Holcim Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de ciment, betoane si agregate, anunta extinderea serviciilor prin punerea in functiune a Laboratorului Regional Progresu, situat langa Bucuresti.
Laboratorul este operat de Centrul Tehnic, care ofera servicii de consultanta si suport tehnic de ultima generatie pentru toate aplicatiile din domeniul constructiilor.
Pentru a extinde aceste servicii, compania Holcim Romania a investit in ultimele sase luni peste 350.000 de euro. Incercarile de laborator stau la baza solutiilor tehnice pe care consultantii Holcim Romania din cadrul Centrului Tehnic le ofera clientilor sai din toate ariile de activitate ale domeniului constructiilor: civile si industriale, elemente prefabricate, lucrari de infrastructura rutiera sau feroviara.
Centrul Tehnic dispune de laboratoare mobile prin care poate oferi asistenta tehnica chiar la locul de punere in opera, prin verificari ale calitatii betonului proaspat sau ale betonului intarit din elementele structurale ale unei constructii, precum si ale straturilor gata executate din componenta structurilor rutiere.
Laboratorul Progresu este cel de-al doilea centru regional deschis de Holcim Romania, dupa cel de la Turda, care ofera servicii similare cu cel din Bucuresti pentru zona de nord-vest a tarii. Investitiile pentru modernizarea celor doua laboratoare se ridica la peste 600.000 de euro in ultimii doi ani.
„Am investit in aceste laboratoare din dorinta de a oferi firmelor de constructii acces la tehnologia de inalta calitate, pe care noi o utilizam in mod curent, in fabricile Holcim. Ne propunem ca centrul din Bucuresti sa ofere servicii pentru toate tipurile de lucrari de constructii si infrastructura care se vor deschide in perioada urmatoare. Holcim isi consolideaza astfel relatiile de colaborare cu clientii sai dintr-o perspectiva noua, care nu cuprinde doar dezvoltarea de produse noi, dar si asistenta tehnica, derularea de incercari de laborator si consultanta pentru aplicatii in constructii“, a declarat cu prilejul inaugurarii Laboratorului regional Progresu Rossen Papazov, director marketing si vanzari Holcim Romania.
Specialistii Laboratorului Progresu elaboreaza retete de beton uzuale sau speciale, optimizeaza retetele in functie de aplicatie si de tehnologia de punere in opera, monitorizeaza performantele materialelor componente si efectueaza incercari pe probe de beton uzual sau de betoane de inalta performanta.
Laboratorul Progresu efectueaza incercari fizico-mecanice pentru betoane autocompactante privind capacitatea de raspandire, vascozitatea, abilitatea de trecere si rezistenta la segregare a acestuia, dar si determinari ale caracteristicilor de durabilitate ale betoanelor.
Personalul Holcim, din cadrul laboratorului, urmareste calitatea structurilor din beton simplu si beton armat, prin incercari distructive sau nedistructive, precum metoda ultrasonica de impuls, cea de duritate superficiala si cea combinata, determina pozitia si orientarea armaturii, grosimea stratului de acoperire cu beton si monitorizeaza evolutia rezistentelor betonului in situ, cu echipamente speciale.
Pe segmentul lucrarilor de infrastructura, laboratorul Holcim are posibilitatea de a realiza toate verificarile care sunt necesare pentru efectuarea lucrarilor de imbunatatire si stabilizare a tuturor tipurilor de pamant (coezive si necoezive) si pentru a evalua calitatea lucrarilor executate.
Holcim a investit pana in prezent in Romania peste 700 de milioane de euro in implementarea celor mai bune tehnologii disponibile in unitatile de productie pe care le detine, in 2013. In perioada viitoare Holcim Romania va investi 18 milioane de euro in lucrari de intretinere, eficientizarea productiei si reducerea consumului de energie.
Holcim este, asadar, unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate (nisip si pietris), betoane si asfalt, dar si servicii aferente acestor domenii de activitate. Grupul detine participatii minoritare si majoritare in circa 70 de tari, pe toate continentele.
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 94 – iulie 2013, pag. 59
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns