«

»

BAUDER: Obiectiv: Gunzenhausen – Centrul familial Sonnenhof. Consultanta Bauder si sisteme de acoperisuri de tip terasa si inclinat

Share

bauder septembrie foto 1Totul verde – totul sigur – totul dintr-o singura sursa.

Suprafata mare pe care o are la dispozitie (2.000 mp), vegetatia extensiva si apropierea de natura fac ca Centrul familial Sonnenhof (Gunzenhausen, Germania) sa arate foarte frumos, imbunatatind climatul si oferind pasa­rilor si insectelor un habitat.

Proiectul a inceput in octombrie 2011…

 

Acoperisul verde inclinat, sigur, fara riscuri de alunecare

Panta acoperisului in zona de sud sub forma de con are o valoare de 120.

Pe constructia din lemn a fost montata si fixata mecanic membrana BauderTEC KSD, ca strat de bariera de vapori si strat de separatie. Suprapunerile au fost sudate cu aer fierbinte pentru evitarea solicitarii termice.

 

Termoizolatia cu eficienta ridicata din poliuretan Bauder PIR

La acest proiect s-au folosit placi Bauder PIR FA, cu grosimea de 140 mm, lipite peste bariera de vapori. Spuma poliuretanica dura poseda o capacitate mare de termoizolare (0,024 W/m·K) si este potrivita pentru cerintele ridicate privind protectia mediului si econo­misirea de energie.

Hidroizolatia folosita a fost din material sintetic pe baza de FPO de inalta calitate, rezistenta la strapungerea radacinilor.

BauderTHERMOPLAN T este hidroizolatia pe baza de FPO, armata cu o tesatura de poliester si, prin aceasta, stabila dimensional si rezistenta la rupere si solicitari.

Constructia de acoperis verde protejeaza suplimentar la UV si prelungeste suplimentar durata de viata a cladirii.

 

Siguranta fiabila pentru acoperisul verde – sistem antialunecare

Cerintele ridicate ale acoperisului inclinat cu panta de 12% au fost in zona de streasina. Scopul principal a fost ca acoperisul sa fie estetic si sa functioneze perfect din punct de vedere tehnic.

Elementul Bauder AL 100/80 a fost montat impreuna cu o constructie fixata mecanic in zona de streasina, astfel incat sa impiedice, in mod fiabil, ­alunecarea acoperisului verde.

Peste termoizolatia Bauder PIR FA 140 s-a fixat o termoizolatie din Bauder PIR T, cu panta de 2%, pentru o scurgere a apei cat mai sigura.

In zona luminatorului, acolo unde structura este din beton, s-a folosit bariera de vapori termosudabila Bauder Super AL-E si aceeasi constructie cu Bauder PIR FA 140 si Bauder PIR T, lipite de stratul suport si intre ele.

Un rol important la realizarea detaliilor, in special datorita geometriei cladirii, a fost membrana nearmata BauderTHERMOPLAN T TL.

 

Constructia de acoperis verde multistrat

Impreuna cu termoizolatia asigura un climat placut in interior, cu costuri reduse de incalzire si climatizare.

Hidroizolatia a fost protejata impotriva deteriorarii mecanice cu un  geotextil Bauder Faserschutzmatte SV 600, peste care se fixeaza elementul multifunctional de retinere a apei si drenul Bauder WSP 50. Capacitatea de stocare de 10 litri/mp si inaltimea de 50 mm permit folosirea acestuia la acoperisurile tip terasa, precum si la cele inclinate.

In zona de acoperis terasa s-a folosit voalul de filtrare Bauder Filtervlies 125, care impiedica colmatarea cu particule fine a drenului si asigura o functionare de durata. Pe acoperisul inclinat nu s-a mai folosit voalul de filtrare impotriva alunecarii, substratul pentru vegetatie Pflanzerde R-E fiind pus direct in placile de dren.

Constructia a fost finalizata la inceputul anului 2012.

Din spusele constructorului: „Bauder are materiale exce­lente, dar consultanta si indrumarea au fost extrem de impor­tante pentru realizarea acestei constructii speciale“.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 96 – septembrie 2013, pag. 44

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/09/10/bauder-obiectiv-gunzenhausen-centrul-familial-sonnenhof-consultanta-bauder-si-sisteme-de-acoperisuri-de-tip-terasa-si-inclinat/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.