«

»

ADEPLAST – parteneriate puternice pentru modernitate si performanta

Share

adeplast mai foto 2 copyCompania AdePlast este prezenta pe piata materialelor de constructii din 1994. Investind si dezvoltand 3 platforme industriale (Oradea, Ploiesti si Roman) a devenit, la ora actuala, cel mai puternic producator de polistiren expandat si printre cei mai importanti producatori de mortare uscate, adezivi, vopsele si tencuieli de­corative din Romania. O astfel de companie puternica se bazeaza si pe parteneriate puternice cu alte companii de renume. Printre partenerii AdePlast se numara: BASF – „The Chemical Company”, Meffert AG – detinatorul marcii Düfa, Wacker AG – vopsele, Edilteco Italia – aditivi pentru polistiren.

In anul 2012 BASF a incheiat un parteneriat de colaborare cu compania noastra, parteneriat prin care AdePlast detine licenta exclusiva de folosire a marcii inregistrate de polistiren expandabil Neopor in Romania, Ungaria si Republica Moldova. In baza acestuia, pe toate pachetele cu polistiren expandat grafitat vor fi inscriptio­nate „Made of Neopor, provided by BASF”, ca o garantie a calitatii produselor si o certificare a soliditatii partene­riatului cu o companie lider mondial in domeniul chimiei.

In urma cu 50 de ani, BASF a descoperit un element clasic si anume polistirenul expandat, prescurtat EPS. Sub brandul Styropor, EPS reprezinta, chiar si astazi, solutia globala pentru termoizolarea eficienta a cladirilor sau pentru ambalarea in siguranta. In anul 1995 compania BASF a obtinut brevetul de inventie pentru Neopor®, calitatea produselor fiind garantata de o traditie indelungata, de peste 50 de ani, in termoizolare. Cu Neopor®, BASF a dus gama Styropor la un nou nivel. Ca si in cazul Styropor, noul material de termoizolatie este expandat si prelucrat in blocuri, placi sau componente matritate. Diferenta esentiala consta in culoarea gri-argintie, vizibila cu ochiul liber.

In cazul Neopor®, in amestecul de materii prime a fost adaugat grafit. Acesta absoarbe si reflecta radiatia caldurii si imbunatateste cu pana la 20% performanta de termoizolare a EPS-ului.

Neopor® este format din granule mici, negre de polistiren (EPS) care contin agent de expandare; aceasta materie prima unica este, apoi, proce­sata in materiale ter­mo­izolante, pentru o ga­ma larga de aplicatii.

AdePlast fabrica polistiren expan­dat grafitat GrafiPlast, din granule Neopor®, pe una din liniile de fabricatie de la Ploiesti si va produce, din luna mai, si pe noua linie inaugurata la Oradea.

Placile termoizolante GrafiPlast fabricate din Neopor® ofera o capacitate mai mare de termoizolare si un consum cu pana la 50% mai mic de materii prime decat conventionalul EPS. In acest mod, produsele sunt prie­tenoase cu mediul inconjurator si benefice pentru buzunarul dumneavoastra.

Placile de polistiren expandat GrafiPlast cu granule Neopor® sunt rezistente la imba­tranire si degradare, precum si foarte solide si stabile dimensional. Datorita acestor proprietati, termosistemele GrafiPlast cu Neopor® ofera o termoizolare de lunga durata si siguranta permanenta.

Placile GrafiPlast din Neopor® sunt fixate pe zidarie cu ajutorul adezivilor AdePlast Polistirol Premium, al diblurilor si suporturilor de montare.

Pentru a evita fisurile si pentru a proteja mecanic fatada, este necesara ranforsarea fetelor. Aceasta se realizeaza cu o plasa de ranforsare, din fibra de sticla, oferita tot de AdePlast. Dupa ce izolatia exterioara este complet uscata, trebuie aplicat stratul exterior de protectie, sub forma unei mase de spaclu (Polistirol Premium) si o tencuiala din gama larga AdePlast Colorsystem, corespunzatoare, compatibila cu intreg sistemul.

Prin investitii si parteneriate puternice cu firme de renume, prin modernitate si performanta, AdePlast este permanent in varf.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 92 – mai 2013, pag. 26

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/05/07/adeplast-parteneriate-puternice-pentru-modernitate-si-performanta/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.