«

»

IRIDEX GROUP PLASTIC: Hidroizolatii cu membrana bentonitica VOLTEX

Share

iridex siglaVoltex este o membrana hidroizolatoare de inalta performanta, cu o structura stratificata pe baza de bentonita de sodiu si geotextile speciale. Bentonita de sodiu, avand o permeabilitate extrem de scazuta si o capacitate deosebita de a-si mari volumul in contact cu apa, este incapsulata printr-o tehnologie speciala de intertesere intre doua straturi de geotextil, unul tesut, celalalt netesut. Membrana rezultata este extrem de rezistenta, are o grosime uniforma si o expandare egala si controlata, fiind, totodata, protejata de actiunea factorilor atmosferici si de posibile deteriorari in conditii de santier. Dupa realizarea lucrarilor de umpluturi si compactari membrana Voltex se hidrateaza, bentonita tinde sa expandeze si formeaza un strat impermeabil, monolitic, fara rosturi, fara compusi organici volatili. Sistemul Voltex se instaleaza, practic, in orice conditii climatice, pe beton proaspat decofrat, adesea direct pe pamant compactat, dovedindu-si inalta performanta in intreaga lume, atat la proiecte noi cat si la lucrari de remediere, la toate tipurile de constructii.

Sistemul Voltex nu are nevoie de amorse, adezivi, flacara, aer cald sau zidarie de protectie. La hidroizolatiile sub radier se poate elimina sapa de egalizare doar printr-o compactare corespunzatoare a terenului de fundare, la un minim de 85% Proctor modificat. Se elimina, de asemenea, si necesitatea unei sape de protectie. Durabilitatea membranei propriu-zise este practic nelimitata, ea fiind constituita din bentonita de sodiu naturala incastrata intre doua straturi de geotextil patentata.

 

Membranele se desfasoara pur si simplu pe suport, se suprapun 10 cm intre ele si se fixeaza mecanic prin cuie si saibe, sau chiar prin capsare, din 30 in 30 cm, suportand fara probleme traficul si solicitarile inerente in conditii de santier. Membranele se autosudeaza prin simpla hidratare naturala formand o hidroizolatie continua si se autorepara in cazul deteriorarilor accidentale. Lucrarile pregatitoare sunt minime, membrana se adapteaza cu usurinta tuturor configuratiilor, iar productivitatea este extrem de ridicata.  

Acest sistem remarcabil de hidroizolatii cu membrana Voltex a devenit, in scurt timp, cunoscut si apreciat datorita calitatii, usurintei si rapiditatii de aplicare, necesarului redus de echipamente si resurse umane, concomitent cu reducerea costurilor si a duratei de executie. Singurele accesorii ale sistemului Voltex sunt: granule de bentonita, mastic bentonitic Bentoseal pentru securizarea detaliilor si profilul bentonitic apa-stop Waterstop RX utilizat la etansarea rosturilor tehnologice de turnare si la trecerile de conducte.

In ciuda simplitatii si usurintei de aplicare a sistemului Voltex, Departamentul de Materiale Speciale pentru Constructii din cadrul Iridex Group Plastic nu s-a limitat doar la distributie ci s-a implicat activ in elaborarea solutiilor tehnice optime specifice fiecarui proiect in parte pe baza documentatiei tehnice originale si, dupa caz, in stransa colaborare cu departamentul tehnic al CETCO.

