numai ingrijorare dar si dezamagirea celor care credeau ca votul lor din 2012 va determina noua putere sa inlature vechile structuri generatoare de instabilitate si degradare a clima­tului propice dezvoltarii si nu involutiei. Iata, deci, dovada cea mai evidenta ca acum sunt la putere gulgutierii!

In rest, constructorii pot soma in voie pentru ca pentru guvernantii gulgutieri treaba merge. Adica vorbesc.

Nu-i suficient?

Am zice ca nu, pentru ca nu se stie ce va vrea norodul!

P.S.  Aprilie este luna lui Construct Expo. Interesul redus pentru soarta constructiilor din partea guvernantilor este un semn de ne-crestere econo­mica. Ehei!’ ce era alta data Construct Expo!?

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 91 – aprilie 2013, pag. 3  

Autor:
Ciprian Enache

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/04/10/gulgutierii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.