«

»

ADEPLAST: Noua generatie de adezivi pentru gresie si faianta cu POLIMER 1000-X

Share

Aadeplast iunieCompania AdePlast a introdus pe piata doi noi adezivi, care inglobeaza tehnologie si inovatie de ultima ora. Este vorba despre AFX – 9 si AFX – 11 Plus. Primul este pentru lucrari la interior, in timp ce al doilea se foloseste si la aplicatii exterioare. Ambii adezivi contin Polimer 1000-X,  un ingredient special de ultima generatie, care creste aderenta la substraturile minerale si la placile de gresie si faianta. Mai mult decat atat, acest component asigura o lucrabilitate sporita a adezivilor si optimizeaza, prin retentia de apa, timpul deschis de minim 20 de minute, perioada in care pasta isi pastreaza proprietatile adezive.

Atat AFX – 9, cat si AFX – 11 Plus, ofera un raport calitate/pret ideal, avand sansele sa devina preferatii meseriasilor, datorita usurintei cu care se lucreaza. Ambii adezivi au o granulatie mica, de pana la 0,63 mm, in timp ce adezivii clasici au o granulatie de pana la 0,8 mm.

La aplicarea adezivului este foarte importanta pregatirea suprafetei suport. Aceasta trebuie sa fie intarita, curata, uscata fara fisuri sau crapaturi, aderenta si compacta, lipsita de grasimi, pulberi, reziduuri sfaramicioase sau saruri. Mortarul vechi, cu umflaturi si scorojiri, se indeparteaza, dupa care suprafata suport se va tencui cu mortar obisnuit pe baza de ciment si var, sau cu mortare din familia AdePlast. Pentru suprafetele de tipul sapelor cu denivelari, se vor corecta denivelarile prin aplicarea unei sape de egalizare.

Peretii din BCA vor fi tencuiti, in prealabil, cu mortar pe baza de ciment-var (AdePlast MTI 25 pentru interior, AdePlast MTE 35 pentru exterior). Dupa intarirea completa a mortarului se poate aplica adezivul.

Adezivul AFX – 9 nu este recomandat pentru aplicarea pe suprafetele placilor de gips-carton, in timp ce AFX – 11 Plus nu are aceasta restrictie.

AFX – 9 si AFX – 11 Plus se comercializeaza in saci de 25 kg, iar consumul specific este de 3-4 kg/mp, in functie de calitatea suprafetei pe care se aplica.

Dupa minim 24 de ore de la finalizarea aplicarii placilor de faianta sau gresie, se face rostuirea. Pentru rostuire se recomanda kitul de rosturi AdePlast QK-6 sau QK-15. Abia dupa 72 de ore suprafata devine complet utilizabila. Daca in momentul aplicarii temperatura exterioara este mai mica de 20 0C, perioada de intarire se prelungeste.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 93 – iunie 2013, pag. 34  

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/06/29/adeplast-noua-generatie-de-adezivi-pentru-gresie-si-faianta-cu-polimer-1000-x/

1 ping

  1. Mocheta a spus:

    Din ce in ce mai buni adezivii de la adeplast! Si au un pret chiar bun comparativ cu altii din aceeasi gama

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.