«

»

IJF DRILLING TOOLS: Sistemele de asamblare EASY PUMP SYSTEM si SYSTEMBLOCK

Share

ijf mai foto 1PANCERA TUBI E FILTRI este o companie dinamica si competitiva, prezenta, din anul 1976, in sectorul produselor pentru puturi arteziene.

Luand nastere datorita spiritului antreprenorial al fondatorului sau, Agide Pancera, care la inceputul anilor saptezeci a inteles potentialul enorm al sectorului de puturi pentru apa, compania a devenit o intreprindere solida, care s-a dezvoltat de-a lungul anilor fiind si in prezent in continua expansiune.

Alegerea de a oferi produse cu un standard ridicat de calitate si atentia acordata satisfacerii clientilor au fost elemente fundamentale ale succesului Pancera Tubi.

Politica firmei privind atentia acordata clientilor situeaza compania alaturi de firmele specializate de foraj, Pancera punand la dispozitia beneficiarilor toata experienta sa tehnica si comerciala pentru rezolvarea diverselor probleme care apar pe orice santier.

In 1997 afacerea a fost transferata fiului lui Agide, Pierangelo Pancera, actualul proprietar si administrator unic. Sub conducerea sa, PANCERA TUBI E FILTRI se extinde, intrand pe diverse piete externe.

 

In prezent, gama produselor este larga si variata si cuprinde tuburi si filtre din PVC, otel carbon, otel inox si HDPE pentru puturi arteziene, accesorii si fluide de foraj si, nu in ultimul rand, tuburile de alimentare din PVC pentru pompe submersibile: sistemul „Easy Pump System“.

Rezultat al perfectei combinatii intre experienta si tehnologia aplicata, “EASY PUMP SYSTEM” este un sistem de asamblare care permite conectarea practica, eficienta si rapida a unei coloane de tuburi de alimentare din PVC cu o pompa submersibila.

Sistemul “EASY PUMP SYSTEM” este prevazut cu un tub din PVC, cu un manson (intotdeauna din PVC) preinstalat la un capat si un montaj special din otel inox pentru pompa submersibila la celalalt capat. In cazul in care tuburile de ridicare au un filet prea mare sau prea mic fata de cel al pompei, racordul de inox poate fi adaptat la ambele capete, deoarece el este realizat avand un filet egal cu cel al pompei si un alt filet egal cu filetul tuburilor. Restul coloanei de ridicare este compus din tuburi filetate, cu un manson din PVC preinstalat la un capat.

Sistemul SYSTEMBLOCK este adevarata inovatie a acestor produse: mansoanele si fitingurile din inox sunt prevazute cu o insertie care impiedica slabirea si desu­rubarea cauzate de vibratiile si de torsiunile produse de functionarea si frecventele opriri / porniri ale pompei.

SYSTEMBLOCK se utilizeaza incepand cu tuburile de ridicare cu diametru 75 mm pana la cele cu diametru de 225 mm. Pentru tuburile cu diametre intre 48 mm si 60 mm sunt utilizate mansoane si fitinguri fara SYSTEMBLOCK, aceas­ta deoarece puterea pompelor care se pot monta pe tuburile cu diametru mic nu necesita acest lucru. In ase­menea cazuri garnitura (o’ring), ce se afla atat in interiorul man­soanelor din PVC cat si al fitingului din inox, se strange atunci cand tubul este insurubat si asigura suficienta rezistenta pentru a contracara socurile generate de pompele cu putere mica.

Toate mansoanele din PVC sunt prevazute cu doua garnituri din cauciuc, garnituri care asigura sigilarea hidraulica.

Tuburile de alimentare din PVC ofera o alternativa viabila la tuburile zincate, din INOX sau la cele din polietilena. Ele sunt realizate din PVC rigid, de inalta calitate, ale carui caracteristici fizice si chimice garanteaza coloanei o rezistenta maxima la presiune si tractiune.

In testele efectuate pentru a verifica rezistenta la rupere, nu s-a constatat nicio defectiune sau deformare la barele din PVC. Peretii interni ai tuburilor sunt complet netezi si nu prezinta ingustari.

Caracteristicile materiei prime permit ca aceste produse sa aiba o greutate mica, sa fie usor de manevrat, rezistente la coroziune si la curenti vaganti. De asemenea, au un coeficient hidraulic optim (K = 0,01) ceea ce implica pierderi de debit minime si costuri mici de pompare.

Pentru informatii suplimentare despre produsele firmei PANCERA TUBI E FILTRI, va sta la dispozitie IJF DRILLING TOOLS.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 92 – mai 2013, pag. 14

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/05/07/ijf-drilling-tools-sistemele-de-asamblare-easy-pump-system-si-systemblock/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.