«

»

Incalzire prin pardoseala si pompe de caldura – marca germana

Share

Societatea noastra, MULTIBETON ROMANIA, este importator si reprezentant exclusiv al MULTIBETON GERMANIA (incalzire prin pardoseala) si SMARTHEAT GERMANIA (Güstrower Wärmepumpen – pompe de caldura). Va supunem atentiei aceste produse care sunt de o inalta tehnologie din categoria “Premium” si sunt disponibile si pe piata romaneasca la preturi promotionale, numai prin societatea noastra.

 

artus_feistIn acest moment, in care suntem cu totii preocupati de optimizarea costurilor cu energia si promovarea de energii regenerabile, asemenea echipamente ofera raspunsul la acest deziderat. Produsele pe care le importam sunt 100% de origine germana. Incalzirea prin pardoseala pe care o oferim noi beneficiarilor este conceputa si fabricata de societatea MULTIBETON din Germania a carei filosofie ne-o explica, pe scurt, fondatorul sau, dl Artus Feist.

„De la bun inceput, deci de la inceputul anilor `60, ne-am propus sa realizam ceva nou in domeniul incalzirii incaperilor. Era perioada cand s-a introdus incalzirea electrica prin sapa pentru incaperi – cu rezultate necorespunzatoare, iar sistemul a si disparut foarte repede.

In aceeasi perioada existau, deja, produse MULTIBETON in creatie proprie, respectiv aditivi sintetici pentru sape de tipul MB-Typ E. Acest produs, incununat de succes, pentru producerea de sape de calitate deosebita a asigurat baza financiara pentru crearea, timp de 6 ani, a noului sistem de incalzire prin pardoseala MULTIBETON. De retinut ca la acea data nu existau calcule utilizabile pentru asemenea sisteme de incalzire. Se stia, doar, ca o incalzire a incaperii trebuie realizata cu un consum minim de caldura neutilizabila pentru incalzirea calo­riferelor. Conform normelor vremii era interzisa montarea tevilor in sapa. Selectia tevilor era mai mult decat critica. Conform normelor vremii si tehnicii existente a fost, practic, imposibil sa proiectezi sau sa oferi pietei un sistem de incalzire a suprafetei.

Scopul cercetarilor noastre a fost, de aceea:

1. Teoria calcularii necesarului de caldura si montaj.

2. Geometria montajului, pentru a obtine acoperirea corecta de caldura.

3. Crearea materiei prime (metal, material sintetic etc).

4. Incalzire totala fara calorifere.

5. Confort exemplar si climat sa­natos.

6. Incalzire cu economie de ener­gie, subiect inca avangardist al vremii.

7. Pret compatibil, fara masuri exagerate de izolare.

8. Sisteme de montaj usor executabile de instalator.

9. Sistemul trebuie sa aibe o durata de viata mai mare decat existenta cladirii.

10. Asigurarea Partenerilor pentru Siguranta si Succes.

In decursul deceniilor care au urmat si pana astazi, cele 10 puncte au ramas si sunt un fir calauzitor pentru MULTIBETON GmbH, pentru succes, unicitate si siguranta concurentiala. Realizarea tuturor acestor obiective  a fost o revolutie pe piata incalzirii.

 

La inceputul anilor `70 l-am cunoscut pe expertul international si coordonatorul incalzirii prin radiere, dr. Albrecht Kollmar. Ne-am inteles imediat! El, teoreticianul in domeniul termodinamicii si matematicii, l-a gasit pe “unul” care putea sa transpuna in practica cunostintele sale. Aceasta colaborare a dus la cunoscutul patent „Kollmar/Feist Patenten“.

Abia dupa anul 2000 a fost posibil sa integram intr-un soft modern toate detaliile factorilor termodina­micii. Rezultatul este programul de calcul MULTIPLANER. Imbunatatiri si optimizari continue au fost posibile datorita programelor de hard si soft, transformand  MULTIPLANER intr-un program unic, care acopera, practic, tot ce are legatura cu cu incalzirea si racirea suprafetelor. Se lucreaza cu cea mai scazuta tempe­ratura de incalzire pentru econo­misirea energiei. Toate masuratorile practice, din cele mai reci zile de iarna, garanteaza utilizatorului si execu­tantului ca datele de proiec­tare depasesc, pozitiv, economiile calculate si confortul.

In anii `70 si `80 sectiile de productie si distributie erau in Bergisch-Gladbach. Acolo am creat proiectele pentru termodinamica in asa numi­tele “cabine de casa”. In acelasi complex industrial am creat si productia proprie de tevi MULTIBETON, care se deosebesc de toate procedeele de pe piata. Aici este obligatorie deviza “CALITATE INAINTEA CANTITATII“. Materia prima, special selectata si tehnologiile proprii de fabricatie reprezinta baza pentru o calitate exceptionala.

De la inceputul anilor `90 si pana in prezent, toate activitatile MULTIBETON se afla in Troisdorf-Spich. Aici se produce, in cel mai modern mod, cercetare, scolarizare, fabricatie si consiliere pentru beneficiari si parteneri. Intre timp avem peste 20 de sucursale MULTIBETON in Europa, printre care si MULTIBETON Romania.“

Dl. Artus Feist implineste anul acesta, pe 12 mai, 82 de ani. Ii aducem omagiul nostru si suntem mandri sa-i continuam viziunea.

Noi am inceput colaborarea cu mai multe societati comerciale cu activitate in constructii – instalatii, pentru a dezvolta o retea de dealeri in toata tara. Discutia nu este limitata la doar cateva zone si daca sunteti interesati, putem sa discutam despre colaborare in acest sens.  

In cazul in care sunteti angrenati in dezvoltari imobiliare, constructii civile si industriale etc. si sunteti interesati de optimizarea din punct de vedere al caracteristicilor energetice pe care aceste produse le confera, va stam la dispozitie cu detalii si va rugam sa ne contactati.

Pentru o mai buna informare privind produsele pe care le oferim si pe care le garantam, va rugam sa aveti bunavointa de a lectura site-urile: www.multibeton.de si www.smartheat.de.

Daca doriti, va transmit un chestionar care ar trebui sa cuprinda toate datele proiectului pe care intentionati sa il realizati si impreuna cu acest chestionar completat, va rog sa atasati si planul de arhitectura pentru a fi trimis in Germania in ve­derea calculelor. De asemenea, va rog sa mentionati daca doriti si pompa de caldura si ce model (apa/apa, apa/antigel, sol/antigel sau aer/apa).

Dorim o buna colaborare pentru ambii parteneri!

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 92 – mai 2013, pag. 35

Autor:
Niculae Tinis – presedinte SC Multibeton Romania

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/05/07/incalzire-prin-pardoseala-si-pompe-de-caldura-marca-germana/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.