«

»

MULTIBETON: Incalzire si racire in orice constructie

Share

multibeton iulie foto 1Firma MULTIBETON este o societate de productie si distribuire pentru incalzirea prin pardoseala. Ne-am afirmat si impus pe piata, ca prim ofertant al sistemelor de incalzire a suprafetelor, datorita continuarii cercetarilor si dezvoltarii din anii ‘60.

 

De la acea data, mai multe milioane de locuinte au fost echipate cu sistemele moderne si economice de incalzire prin pardoseala MULTIBETON.

Productia tevilor MULTI­BETON, folosite la incalzirea prin pardoseala, este supusa unei verificari si suprave­gheri permanente prin TÜV si alte instante europene de verificare.

Cei doi cunoscuti oa­meni de stiinta din domeniul tehnicii de transmitere a caldurii si al fizicii, dr. ing. A. Kollmar (cunoscut ca Papa al incalzirii) si prof. dr. Heinz Haber, au contribuit la o colaborare inovatoare si de succes cu MULTIBETON, ocazie cu care, impreuna cu expertul in radiatii, dr. ing. A. Kollmar, s-au creat patentele existente.

MULTIBETON, pionie­rul, a creat, proiectat, produs si distribuit numai pentru partenerii sai, fir­me internationale de specialitate in domeniul incalzirii si racirii suprafetelor.

Prin cercetarile de dece­nii si prin experienta acumulata, MULTIBETON asigura ca, in toate constructiile, fie noi sau vechi, sistemul MULTIBETON incalzeste si raceste. Sistemele sunt compatibile cu orice sursa de caldura: energie solara, pompe de caldura etc. fiind chiar ideale pentru aceste surse.

Pentru acoperirea pardoselii va sta la dispozitie orice material: gresie, piatra, mocheta, parchet din lemn sau laminat.

O incalzire invizibila, asa cum este incalzirea MULTIBETON, ofera, in primul rand, posibilitatea unei organizari libere arhitectonice. Frontonul mare din sticla, mai multe niveluri, o impartire economica a incaperii la cladiri exclusiviste sunt posibile deoa­re­ce nu va stau in cale calorife­rele. Astfel, puteti sa aran­jati spatiul propriu permanent, atat pentru dvs. cat si pentru copiii care se joaca pe jos.

Pardoseala temperata este nu numai placuta dar, neavand canturi nu va puteti rani, ele nemaireprezentand un pericol pentru copii cand se joaca. De asemenea, reducerea vizibila a acarienilor din pardoseala, compa­rativ cu incalzirea conventionala, este foarte importanta, mai ales pentru contactul copiilor cu pardoseala.

Dar, sistemul MULTIBETON nu poate doar sa incalzeasca. Incalzirea prin pardoseala cu sistemul de montaj modular MB-Modulation (modul de mon­taj al tevilor) se preteaza si ca sistem de racire a suprafetelor in pardo­seala pentru ca o sursa de energie suplimentara pentru racire este costisitoare atat ca achi­zitie cat si din punctul de vedere al utilizarii. Sistemul de incalzire MB deja montat se poate folosi imediat si pentru racire. Dubla utilizare, deci, la acelasi pret!

La incalzirea prin pardoseala instalata, s-a obti­nut, prin sistemul modular MB, cea mai mare eficienta. In acest caz raci­rea in special in zona peretilor exteriori si a feres­trelor combate cel mai bine asaltul caldurii.

Combinatia intre incal­zire si racire oferita de sistemul MULTIBETON il face deosebit de econo­mic intrucat partenerul de incalzire va ofera, de la bun inceput, economie de energie si de costuri. Sistemul MULTIBETON are, astfel, doua functii dar pentru montajul incalzirii prin pardoseala costul este acelasi.

Intrebati specialistul de instalatii de la MULTIBETON si el va va recomanda cel mai potrivit si economic sistem MULTIBETON.

Al dvs., WERNER REGH,
Director General Coordonator MULTIBETON GmbH

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 94 – iulie 2013, pag. 34

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/07/10/multibeton-incalzire-si-racire-in-orice-constructie/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.