Antreprenor: Asocierea CONEST SA – leader si NOVA CONSTRUCT SRL
Beneficiar: MDRT
Investitor: Consiliul Judetean Iasi si Consiliul Local al Municipiului Iasi
Proiectant general: HABITAT PROIECT SRL Iasi
Proiectant arhitectura: ARHITECT GRUP SRL Iasi
Proiectant structura: ICAR SRL Iasi
Proiectant instalatii: EXPERT GRUP SRL Iasi / STUDIO PRO SRL Iasi
Centrul Expozitional Moldova din Iasi, finantat, partial, prin programul PHARE 2004-2006, a fost realizat in vederea asigurarii infrastructurii si logisticii pentru dezvoltarea echilibrata si cresterea competitivitatii intreprinderilor din regiune.
Constructia, amplasata pe Soseaua Nicolina nr. 1041, are o inaltime de 19,50 m si este alcatuita din trei corpuri de cladire cu functiuni complementare.
• Corpul A – corpul principal de cladire ce adaposteste pavilionul expozitional pe trei niveluri succesive in cascada; 5.380 mp reprezinta spatiul expozitional, iar 640 mp sunt rezervati salilor de conferinta;
• Corpul B – cu dispunere perpendiculara pe Corpul A, are demisol, parter si etaj, cu o suprafata totala desfasurata de 2.685 mp;
• Corpul C – se desfasoara pe trei nivele (demisol, parter si etaj), cu suprafata totala 1.514 mp si este destinat spatiilor administrative si unei sali de sedinte.
Fundatiile sunt realizate din retea ortogonala de grinzi, iar suprastructura este formata din cadre si plase din beton armat.
Acoperisul este din ferme pe structura metalica, acoperite cu panouri termoizolante tip sandwich.
Corpul A are inchideri exterioare cu pereti cortina in sistem semistructural cu bariera de intrerupere a puntii termice, cu sticla securizata, colorata, tratata reflexiv. Pentru partile pline s-au realizat panouri sandwich termoizolante de exterior si placaj de alucobond pe structura metalica.
Corpurile B si C au inchidere exterioara din zidarie blocuri mici BCA, placate cu termoizolatie din vata de sticla si panouri de aluminiu.
Au fost realizate parcaje subterane (41 locuri, situate in demisolul cladirii), pentru expozanti si salariati, precum si parcaje exterioare.
Dispunerea volumelor in forma de „L”, permite intimizarea spatiului exterior si agrementarea sa ca platou de expunere in aer liber pe 3 platforme, cu denivelare de 80 cm intre ele.
Finisajele interioare au fost realizate conform destinatiei fiecarui spatiu, din materiale de buna calitate si rezistente.
Prin lucrarile realizate, cu respectarea cerintelor de calitate prevazute in proiect, a fost realizat un spatiu corespunzator destinatiei de centru expozitional, care ofera facilitatile si utilitatile necesare dezvoltarii contactelor de afaceri si cresterii experientei manageriale in domeniul tradeshow marketing.
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 93 – iunie 2013, pag. 24
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns