«

»

Pasajul de la Ciochiuta, jud. Mehedinti

Share

ciochiuta-foto-3Antreprenor: Asocierea Societatea de Constructii in Transporturi Bucuresti SA / Tehnologica Radion SRL / CCCF Drumuri si Poduri Timisoara SRL

Beneficiar: CNADNR SA

Proiectant general: Search Corporation

Proiectanti de specialitate:  Iptana SA / Road Construct SRL

Consultant: Search Corporation

 

 

Pasajul de la Ciochiuta este situat pe DN6 Bucuresti – Craiova – Turnu Severin – Timisoara (ramura sudica a Coridorului IV Pan European), la km 297+070 – km 297+384. Lucrarile de finalizare a pasajului au fost cofinantate prin intermediul masurii ISPA 200/RO/16/P/PT/004/10.

Lucarile executate au cuprins:

• Pasajul superior peste calea fe­rata Craiova – Drobeta Turnu Severin, cu o lungime de 421,1 m;

• Podul peste raul Husnita, cu lungimea de 50,9 m;

• Rampe de acces: Strehaia, intrare pasaj si pod, Drobeta Turnu Severin;

• Alei pentru circulatia locala.

 

Pasajul superior are 19 deschi­deri, care variaza intre 18,74 m si 24,66 m, avand partea carosabila de 8,30 m, cu doua trotuare de cate 1,50 m.

Infrastructura pasajului este alcatuita din doua culei cu fundatie in­directa, piloti forati cu diametrul 1,08 m si 18 pile de tip cadru.

 

Suprastructura pasajului: 9 grinzi monobloc prefabricate precomprimate, avand lungime variabila (18,0-24,0 m), h = 0,93 m si 9 grinzi pre­fabricate tronsonate, asamblate prin postcomprimare, cu lungimea de 30,60 m si h = 1,03 m; grinzile prefabricate sunt solidarizate prin placa de suprabetonare si reazema pe banchetele infrastructurii prin intermediul aparatelor de reazem din neopren.

S-au realizat lucrari de hidroizolatie si protectie a hidroizolatiei, dispozitive de acoperire a rosturilor de dilatatie, parapet pietonal si de siguranta a circulatiei si guri de scurgere pentru evacuarea apelor.

 

Podul peste raul Husnita are trei deschideri de 18,00 m + 14,75 m + 18,00 m, cu partea carosabila de 8,20 m si doua trotuare de cate 1,50 m fiecare.

Infrastructura este realizata din beton simplu si beton armat, pile de tip lamelar cu rigle din beton armat; fundatiile sunt indirecte, pe piloti forati cu diametrul de 1,08 m si radiere din beton armat.

 

Suprastructura – grinzi prefabricate cu armatura aderenta, tip I cu L = 18,00 m si h = 0,80 m pentru deschiderile marginale, iar pentru deschiderea centrala L = 14,75 m si h = 0,80 m.

Pentru asigurarea accesului la gospodariile locuitorilor satului Cio­chiuta, s-au executat alei carosabile (3,50 m) de o parte si de alta a rampei Strehaia. Pentru evacuarea ape­lor, atat de pe rampa, cat si de pe alei, s-au prevazut rigole carosabile la baza zidurilor de sprijin.

Prin finalizarea acestei reusite lucrari de arta, la un nivel calitativ inalt, a crescut capacitatea rutiera in zona, s-a redus timpul de deplasare pe partea sudica a coridorului Pan European si s-a realizat imbunata­tirea mediului si a vietii in localitatea Ciochiuta.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 91 – aprilie 2013, pag. 74

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/04/10/pasajul-de-la-ciochiuta-jud-mehedinti/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.