«

»

ADEPLAST preia operatiunile Düfa pentru Romania si Bulgaria

Share

Brandul german Düfa se relanseaza in forta pe piata romaneasca de lacuri si vopsele, ca urmare a parteneriatului incheiat de curand intre concernul german MEFFERT AG si producatorul roman ADEPLAST SA

Istoria DÜFA

• DÜFA ROMANIA, infiintata in 1997, a devenit in scurt timp brandul nr. 1 pe piata romaneasca datorita calitatii produsului original Superweiss.

• In 2005 compania a fost vanduta unui fond de investitii.

• Noua companie a avut drept de utilizare a brandului Düfa timp de 5 ani.

• In 2008, dupa mai multe transformari, Brandul Düfa a devenit DEUTEK.

Ariciul Düfa s-a transformat in Pasarea DEUTEK.

• In anul 2010, grupul german Meffert AG hotaraste ca este un moment prielnic ca brandul Düfa sa fie readus pe piata din Romania, datorita prestigiului castigat in timp prin calitatea produselor.

• In anul 2013 Meffert AG semneaza un acord de acordare a licentei Düfa pentru Romania si Bulgaria Companiei SC Adeplast SA, care isi asuma construirea unei noi fabrici de vopsele lavabile, tencuieli decorative, emailuri si lacuri pe baza de apa, respectand standar­dele de calitate si productie din Germania, care au la baza cele patru concepte centrale ale viziunii Düfa:

1. Calitate prin durabilitate

2. Creativitate prin inovatie

3. Performanta prin tehnologie

4. Responsabilitate prin ecologie

barbut_meffert„Atata vreme cat avem capacitatea, stim si putem sa producem la standardele impuse de Meffert AG, am decis sa aducem langa marca de vopsele AdePlast si un alt brand cu notorietate si cota importanta de piata“, a spus Marcel Barbut, CEO AdePlast.

„Am ales compania AdePlast pentru a reprezenta marca Düfa in Romania si Bulgaria, deoarece in spatele investitiilor masive din ultimii ani se afla o strategie puternica de dezvoltare, care are la baza un model cu adevarat german de organizare. Mai mult decat atat, noile capacitati de productie sunt de un nivel tehnic impresionant, de ultima generatie, ceea ce se reflecta direct in calitatea produselor. De asemenea, intre AdePlast si Meffert va exista o sinergie si pe zona de mortare uscate si polistiren, astfel ca vom prelua de aici produse pentru o parte din pietele in care suntem prezenti”, a declarat Dieter Meffert, CEO Meffert AG, detinatorul marcii Düfa.

Divizia Vopsele a AdePlast a preluat departamentul de vanzari si reteaua de distributie cu care functiona Düfa in tara noastra, iar productia de vopsele Düfa a fost transferata in fabricile AdePlast, in prima faza la Oradea, ulterior – dupa punerea in functiune programata in vara acestui an – si in cea din Ploiesti.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 91 – aprilie 2013, pag. 7

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/04/11/adeplast-preia-operatiunile-dufa-pentru-romania-si-bulgaria/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.