«

»

LAFARGE: SOILFIX®, un nou liant rutier marca Lafarge pentru lucrari durabile de infrastructura

Share

lafarge_logo

Pentru Romania, realizarea unei infrastructuri capabile sa conecteze, in conditii optime de calitate si confort, punctele de interes din tara noastra cu restul Europei, a devenit, an dupa an, o miza economica si sociala majora.

Implementarea corecta si la timp a proiectelor importante de infrastructura este, fara indoiala, un factor cheie pentru cresterea economica a tarii noastre.

Calitatea si durabilitatea lucrarilor sunt, la randul lor, elemente esentiale in reducerea costurilor totale ale lucrarilor de infrastructura. La fel si alegerea unor parteneri de incredere, cu experienta indelungata in lucrari complexe, capabili sa ofere solutii integrate pentru eficienta maxima, atat in ceea ce priveste termenul de realizare, cat si costurile alocate.

Cu o gama complexa de produse pentru realizarea lucrarilor de infrastructura – de la lianti rutieri, agregate si filer, la ciment si beton, Lafarge – lider mondial in materiale de constructii – ofera constructorilor si dezvoltatorilor de mari lucrari de infrastructura o solutie integrata, care genereaza importante economii de timp si costuri.

Lafarge Romania lanseaza SOILFIX®, o gama de lianti hidraulici rutieri performanti care se adreseaza constructorilor de drumuri, putand fi utilizata la lucrarile de infrastructura, de la autostrazi la drumuri tehnologice sau platforme industriale.

lafarge august foto 2

„Liantul SOILFIX®, fabricat dintr-un amestec de compusi hidraulici, clincher de ciment Portland si var calcic, completeaza gama de lianti rutieri pe care Lafarge i-a lansat inca de anul trecut, oferind solutii moderne si eficiente de stabilizare a terenurilor de fundare, pentru o paleta larga de aplicatii, inclusiv in conditii meteo nefavorabile.

Procesul de pregatire a terenurilor pentru ampla­sarea constructiilor ingineresti – fie ca este vorba despre drumuri tehnologice, platforme industriale sau sisteme rutiere – este foarte important, fiind hotarator pentru modul de realizare a constructiei viitoare si pentru comportamentul acesteia in timp.” spune Ghiulgian Miron, Product Development Manager in cadrul Lafarge Romania.

In completarea gamei de lianti rutieri, Lafarge a dezvoltat o serie de servicii complementare, precum: suport tehnic pentru elaborarea retetelor, teste ale solului direct in situ, kit-uri de imbunatatire performante sol (repartizoare si stabilizatoare) sau parteneriate cu aplicatori ai produselor Lafarge.

”Lansarea noului produs se inscrie in viziunea noastra de a contribui la crearea de orase mai bune”, ne asi­gura Sonia Artinian, CEO Lafarge Romania.

”Orase mai bune inseamna si orase mai bine conectate, cu o infrastructura inteligenta si durabila. Oferta noastra integrata aduce dezvoltatorilor din infrastructura, pe langa o gama completa de produse performante, de la lianti rutieri, agregate si filer, la ciment si beton, si multiple avantaje, cum ar fi acoperirea nationala, mobilitate si flexibilitate, suport si asistenta tehnica, un mediu de lucru sigur si economii importante de timp.”

 

Despre Lafarge

Lider mondial in materiale de constructii, Lafarge are 65.000 de angajati in 64 de tari si o cifra de afaceri de 15,8 miliarde de Euro in 2012.

Din pozitia sa de jucator de top in industria cimentului, agregatelor si betoanelor, Lafarge contribuie la constructia oraselor in intreaga lume, prin intermediul solutiilor sale inovatoare pentru cladiri si spatii de locuit mai numeroase, mai compacte, mai durabile, mai frumoase si mai bine conectate.

Avand cel mai performant laborator de cercetare pentru materiale de constructii din intrega lume, Lafarge pla­seaza inovatia in fruntea listei sale de prioritati, contribuind, astfel, la constructii mai durabile si mai priete­noase cu mediul si faci­litand creativitatea arhi­tecturala.

Din 2010, Lafarge Group este parte a Indicelui de Sustenabilitate Dow Jones, primul etalon pentru masurarea si recunoasterea actiunilor de dezvoltare durabila.

In Romania, Lafarge produce de 16 ani materiale de constructii si activeaza pe 3 linii integrate: ciment, agre­gate si betoane.

Viziunea echipei de conducere este sa deschida calea oraselor si infrastructurii sustenabile.

Compania are o acoperire geografica extinsa la nivelul intregii tari, prin cele 40 de site-uri industriale unde lucreaza peste 1.000 de angajati / colaboratori.

In 2011 a inregistrat o cifra de afaceri de 893.222.660 RON, excluzand activitatile de Gips si tranzactiile intre companii.

Informatii suplimentare sunt disponibile pe paginile de internet ale companiei: www.lafarge.ro si www.lafarge.com.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 95 – august 2013, pag. 6  

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/08/01/lafarge-soilfix-un-nou-liant-rutier-marca-lafarge-pentru-lucrari-durabile-de-infrastructura/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.