«

»

Cladirea de birouri Crystal Tower

Share

crystal foto 5Antreprenor: AMV GRUP CONSTRUCT SRL Bucuresti

Beneficiar: Plaza Development SRL

Proiectant general: AMV GRUP CONSTRUCT SRL

Arhitect / Coordonator proiect: Birou de Arhitectura Aspirescu

Consultanta si supraveghere santier: SupraWeg Logistic

Proiectanti instalatii: Instal SRL / Tehnoclima SRL / Uti Grup Electroproiect SA

Proiectant fatada: Alukönigstahl SRL

 

Cladirea de birouri Crystal Tower, situata pe Bd. Iancu de Hunedoara nr. 48, Bucuresti, are regim de inaltime 4S+P+14E+Eth+HP. Constructia a fost realizata in sistem Design-Build, pe o amprenta la sol de 1.600 mp si raspunde mai multor functionalitati: birouri, sali de confe­rinta, etaj fitness, restaurant, heliport.

Geometria constructiei are forma unei piramide rasturnate, adaugan­du-se perimetral la fiecare nivel cca. 30 cm de placa in consola. Fatada dubla este inclinata spre exterior, avand suprafetele „frante” dupa diagonale arhitectural marcate luminos si dispune de un sistem de umbrire activ (sistem de jaluzele intre panourile de fatada, care isi modifica pozitia lamelelor dupa intensitatea luminoasa exterioara, manevra dirijata de sistemul BMS).

Structura de rezistenta este din beton armat, cu armatura rigida (BAR), iar planseele sunt din beton armat, cu grosimi intre 20 si 35 cm.

Pe cladire a fost realizat un heliport cu instalatie de balizaj, cu platforma de 21 m x 21m, care asigura escala pentru elicoptere de 6,5 t, prevazuta cu un separator de combustibil si cu statie de stingere incendiu proprie. Printr-un sistem de rampe, se poate asigura circulatia unei targi sanitare pana la nivelul platformei.

Instalatiile de termoventilatii sunt realizate la nivel tehnologic avansat, cu VRV (volum de refrigerant variabil).

Pentru optimizarea functionalitatii cladirii, a reducerii consumurilor de apa si energie electrica, cladirea a fost dotata cu sistem BMS pentru reglare automata a tuturor echipamentelor care asigura ventilatia.

Iluminatul interior este realizat in proportie de 30% pe baza de LED (consumuri de energie electrica reduse).

Accesul pe inaltime este asigurat de patru lifturi panoramice, doua lifturi de interventie si un lift de marfa.

Dintre elementele arhitecturale deosebite ale constructiei, mentionam:

• Scara de sticla – sistemul static este o noutate pe plan national, trepte din sticla (1,6 m latime) prinse in consola intr-o structura metalica.

• Realizarea peretilor si tavanului de la parter si etajul 1 tridimensional, in triunghiuri opace sau casete luminoase, cu membrane barisol.

• Geometria hamamului de la etajul 14 este de forma unei sfere, executata cu sabloane circulare.

• Finisajele interioare au fost rea­li­zate numai cu materiale ecologice, ceea ce a contribuit la atribuirea de catre BREEAM a calificativului „Excelent” pentru o cladire verde.

Calitatea deosebita a materia­lelor folosite si a lucrarilor executate de catre specialistii coordonati de AMV GRUP CONSTRUCT a condus la realizarea unei cladiri de birouri cu o serie de elemente de arhitectura si constructive, in premiera in Romania, care se constituie intr-un etalon pentru Bucuresti.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 92 – mai 2013, pag. 41

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/05/07/cladirea-de-birouri-crystal-tower/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.