«

»

Centrul Expozitional Moldova – Iasi

Share

Antreprenor: Asocierea CONEST SA – leader si NOVA CONSTRUCT SRL

Beneficiar: MDRT

Investitor: Consiliul Judetean Iasi si Consiliul Local al Municipiului Iasi

Proiectant general:  HABITAT PROIECT SRL Iasi

Proiectant arhitectura: ARHITECT GRUP SRL Iasi

Proiectant structura: ICAR SRL Iasi

Proiectant instalatii: EXPERT GRUP SRL Iasi / STUDIO PRO SRL Iasi

 

Centrul Expozitional Moldova din Iasi, finantat, partial, prin programul PHARE 2004-2006, a fost realizat in vederea asigurarii infrastructurii si logisticii pentru dezvoltarea echilibrata si cresterea competitivitatii intreprinderilor din regiune.

Constructia, amplasata pe Sosea­ua Nicolina nr. 1041, are o inaltime de 19,50 m si este alcatuita din trei corpuri de cladire cu functiuni complementare.

Corpul A – corpul principal de cladire ce adaposteste pavilionul expozitional pe trei niveluri succesive in cascada; 5.380 mp reprezinta spatiul expozitional, iar 640 mp sunt rezervati salilor de conferinta;

Corpul B – cu dispunere perpen­diculara pe Corpul A, are demisol, parter si etaj, cu o suprafata totala desfasurata de 2.685 mp;

Corpul C – se desfasoara pe trei nivele (demisol, parter si etaj), cu suprafata totala 1.514 mp si este destinat spatiilor administrative si unei sali de sedinte.

Fundatiile sunt realizate din retea ortogonala de grinzi, iar suprastructura este formata din cadre si plase din beton armat.

Acoperisul este din ferme pe struc­tura metalica, acoperite cu panouri termoizolante tip sandwich.

Corpul A are inchideri exterioare cu pereti cortina in sistem semistructural cu bariera de intrerupere a puntii termice, cu sticla securizata, colorata, tratata reflexiv. Pentru partile pline s-au realizat panouri sandwich termoizo­lante de exterior si placaj de aluco­bond pe structura metalica.

Corpurile B si C au inchidere exterioara din zidarie blocuri mici BCA, placate cu termoizolatie din vata de sticla si panouri de aluminiu.

Au fost realizate parcaje subte­rane (41 locuri, situate in demisolul cladirii), pentru expozanti si salariati, precum si parcaje exterioare.

Dispunerea volumelor in forma de „L”, permite intimizarea spatiului exterior si agrementarea sa ca platou de expunere in aer liber pe 3 platforme, cu denivelare de 80 cm intre ele.

Finisajele interioare au fost rea­lizate conform destinatiei fiecarui spatiu, din materiale de buna calitate si rezistente.

Prin lucrarile realizate, cu respec­tarea cerintelor de calitate prevazute in proiect, a fost realizat un spatiu corespunzator destinatiei de centru expozitional, care ofera facilitatile si utilitatile necesare dezvoltarii contactelor de afaceri si cresterii experientei manageriale in domeniul tradeshow marketing.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 93 – iunie 2013, pag. 24  

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/06/28/centrul-expozitional-moldova-iasi/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.