«

»

Furtul… sport national!

Share

ciprian_enacheConstructiile, motorul oricarei cresteri
si dezvoltari economice, sunt aproape de a-si da
obstescul sfarsit in societatea noastra.
Cauza? Nu sunt investitori si deci, bani!
De ce? Pentru ca banii incap pe mana
sau mai bine zis intrã in averile “baietilor destepti”.
Ca este asa ne-o arata si Premierul Guvernului care,
ori de cate ori se refera la realizarile Executivului,
totul se reduce la o simpla fraza:
“Am reusit sa mai reducem furturile…!”
 

Ce oina, ce hora, ce sarba? Astea-s de-ale folclorului, fie ca este vorba de baseball-ul romanesc sau de batutul tarinei ori a podelelor sub talpile celor infierbantati pe la diverse chefuri ori spectacole.

De aproape un sfert de veac noul sport romanesc este FURTUL, nu pentru toti dar pentru o buna parte dintre conationalii nostri. De ce revin sistematic asupra acestui subiect? Pentru ca el, furtul, a devenit de nestapanit pe toata ierarhia celor ce ne inconjoara. Furt din cauza caruia sufera tara, dar mai mult oamenii din afara categoriei celor „destepti“. Nu-i vorba aici numai de cei ce ingroasa substantial administratia sau de cei “alesi” in Parlament ori cei care s-au aciuat pe la diverse formatiuni politice de unde profita (si prin furt) de tot ceea ce se poate insusi ilegal. De ochii lumii, “oglinda” priceperii unei parti dintre cei cu functii este consemnata in asa-zisele declaratii de avere, un teren de etalare a unor avutii nemasurate obtinute intr-un timp record dupa anul 1990 incoace.

Cat de cat ei sunt oarecum la vedere. Spre deosebire de altii… albi sau bruneti care se lafaie in huzur fara ca aceasta sa deranjeze pe cineva, in principal pe cei platiti de noi toti sa apere avutia tarii. “Spectacole”, adevarate spectacole de un ridicol fara margini ne ofera televiziunile din lipsa de alte subiecte sau poate “interesate” sa ne informeze pe mai toate “canalele” lor despre botezurile, cumetriile sau cununiile unor analfabeti, dar cu dare de mana pentru un lux exagerat, pentru manelistii la moda, pentru masini ultimul racnet, pentru etalarea unor cantitati enorme de bijuterii si cate si mai cate.

Ati vazut oare ca dupa o nunta de un fast jenant sa intervina cei in drept ca din curiozitate sau spirit de adevar sa vada de unde au acestia atata banet cu care sfideaza lumea si bunul simt? N-ati vazut si n-o sa vedeti pentru ca cei platiti de noi sunt in cardasie cu autorii a tot felul de ilegalitati! Rar, foarte rar si cu “grija” sunt date cateva exemple de coruptie din politie sau justitie dar n-am cunostinta despre finalizarea juridica a unor asemenea cazuri. Si atunci? Atunci se desfasoara pe mai departe FURTUL sub toate formele lui, cu prioritate cel din avutul tarii. Consecinta este la indemana oricarui om cu mintea la cap: lipsa fondurilor pentru desfasurarea unor activitati economice reale si eficiente. Dupa 1990, incepusera sa ia avant destul de vizibil constructiile, activitate care s-a oprit, din pacate, iar decontarile intre parteneri sunt si astazi cauza principala pentru incetarea partiala a activitatii sau falimentul aproape generalizat.

Pai, daca  Guvernul prin mijloacele si institutiile sale nu iau masuri radicale si, deci, fara mila impotriva ilicitilor, ne vom balaci in continuare in aceeasi situatie fara iesire.

Iesirea nu este cum se spunea candva la cinemato­gra­fele din centrul Capitalei, „prin Sarindar”, ci prin stoparea severa a furtului si a autorilor lui!

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 96 – septembrie 2013, pag. 3

Autor:
Ciprian Enache

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/09/10/furtul-sport-national/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.