«

»

ALUPROF: Sisteme rezistente la foc

Share

aluprof iulie foto 1Compania ALUPROF SA Polonia, prin subsidiara ALUPROF SYSTEM ROMANIA, pune la dispo­zitia clien­tilor sai atat sisteme clasice pentru usi si ferestre, sisteme pentru pereti cortina, sisteme pentru compartimentari interioare, sisteme cu izolare termica imbunatatita, cat si sisteme pentru usi, compartimentari interioare rezistente la foc MB-78EI si pereti cortina rezistenti la foc MB-SR50 EI.

Sistemele sunt rezistente la foc pana la 15, 30, 45, 60, 90 min. si chiar pana la 120 min.

In acest numar al revistei va prezentam detalii tehnice ale sistemelor MB-78EI si MB-SR50 EI, sisteme cu rezistenta la foc de pana la 90 min, dar si fotografii ale unor obiective realizate atat in tara cat si in Europa, care cuprind si aceste sisteme.

 

MB-78EI

Este un sistem din aluminiu, rezistent la foc, pentru construirea usilor si asa-zisului ”perete fe­reastra” fix de compartimentare. Este destul de usor in greutate pentru executie, transport si montaj dar destul de robust si rezistent datorita profilului tricameral, avand dimensiunea de 78 mm. Raspunde tuturor cerintelor de rezistenta la foc din clasele EI15, EI30, EI45, EI60, EI90. Sistemul este clasificat ca nepropagator de foc (NFP). A fost testat conform normelor europene EN 13501-2, EN 1363-1, EN 1634-1, EN 1364-1.

Cu sistemul MB-78EI, un sistem modern, avand elemente de protectie impotriva focului si a fumului, firma ALUPROF SYSTEM ROMANIA a executat numeroase lucrari in Bucuresti, dintre care enumeram: Twin Towers Pipera – Barba Center, Cubic Center etc.

 

MB-SR50 EI

Este un sistem perete cortina, traversa – montant, proiectat pentru executia fatadelor si a panourilor rezistente la foc. Raspunde tuturor tipurilor de cerinte si celor mai mari provocari ale normelor in constructii, asa incat a obti­nut clasificarile EI15, EI30, EI45, EI60, conform standardului BS-EN 1364-3. Sistemul este clasificat ca nepropagator de foc (NFP). ALUPROF SA este primul furnizor de sisteme din aluminiu rezistente la foc din Europa care a primit certificatul CERTIFIRE de la Institutul EXOVA.

 

Colaboratorii nostri vor constata ca, prin utilizarea sistemelor din aluminiu ALUPROF, obtin lucrari cu o este­tica deosebita, in conformitate cu cerintele arhitecturale moderne, beneficiind de un raport optim pret – calitate, avand, in acelasi timp, asi­gurat si suport tehnic care include la randul lui si sof­­tul specia­­lizat.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 94 – iulie 2013, pag. 22

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/07/10/aluprof-sisteme-rezistente-la-foc/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.