 

Avantajele membranei Voltex

• Total impermeabila la apa, vapori si gaze

• Se autoetanseaza si se autorepara

• Se aplica simplu, usor, rapid, economic

• Reduce substantial costurile si timpul de executie

• Se aplica in orice conditii atmosferice

• Necesita lucrari pregatitoare minime

• Elimina betonul de egalizare, se aplica direct pe sol compactat la 85% Proctor modificat

• Nu necesita amorse sau adezivi

• Nu necesita sapa de protectie

• Nu necesita zidarie de protectie

• Un sistem unic de hidroizolatie la limitele de proprietate

• Nu necesita o calificare speciala a aplicatorilor

• Durabilitate nelimitata

 

Domenii de aplicare:

Hidroizolatii verticale si orizontale la elementele structurale ale fundatiilor supuse continuu sau intermitent la presiunea hidrostatica. Aplicatiile tipice includ pereti cortina, plafoane acoperite cu pamant, radiere, tuneluri si zone aflate la limita proprietatilor. Aplicatiile la limita proprietatilor includ piloti secanti sau izolati, pereti mulati, planplanse pentru piloti, pereti torcretati, pereti de sprijin pentru stabilizarea solului.

Pentru ape subterane contaminate sau sarate se utilizeaza Voltex CR cu bentonita de sodiu rezistenta la ape contaminate. Voltex CR rezista la niveluri ridicate de contaminanti cum ar fi nitrati, fosfati, cloruri, sulfati, hidroxid de calciu si solventi organici.

 

Componentele sistemului de hidroizolatie Voltex

1.  Membrana hidroizolanta bentonitica Voltex

Role de 1,1 m x 5 m, membrana alcatuita din bentonita naturala de sodiu de Wyoming incapsulata prin intreteserea a 2 straturi de geotextil, unul tesut si altul netesut.

Grad de expandare in stare libera: 2 grame de bentonita introduse in apa deionizata se dilata pana la ocuparea unui volum de 16 cm3.

 

2.  Straturile de geotextil:

Produsul consta din 2 straturi de geotextil intretesute printr-un proces patentat (cu ace de forma speciala) ce incapsuleaza stratul format din granulele de bentonita. Procesul de intretesere face ca fibrele din geotextilul netesut sa patrunda prin stratul de bentonita si sa se integreze in geotextilul tesut, realizand o serie de puncte de intretesere pe intreaga suprafata.

 

3.  Accesorii:

Bentoseal: Compus pe baza de bentonita cu consistenta de masa de spaclu livrat in tuburi de 14,25 l, utilizat pentru etansari la detalii, tranzitii in zone de colt, terminatii la nivelul solului.

Bentonita granulara: bentonita de sodiu naturala uscata, sub forma granulara, procesata dupa o tehnologie speciala, livrata la saci de 20 kg, pentru etansari la detalii, lucrari de remediere, utilizata sub forma uscata sau de pasta prin adaugarea de apa.

Profile apa stop Waterstop RX: role flexibile pe baza de bentonita si cauciuc butilic, livrate sub forma unor cordoane de 19 mm x 25 mm x 5 m, utilizate la etansarea rosturilor constructive, trecerilor de conducte etc. Fixarea se face cu profile usoare perforate Revofix si cuie de beton sau cu adeziv RX WB Adhesive.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 94 – iulie 2013, pag. 10

Autor:
ing. Cristian Tanase

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/07/10/iridex-group-plastic-hidroizolatii-cu-membrana-bentonitica-voltex/

1 ping

 1. Stefan Popescu a spus:

  Stimate domn,

  Suntem o companie de distributie de materiale de constructii cu sediul in Bucuresti, Romania, cu peste 10 ani de experienta in domeniu.
  Intelegem ca profesionalismul reprezinta cheia succesului in afaceri si ne ghidam dupa acest principiu in toate domeniile noastre de activitate.
  Viziunea companiei este aceea de a imbogati portofoliu de produse cu marci care pot concura cu marci de prestigiu atat ale pietii interne cat si a celei mondiale si totodata care isi spun cuvantul in evolutia relatiei de parteneriat.
  Ne-ar interesa oferta dvs. pentru hidroizolare sisteme cu membrana bentonitica. Va rugam sa ne trimiteti oferta dvs. de vanzari, inclusive toate detaliile cu privire la modul in care putem incepe o coloborare.
  Va multumesc pentru timpul acordat si asteptam nerabdatori vesti de la dvs.

  Cu deosebita consideratie !

  Stefan Popescu

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.